Gjest Anonymous Skrevet 3. juli 2002 #1 Del Skrevet 3. juli 2002 Kan noen forklare meg hva laud er ? Det er noen som sier at med så og så gode karakterer kan man få tittel med laud. Dette høres fint og flott ut, men hva ER det ? Fint om noen gidder å svare. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest gurimalla Skrevet 3. juli 2002 #2 Del Skrevet 3. juli 2002 På universitetet er det i utgangspunktet to karakterer; laud og haud. Laud er 2,5 og bedre. Laud omtales noen ganger som "beste karakter". Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Venus Skrevet 13. juli 2002 #3 Del Skrevet 13. juli 2002 Det kan vel neppe bli bedre karakter vil jeg tro !!! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
snoopy Skrevet 15. juli 2002 #4 Del Skrevet 15. juli 2002 Syns vel kanskje at det svaret var en smule villedende. Laud er jo ikke beste karakter, for karaktersystemet på universitet og høyskoler strekker seg fra 1(best) til 4. 1 er nesten umulig å oppnå, men det er mange som får mye bedre enn det!!! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
SuperNova Skrevet 23. juli 2002 #5 Del Skrevet 23. juli 2002 Tallgrensen for hva som er laud og hva som er haud varierer fra fakultet til fakultet. Karakterene går fra 1,0 (best) til 6,0, og man må ha karakteren 4 eller bedre for å bestå eksamen. Laud er en forkortelse for laudabilis, som er latin og direkte oversatt betyr "rosverdig". Haud skal visstnok bety "ikke urosverdig"...la oss gjøre det innviklet! Disse uttrykkene er latin, og vitner om forne tider som den akademiske tradisjonen hviler på. "Vanligvis" er karakteren 2,5 eller bedre laud. Er besvarelsen dårligere, men bestått, er det haud. Det er imidlertid mulig å differensiere karakterene ytterligere. For eksempel er karakteren 1,5 eller bedre Laudabilis prae ceteris (dette er på HF UiO). Mange bruker termen "ikke bestått" dersom en student stryker. Personlig foretrekker jeg den gamle latinske termen "immaturus", som betyr at kandidaten ikke er moden ennå! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå