Gå til innhold

Rundstykker


*AM*

Anbefalte innlegg

Er det noen som kan dele en lett og god rundstykk oppskrift med meg? JEg har prøvd en del oppskrifter, men de blir bare harde og små. :-(

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Grove rundstykker

1 kg hvetemel

500 g sammalt hvete grov

10 g salt

200 g margarin

50 g gjær

1 l melk

Smelt smøret, tilsett melken, og varm væska til ca 37 grader. Ha så i gjæra, og bland det inn i det tørre. Heves to ganger.

Stekes ved 175 grader i ca 15 min.

Blir luftige og gode, og nesten alltid vellykkede :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Grove seter-rundstykker (35-40 stk)

200 g smør

1 liter melk

75 g gjær

3 ts salt

2 ss sukker

200 g havregryn

300 g sammalt hvete

900 g hvetemel

Smelt smøret og hell i melken, varm til 37 grader. Rør gjæren ut i litt av væsken. Tilsett resten av ingrediensene og elt til en blank og smidig deig. Dekk bollen med plast og la heve til dobbel størrelse. Elt deigen lett og del i 35-40 emner som trilles til rundstykker. Sett på stekebrett, dekk til og etterhev ca 20 minutter. Pensle med egg, og stek på midterste rille ved 225 grader i ca 15 minutter. Avkjøl på rist.

Rundstykker med havregryn (12 stk)

125 g havregryn

100 g solsikkefrø

3 dl kokende vann

25 g smeltet smør

2 ts salt

1 ss honning

3 dl lunkent vann

50 g gjær

100 g grovt sammalt hvete

500 g hvetemel

Bland havregryn og solsikkefrø og hell kokende vann over. Avkjøles til det er fingervarmt. Rør ut gjær i det lunkne vannet. Tilsett salt, smør og honning. Hell det i blandingen av havregryn og solsikkefrø. Rør inn mel. La heve til dobbel størrelse. Elt deigen og del den i 12 emner. Form dem og sett på stekebrett. Pensle med egg og stek ved 225 grader i 10-15 minutter.

Grove rundstykker med urter, hvitløk og soltørkede tomater

50 g gjær

6 dl lunkent vann

2 ½ + 2 ss olje

250 g hvetemel

250 g sammalt hvete grov

250 g havregryn

60 g hvetekli eller havrekli

1 ts salt

2 fedd finhakket hvitløk

1,5 ts oregano, basilikum eller provencekrydder

6-8 soltørkede marinerte tomater

Løs gjæren opp i litt av det varme vannet. Tilsett resten av vannet og 2 ½ ss olje. Tørrgjær blandes rett i melet. Bland sammen det tørre, ev tilsatt finhakket hvitløk, finhakket soltørket tomat og krydder, hell i vannet og arbeid sammen til en glatt deig.

Tilsett 2 ss olje og elt lett slik at oljen smører seg rundt deigen.

Dekk bakebollen med plast og sett til heving på et lunt sted, ca 40 min, til dobbel størrelse.

Kna deigen godt, form til rundstykker som settes på stekebrett. La heve 30-40 minutter.

Stek på midterste rille ved 225 grader i 10-12 min.

Egner seg godt til frysing.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...