Gå til innhold

hva har jeg gjort feil..?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Prøvde meg for første gang på kvæfjordkaken. Sleit med marengs-laget. Den bestod av 5eggehvite som skal piskes med 200gr sukker.. jeg pisket og pisket med mikser, i 35min og den ble bare ikke stiv. Ikke slik fløte blir når den blir pisket liksom. Den er rett og slett rennende...jeg slengte den bare inn i ovnen likevel og håper på drt beste, vi får se etterpå..men hva kan jeg ha gjort feil, hvorfor ble den ikke stiv? Iflg oppskriften skulle den være så stiv at når man vender skålen så skal den ikke renne ut.

Videoannonse
Annonse
AnonymBruker
Skrevet

Pisket du eggehvitene før du tok i sukkeret? Tror du skal det..

Og hvis du gjorde det,kanskje eggene var for gamle?

Jeg vet ikke altså, har ikke hatt noe problemer med marengs før.

Anonymous poster hash: a1d22...d3d

AnonymBruker
Skrevet

Hvis du har fått i bare bittelitt eggeplomme eller det fantes fett i bollen før du begynte blir ikke eggehviten stiv.



Anonymous poster hash: 7861d...a83
  • Liker 1
AnonymBruker
Skrevet

kan det ha vært fett i bollen?

Anonymous poster hash: d1816...7db

Skrevet

Var du nøye med at det ikke kom noe eggeplomme eller vann i blandingen? Det er viktig at all utstyr er rent og fritt for fett. Tilsatte du sukkeret litt etter litt? Tror nok kaken kan bli mislykket om du ikke fikk til marengsen helt, dessverre. Men lykke til!

Skrevet

Søren... det var smør i bollen med eggehviten. Det var smør fordi jeg hadde det der før jeg tok det i blsndingen for å lage bunnen.. visste ikke at det var så kritisk.. første gang jeg lager kvæfjordkaken, også første gang med marengsen.. doomed to fail..

Gjest Margit Spat
Skrevet

Jeg ser du allerede har funnet svaret på hvorfor marengsen ikke ble stivpisket.

Et tips til neste gang: vask alltid bollen du skal lage marengs i en ekstra gang med zalo rett før du skal lage marengsen. Også om den er tilsynelatende ren og har stått i skapet. Tørk av den skikkelig godt, gjerne en ekstra gang med kjøkkenpapir, før du setter igang med marengsen.

Samme prosedyre på vispene til mixmasteren (men pass på at det ikke sitter igjen kjøkkenpapir i kriker og kroker på vispene :fnise: ).

Jeg tror dessverre også at kaken blir litt rar når eggehvitene ikke ble stivpisket, men gi gjerne tilbakemelding på det :)

Skrevet

D2n ble god. Tror jeg pisket litt for mye (?).. da den ble veeeldig luftig da den kom ut av ovnen, dessuten skilte den seg fra bunnen.altså den lå oppe på bunnen, men ikke på bunnen.. Men godt var det..

Gjest Lille-pus
Skrevet

Et tips til pisking av eggehvite er å gni bollen innvendig med en skalk av sitron først.

Sitronsyren fjerner eventuelle fettspor selv om bollen er nyvasket.

Skrevet

Bollen må være ren, uten fett. Helst av stål. Stivpisk eggehvite slik at de skummer, SÅ har du i litt og litt sukker og så pisker du til du kan snu bollen over hodet og det ikke faller ut.

AnonymBruker
Skrevet

ril kaker som skal ha en marengsdel og en bunndel med eggeplommer og mel og litt forskjellig annet så stivpisker jeg marengsen først og så lager den andre delen etterpå for å vere sikker på at bollen jeg pisker marengsen i g vispene er helt rene og fettfrie

Anonymous poster hash: c34ff...42f

Skrevet

Noen bruker litt eddik i marengs også...vet ikke om dette er for å gjøre den ekstra stiv.

AnonymBruker
Skrevet

Bittelitt salt når man stivpisker eggehvitene hjelper til å få dem ekstra stive. Bare ikke ha for mye, er ikke godt med salt bunn i kaken :P Men en bitte liten klype funker gull.



Anonymous poster hash: 2ebc4...b8c

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...