Gå til innhold

Er steinalderbrød sunnere enn vanlig brød?


Anbefalte innlegg

AnonymBruker
Skrevet

For de som ikke vet hva det er så er det brød vakt med grovt (rug)mel, masse frø og egg, og stekes langsomt på lav varme. Er iallefall sånn jeg lager det.

Men siden jeg ikke har oppi noe siktet hvetemel og kun grovt, er det vel en del sunnere enn vanlig brød en får kjøpt på butikken?

Anonymous poster hash: c8248...77d

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Hvis det skal være steinalderbrød så kan du ikke ha korn i. Korn ble ikke kultivert i steinalderen. Det er også ett av fundamentene i steinalder-liknende dietter.

Men ja, i mine øyne er det sunnere med mer frø, nøtter og egg. Fremfor lyst mel og ekstra hvetestivelse og gluten for å få det til å henge sammen.

AnonymBruker
Skrevet

Litt ironisk navn på brødet, mtp at de ikke hadde sånt i steinalderen

Anonymous poster hash: 0ec4a...d35

Skrevet

Litt ironisk navn på brødet, mtp at de ikke hadde sånt i steinalderen

Anonymous poster hash: 0ec4a...d35

Enig, men det spiller nok på "steinalderdietten" (eng. "paleo diet") som overhodet ikke prøver å være helt lik hvordan man spiste i steinalderen, men heller bygge kostholdet på de samme prinsippene om hel og bærekraftig mat. Fremfor overprosessert fabrikkmat.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...