diddi Skrevet 24. august 2004 #1 Skrevet 24. august 2004 Skulle gjerne overrasket med noe spennende når mannen kommer hjem med elgkjøtt etter jakta. Har dere noen oppskrifter dere kan dele?
Eliza Doalot Skrevet 24. august 2004 #2 Skrevet 24. august 2004 -Skjær grytekjøtt i biter, brun dem og kok mørt. -Skjær gulerøtter, rødløk og champignon i passe store biter og surr det i ei jerngryte eller liknende -dryss over litt mel og spe med krafta fra kjøttet -smak til med rømme og litt fløte, solbærsirup, timian, salt og pepper. Server med poteter og rosenkål stekt sammen med litt bacon. Er så godt at det er til å gråte av
Arkana Skrevet 25. august 2004 #3 Skrevet 25. august 2004 Elggryte (6 pers.) 1,5 kg rent elgkjøtt fra bog/lår 1 liten løk 1 ts timian salt/pepper 1 nett småløk 250 g frisk skogsopp eller champignon 2 gulrøtter 1 liten sellerirot ½ flaske rødvin ½ liter god kraft 2 ss maisenna frisk spinat etter smak Skjær kjøttet i store terninger og brun dem i litt smør. Tilsett hakket løk og krydder og la det frese ned. Hell på vin og la det koke noen minutter. Ha i kraft og kok kjøttet mørt. Sil av kraften og rør inn maisenna (utrørt i litt vann). Kok opp og la sausen koke noen minutter. Legg i kjøtt og smak til med salt og pepper. Skjær gulrøtter og sellerirot i passe stykker og kok dem møre i lettsaltet vann. Rens småløk og kok den mør. Rens sopp og skjær i biter. Stekes gylne med løken. Ha sopp, gulrøtter og sellerirot i gryten. Forvell spinat i smørvann til den faller sammen og bland ned i gryten. Smak godt til. Server med mandelpoteter og tyttebær. Elgbiff m/kremet sherrysaus (4 p.) 700-800 g elgfilet 2 ss olivenolje 2 sjalottløk 2 ss usaltet smør 1 dl hvitvin 5 dl lys kraft 2 dl kremfløte 1 ts maisenna salt/pepper 3 ss tørr sherry 2 ss usaltet smør Begynn med sausen. Hakk sjalottløken og fres den blank i smør. Hell på hvitvin og kok inn til en tredjedel er igjen. Tilsett kraft og kok inn til halv mengde. Spre med fløte, og la sausen småkoke i fem-seks minutter. Smak til med salt og pepper. Jevn sausen med maisenna utrørt i 3 ss kaldt vann. Sil den. Varm opp sausen like før servering, og rør inn sherry og kaldt smør. Kjør sausen glatt med stavmikser. Skjær kjøttet i porsjonsstykker. Dryss over salt og pepper. Brun det i olivenolje i en stekepanne. Etterstek kjøttet i ovn ved 180 grader i 5-10 minutter. Kjøttet er da rosa inni. La kjøttet hvile i ti minutter før det deles i to og anrettes. Server med hasselback-poteter og smørdampet asparges og gulrøtter. Elgkaker (ca 20 stk) 800 g elgkjøtt 200 g flesk 1 finhakket løk ¾ ts pepper ¾ ts malt ingefær ¼ ts revet muskat ¼ ts malt nellik 25 g potetmel 1,5 ts salt 1,5 - 2 dl kraft Mal kjøttet og flesket sammen (middels grovt). Bland den finhakkete løken og krydderet i kjøttblandingen. Spe forsiktig med kraften, ½ dl av gangen. Form kaker som er passe store og stek dem i smør ca. 3-4 min. på hver side. Elgrulade med eplegodt 8 tynne skiver elgkjøtt 2 ts fransk sennep 100 g bacon ½ hakket løk 5 dl kantareller eller annen sopp salt/pepper 2 dl buljong 2 dl eplecider eller eplejuice 1 ss maisenna 1 dl tyttebær 2 epler 2 ss rognebærgelé Legg de tynne kjøttskivene flatt utover en fjøl. Smør litt sennep over skivene og fordel finsnittet baconbiter og finhakket løk over. Fres finhakket sopp i varm panne med litt smør og fordel den jevnt over kjøttskivene. Rull dem til rullader og fest med en tannpirker u/smak. Varm opp smøret i en jerngryte og brun rulladene godt. Dryss over salt og nykvernet pepper. Hell buljong og eplecider eller eplejuice over. La ruladene koke forsiktig under lokk i ca. 40–50 min. eller til de er møre. Løft opp rulladene og hold dem varme. Visp inn maisenna som er rørt ut i kaldt vann. Legg rulladene tilbake i sausen og hold alt varmt. Varm smør i en stekepanne, legg i tyttebærene, epler skåret i båter og rognebærgelé. La det surre i 2-3 min. Server med brokkoli og potetmos.
diddi Skrevet 25. august 2004 Forfatter #4 Skrevet 25. august 2004 Ai ai ai. Dette begynner bra. Nå har v noe å gå høstjakta i møte med. Må jo renske opp fryseren før neste ladning kommer.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå