AnonymBruker Skrevet 21. april 2015 #1 Del Skrevet 21. april 2015 Jeg er utrolig lei av kokt blomkål og liker heller ikke den kokt! Er det noen som har supergode og spennende oppskrifter på hva jeg kan gjøre med blomkålen ? Anonymous poster hash: f4f02...e3b Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Zzyzx Skrevet 21. april 2015 #2 Del Skrevet 21. april 2015 Jeg kan ikke komme med noe spesifikt, men jeg bruker denne siden som inspirasjon når jeg har lyst til å gjøre noe nytt med en kjent ingrediens. http://www.tastespotting.com/search/cauliflower/1 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest_Hello Kitte Skrevet 21. april 2015 #3 Del Skrevet 21. april 2015 Blomkålris Blomkålmos gratinert blomkål blomkålsuppe blomkålpizza (altså bunnen er av blomkål) Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Lille-pus Skrevet 21. april 2015 #4 Del Skrevet 21. april 2015 Blomkål er snadder i wok, - akkurat som broccoli er det. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Ennasus Skrevet 21. april 2015 #5 Del Skrevet 21. april 2015 Blomkål er noe av det beste jeg vet! Det er så godt, og kan brukes til kjempemasse! Det vanlige jeg brukerblomkålem til er wok, ovnsbakt sammen med andre grønnsaker eller koke den i soyasausvann Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Riviera Skrevet 21. april 2015 #6 Del Skrevet 21. april 2015 (endret) Blomkålpuré (lavkarboversjon): Kok blomkålen mør, tilsett meierismør, kremfløte og litt salt. Kan også tilsette en hønsebuljongterning i vannet og kutte ut saltet. Kjør til puré med stavmikser :-) Veldig godt til f.eks. laks. For magrere versjon bytt smør og fløte til magrere alternativer ;-) Edit: Synes også den er veldig god å knaske på rå! Endret 21. april 2015 av Riviera Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 22. april 2015 #7 Del Skrevet 22. april 2015 En av mine favoritter er å dele blomkålen opp i middels store buketter og legge dem over på bakepapir på en stekeplate. Legg ved noen hvitløksbåter delt i to. Drypp litt olivenolje over. Dekk det hele med bacon i litt store strimler (hver skive deles i 4-5 biter på tvers, så det blir firkanter. Sett brettet i ovnen på ca 200 grader i 20-30 minutter. Da er nlomkålen mør og baconet sprøtt. Høvle eller riv litt parmesan eller grana padano over før servering. Lagert seg selv, selv om det tar litt tid. Om du vil kan du servere med en saus til (carry. bechamel, ostesaus e.l), men jeg liker den uten. Anonymous poster hash: 73993...3aa Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
caroprins Skrevet 23. april 2015 #8 Del Skrevet 23. april 2015 (endret) Jeg er veldig glad i blomkålsuppe . Da koker jeg et blomkål I ca 10 minutter og så lar jeg det ligge og trekke i kokevannet en stund etterpå. Så steker jeg en finhakket løk I litt smør og blander inn litt mel og et par svinebuljongterninger eller grønnsaksbuljongterninger. Sper opp med kraften fra blomkål og har i litt melk og en skvett fløte og koker dette noen få minutter før jeg legger i den ferdig kokte blomkålen. krydre med litt salt og pepper. Noe annet som er godt er et kokt blomkål, varmt. Stekt bacon, kokte erter og hvit saus . Sausen helles over blomkålen og baconbitene strør man oppi. Ertene legges rundt blomkålen. Så kan du lage fløte gratinert blomkål som tilbehør til kjøttmiddag. Endret 23. april 2015 av caroprins Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 23. april 2015 #9 Del Skrevet 23. april 2015 http://ifoodreal.com/cauliflower-pizza-crust-recipe/ Anonymous poster hash: 043c0...648 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest O.G. Skrevet 23. april 2015 #10 Del Skrevet 23. april 2015 http://www.godt.no/#!/oppskrift/4854/gratinert-blomkaal-med-bacon Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 24. april 2015 #11 Del Skrevet 24. april 2015 Pizzabunn. Kjør blomkål i foodprocessor, kok i mikroen et par-tre minutter, la den kjøle av, og vri ut så mye vann som mulig. Bland i et egg, og gjerne en skje mel eller to for å holde den bedre sammen, samt litt salt og krydder etter ønske. Spre utover et bakeark, og stek i ovnen i 20-30 min, før du legger på pizzafyllet. Sennepstorsk m blomkålmos: Stek løk og torsk til fisken flaker seg, bland i godt med sennep, smak til med salt og pepper. Lag blomkålmos, tilsett en god mengde sennepsfrø. Ha fiskeblandingen i en form, bre blomkålmosen over, ha ost på toppen, og gratiner i ovnen i 20 minutter. Blomkål-og-aubergincurry: Stek løk og hvitløk gyllen. Tilsett garam masala, ingefær, gurkemeie, karripulver, chili, sennepsfrø, paprikapulver, salt og pepper. Tilsett aubergin og brokkoli i biter, en boks hakkede tomater, og litt vann. La det koke til alt er mørt. Ha oppi kikerter og/eller tofu. Server med ris. Blomkålsaus: mos blomkål, tilsett melk til det blir en tykk saus. Bruk som alternativ til vanlig hvit saus. F.eks. i lasagne. Aloo gobi - indisk potet- og blomkålcurry. Det er mye gode indiske oppskrifter med blomkål, om du liker indisk mat. Søk litt på nettet. Anonymous poster hash: 42a23...e91 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
skruf Skrevet 24. april 2015 #12 Del Skrevet 24. april 2015 Har ei veldig lettvint blomkålsuppe som er knallgod! Stek/glaser løk i ei gryte, tøm oppi 6dl vann og en buljongterning (helst hønsebuljong eller kylling). Kok opp vannet. Del en blomkål opp i små buketter og kok de møre i vannet/kraften. Når de er møre så tar du en stavmikser og kjører suppen helt jevn. Sett tilbake på komfyren og ta i fløte og en dæsj creme fraice. Gi et oppkok. Serveres gjerne med sprøstekt bacon til. Denne suppen lager du på 1-2-3, veldig kjekt på travle dager. Gratinert blomkål og skinkegryte er også godt. Lag en tykk hvitsaus og rør i et par never revet hvitost, og ta i små blomkålbuketter. La de koke litegranne i hvitsausen. Du kan også putte oppi andre grønnsaker som f.eks brokkoli, vårløk og gulrot i tynne skiver. Ta i en boks smårettskinke, rør godt sammen og tøm over i ei ildfast form. Ost på toppen og inn i stekeovnen til osten er gyllen. Til snacks så synes jeg blomkål og dip er veldig godt. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå