Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Skrevet

Skulle gjerne overrasket med noe spennende når mannen kommer hjem med elgkjøtt etter jakta. Har dere noen oppskrifter dere kan dele?

Videoannonse
Annonse
Skrevet

-Skjær grytekjøtt i biter, brun dem og kok mørt.

-Skjær gulerøtter, rødløk og champignon i passe store biter og surr det i ei jerngryte eller liknende

-dryss over litt mel og spe med krafta fra kjøttet

-smak til med rømme og litt fløte, solbærsirup, timian, salt og pepper.

Server med poteter og rosenkål stekt sammen med litt bacon.

Er så godt at det er til å gråte av :P

Skrevet

Elggryte (6 pers.)

1,5 kg rent elgkjøtt fra bog/lår

1 liten løk

1 ts timian

salt/pepper

1 nett småløk

250 g frisk skogsopp eller champignon

2 gulrøtter

1 liten sellerirot

½ flaske rødvin

½ liter god kraft

2 ss maisenna

frisk spinat etter smak

Skjær kjøttet i store terninger og brun dem i litt smør. Tilsett hakket løk og krydder og la det frese ned. Hell på vin og la det koke noen minutter. Ha i kraft og kok kjøttet mørt. Sil av kraften og rør inn maisenna (utrørt i litt vann). Kok opp og la sausen koke noen minutter. Legg i kjøtt og smak til med salt og pepper. Skjær gulrøtter og sellerirot i passe stykker og kok dem møre i lettsaltet vann. Rens småløk og kok den mør. Rens sopp og skjær i biter. Stekes gylne med løken. Ha sopp, gulrøtter og sellerirot i gryten. Forvell spinat i smørvann til den faller sammen og bland ned i gryten. Smak godt til. Server med mandelpoteter og tyttebær.

Elgbiff m/kremet sherrysaus (4 p.)

700-800 g elgfilet

2 ss olivenolje

2 sjalottløk

2 ss usaltet smør

1 dl hvitvin

5 dl lys kraft

2 dl kremfløte

1 ts maisenna

salt/pepper

3 ss tørr sherry

2 ss usaltet smør

Begynn med sausen. Hakk sjalottløken og fres den blank i smør. Hell på hvitvin og kok inn til en tredjedel er igjen. Tilsett kraft og kok inn til halv mengde. Spre med fløte, og la sausen småkoke i fem-seks minutter. Smak til med salt og pepper. Jevn sausen med maisenna utrørt i 3 ss kaldt vann. Sil den. Varm opp sausen like før servering, og rør inn sherry og kaldt smør. Kjør sausen glatt med stavmikser.

Skjær kjøttet i porsjonsstykker. Dryss over salt og pepper. Brun det i olivenolje i en stekepanne. Etterstek kjøttet i ovn ved 180

grader i 5-10 minutter. Kjøttet er da rosa inni. La kjøttet hvile i ti minutter før det deles i to og anrettes.

Server med hasselback-poteter og smørdampet asparges og gulrøtter.

Elgkaker (ca 20 stk)

800 g elgkjøtt

200 g flesk

1 finhakket løk

¾ ts pepper

¾ ts malt ingefær

¼ ts revet muskat

¼ ts malt nellik

25 g potetmel

1,5 ts salt

1,5 - 2 dl kraft

Mal kjøttet og flesket sammen (middels grovt). Bland den finhakkete løken og krydderet i kjøttblandingen. Spe forsiktig med kraften, ½ dl av gangen. Form kaker som er passe store og stek dem i smør ca. 3-4 min. på hver side.

Elgrulade med eplegodt

8 tynne skiver elgkjøtt

2 ts fransk sennep

100 g bacon

½ hakket løk

5 dl kantareller eller annen sopp

salt/pepper

2 dl buljong

2 dl eplecider eller eplejuice

1 ss maisenna

1 dl tyttebær

2 epler

2 ss rognebærgelé

Legg de tynne kjøttskivene flatt utover en fjøl. Smør litt sennep over skivene og fordel finsnittet baconbiter og finhakket løk over. Fres finhakket sopp i varm panne med litt smør og fordel den jevnt over kjøttskivene.

Rull dem til rullader og fest med en tannpirker u/smak.

Varm opp smøret i en jerngryte og brun rulladene godt.

Dryss over salt og nykvernet pepper. Hell buljong og eplecider eller eplejuice over. La ruladene koke forsiktig under lokk i ca. 40–50 min. eller til de er møre. Løft opp rulladene og hold dem varme. Visp inn maisenna som er rørt ut i kaldt vann. Legg rulladene tilbake i sausen og hold alt varmt. Varm smør i en stekepanne, legg i tyttebærene, epler skåret i båter og rognebærgelé. La det surre i 2-3 min. Server med brokkoli og potetmos.

Skrevet

Ai ai ai. Dette begynner bra.

Nå har v noe å gå høstjakta i møte med. Må jo renske opp fryseren før neste ladning kommer.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...