Gjest mammanicolene Skrevet 17. april 2015 #1 Skrevet 17. april 2015 Den er jo forsåvidt fersk i.o.m at jeg åpnet den nå, så regner med det er trygt eller? Har savnet brieost så sykt mye, og når jeg leste at man kan spise det så lenge det er pasturisert og ferskt, ble jeg sååå glad. MEN leser jo at listeria fremdeles kan forekomme nå da, så da ble jeg litt usikker igjen.....
AnonymBruker Skrevet 17. april 2015 #2 Skrevet 17. april 2015 Hvis den er pasteurisert skal den være trygg.Anonymous poster hash: 3471f...efe
AnonymBruker Skrevet 17. april 2015 #3 Skrevet 17. april 2015 De ville vel ikke solgt det hvis det var farlig? Anonymous poster hash: 9dabe...f59
Kontormus Skrevet 17. april 2015 #4 Skrevet 17. april 2015 De ville vel ikke solgt det hvis det var farlig? Anonymous poster hash: 9dabe...f59 ... farlig for GRAVIDE. 3
Saraby Skrevet 17. april 2015 #5 Skrevet 17. april 2015 Det er bare å lese på matportalen. Der står alle de offisielle rådene. Men nei, man skal i følge rådene ikke spise mykoster som brie, camembert og muggost selvom den er av pasteurisert melK. Unntaket er hvis den er varmvarmebehandlet. 3
AnonymBruker Skrevet 17. april 2015 #6 Skrevet 17. april 2015 De ville vel ikke solgt det hvis det var farlig? Anonymous poster hash: 9dabe...f59 Å, er det mulig..Anonymous poster hash: 3471f...efe
Gjest Bygdis Skrevet 17. april 2015 #7 Skrevet 17. april 2015 Fra matportalen: Listeria er også påvist i halvfaste og myke oster av pasteurisert melk, som for eksempel Brie, Camembert og blåmuggoster som Gorgonzola. Pasteurisering dreper alle skadelige bakterier i melka, men man vet at osten kan bli forurenset med Listeria etter pasteuriseringen. 3
AnonymBruker Skrevet 17. april 2015 #8 Skrevet 17. april 2015 Det er bare å lese på matportalen. Der står alle de offisielle rådene. Men nei, man skal i følge rådene ikke spise mykoster som brie, camembert og muggost selvom den er av pasteurisert melK. Unntaket er hvis den er varmvarmebehandlet. Pasteurisering er varmebehandling :p Anonymous poster hash: 3471f...efe 1
Gjest Vevila Skrevet 17. april 2015 #9 Skrevet 17. april 2015 Pasteurisering er varmebehandling :p Anonymous poster hash: 3471f...efe Hun mener vel at osten skal være varmebehandlet...
Gjest mammanicolene Skrevet 17. april 2015 #10 Skrevet 17. april 2015 Jaja..Nå har jeg ihvertfall spist en halv brieost og kost meg som aldri før, så håper det går bra
Gjest Vevila Skrevet 17. april 2015 #11 Skrevet 17. april 2015 Jaja..Nå har jeg ihvertfall spist en halv brieost og kost meg som aldri før, så håper det går bra Det går nok helt fint.
Saraby Skrevet 17. april 2015 #12 Skrevet 17. april 2015 Pasteurisering er varmebehandling :p Anonymous poster hash: 3471f...efe No shit Sherlock :p hvis du tenker etter så menes da at man varmebehandler selv i f.eks stekeovn før spising. Nettopp fordi osten kan ha blitt smittet etter pasteurisering. 3
AnonymBruker Skrevet 17. april 2015 #13 Skrevet 17. april 2015 Det er ikke trygt, nei. Ville ikke gjort det igjen. Anonymous poster hash: 1f115...5d4 3
AnonymBruker Skrevet 17. april 2015 #14 Skrevet 17. april 2015 Det er ikke trygt, nei. Ville ikke gjort det igjen. Anonymous poster hash: 1f115...5d4 klart det er trygt.....Anonymous poster hash: 265c0...43f
AnonymBruker Skrevet 17. april 2015 #15 Skrevet 17. april 2015 klart det er trygt.....Anonymous poster hash: 265c0...43f Nei, de er ikke helt trygge selv om de er pasteurisert. De kan inneholde listeria. Detstår mye om det hvis man bare googler litt... Anonymous poster hash: 1f115...5d4 2
AnonymBruker Skrevet 17. april 2015 #16 Skrevet 17. april 2015 Det står t.o.m på tine sine sider. Og på matportalen. Lurt å sjekke sånt FØR man spiser. Anonymous poster hash: 1f115...5d4 3
AnonymBruker Skrevet 17. april 2015 #17 Skrevet 17. april 2015 http://www.tine.no/helse/sunt-kosthold/artikler/trygg-ost-for-gravideAnonymous poster hash: 1f115...5d4
Gjest mammanicolene Skrevet 17. april 2015 #18 Skrevet 17. april 2015 Anser dette som trygt jeg altså. Sjansen er jo så liten at det er latterlig. Den var jo fersk og nyåpnet også.
AnonymBruker Skrevet 17. april 2015 #19 Skrevet 17. april 2015 Anser dette som trygt jeg altså. Sjansen er jo så liten at det er latterlig. Den var jo fersk og nyåpnet også. Sjansen er der fremdeles, og det kan få store skader på fosteret dersom du blir smittet. Skjønner ikke at noen vil risikere det for litt ost, men...Anonymous poster hash: 1f115...5d4 2
AnonymBruker Skrevet 17. april 2015 #20 Skrevet 17. april 2015 Dette skriver produsenten av osten: "Myke oster og muggost Det har imidlertid blitt påvist listeria i myke og halvmyke oster - som for eksempel Brie og Camembert - og i muggoster som Gorgonzola, selv om disse er laget av pasteurisert melk. Listeria forekommer svært sjelden i disse ostene, men vil du være helt trygg, så unngå dem under svangerskapet." Anonymous poster hash: 79d15...315 3
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå