Gå til innhold

Saus med blåmuggost


Gjest Pet

Anbefalte innlegg

Har noen oppskrift på en god saus med blåmuggost? Jeg har kjøpt en som det viser seg at ingen her liker i huset som pålegg, den er av typen tørr mens vi liker de kremete typene. Hva kan jeg bruke den til? Kom gjerne med andre tips enn saus, men vil ikke spise den naturell i salat, f eks.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

AnonymBruker

Pleier å mose sammen creme fraiche med blåmuggost og ha det som dressing. Knallgodt!



Anonymous poster hash: 12935...9dc
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

Eller smuldre den med pasta :)



Anonymous poster hash: 12935...9dc
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

Hva slags saus tenker du på?

Til biff: Kok ut steikepanna med cognac, marsalvin, sherry e.l., ha i et beger creme fraiche, kok opp, smak til med blåmuggost og nymalt pepper. (Salt pleier ikke være nødvendig pga. osten.)

Til pasta: Kok inn fløte til det tykner litt, ha evt. i en dæsj god kyllingfond. Bland inn blåmuggost og parmesan etter smak. Hakk og rist valnøtter, pecannøtter eller pinjekjerner og bland inn. Krydre med pepper. (Nok en gang er det sannsynligvis nok salt i osten.)



Anonymous poster hash: a414a...0aa
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Lille-pus

Jeg lager ofte en saus med blåmuggost, bacon og asparges (og sukkererter) til tagliatelle.

Da steker jeg litt bacon (skåret i stimler) i en jerngryte til baconet er fint og brunt, fjerner mesteparten av baconfettet fra jerngryten, heller oppi matfløte og blåmuggost i romslige biter.

Setter på kokevannet til tagliatellen, og lar osten smelte, og har baconbitene tilbake i sausen sammen med skrelte aspargesstilker skåret i sånn ca 5 cm lengder, - og sukkertertbelger.

Når tagliatellen er ferdig (jeg pleier bruke fersk, og den trenger ikke mer enn 2-3 minutter) så er aspargesen også som regel akkurat passelig kokt.

Grønn salat og eventuelt brød ved siden av.

Tillegg: Det er oftest Norzola eller Selbu blå jeg bruker. Eller en god bit Gorgonzola om jeg finner det til en overkommelig pris i halv pris kurven på butikken.

Endret av Lille-pus
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

AnonymBruker

Har laget vanlig hvit saus (smør, mel og melk) og tilsatt blåmuggost. Brukt det til saus på lasagne blandt annet.

Anonymous poster hash: 3a5b3...6d6

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...