Sommerfugl83 Skrevet 23. august 2004 #1 Skrevet 23. august 2004 Har bestemt meg for å lage en skikkelig god middag til min kjære i morgen. Tenkte å lage en liten forrett, hovedrett og dessert. Vi spiser stort sett det meste begge av oss... Men fint om det ikke tar noe særlig lengre tid en to timer, da det skal være en overraskelse etter jobben :-) Noen som har forslag på en god kombinasjon?
Gjest gjest1 Skrevet 23. august 2004 #2 Skrevet 23. august 2004 Når vi skal kose oss litt ekstra lager vi helstekt stuffet kylling med coccos salat. Til forrett bruker vi å lage marinerte scampi, som svisjes på panna og serveres på ruccula og med en lett tomatsalsa. Dessert bruker å være ovnsbakte bananer med kanel og smør. kan legge ut oppskrift hvis du er interessert.
Sommerfugl83 Skrevet 23. august 2004 Forfatter #4 Skrevet 23. august 2004 Tar gjerne imot flere tips/oppskrifter også.....
Gjest gjest1 Skrevet 23. august 2004 #5 Skrevet 23. august 2004 Marinerte scampi lager en enkel marinade av hakket chili uten frø litt hakket hvitløk masse hakket persille eller koriander 1 ss soyasaus 2 ss limejuice bergener ca 6 scampi til hver bland alt i en pose og mariner i 1/2 -1 time jeg pleier å tre scampiene på spyd før jeg steker dem ca 3 min på hver side i god varm panne Tomat salsa 1 eske cherry tomater delt i fire på langs hakket persille saft og skall fra en lime 1 fedd presset hvitløk litt hakket rød chili uten frø ca 4-5 ss olivenolje Legger scampiene opp på rucculasalat og med salsa til. Ovnstekt fylt kylling med coscos salat 1 hel rå kylling fylles med 2 sjalottløk i båter 1/2 gult eple i tynne båter 1/2 dl rosiner under skinnet på hvert bryst og lår legger jeg en kvist rosmarin og litt smør. ( her må du frem med ekte meierismør ) ( hit kan den lages dagen i forveien) Gni kyllingen med litt salt og pepper og stek på 220 °C i ca 45 min. Coscos salat. Tilbered coscos som beskrevet på pakken. Bland den med litt hakket agurk, og litt hakket tomat og hakket persille. Ha i 2 ss limejuice og 3-4 ss olivenolje. Rør alt sammen med gaffel, så ikke coscosen klistrer. Appelsinsalat passer også godt til. ( kan lages dagen i forveien) Skjær skinnet av to appelsiner og skjær ut båtene, bland med litt hakkede nøtter, hassel eller vanøtter og noen rosiner og kansje en ørliten tanke sukker. Bakte bananer (kan og lages klart i god tid) Lag til to ark aluminimsfolie Skjær to bananer i litt tukke skiver og leggpå hvert sitt ark med folie. Strø over ½ ts sukker og litt kanel, og legg på et pa klatter smør. Brett folien tett sammen og bak i ovnen i 10-15 min på 220 °C Jeg bruker å servere bananene i folien med en klatt vaniljeis og et par søte kjeks. Det meste her kan forberedes i god tid sånn at det blir lite stress i site sekund.
Amarone Skrevet 23. august 2004 #6 Skrevet 23. august 2004 Hvis dere virkelig skal kose dere, hva med ande- eller gåselever på toast til forrett? Det er fantastisk - og det tar svært få minutter om du kjøper gåselever på boks. Portvinsgele er godt til, men egentlig trenger man ikke noe ved siden av... Ovnsstekt kyllingfilet med salvie, surret med bacon eller god spekeskinke, samt fløtesaus (hvitløk, fløte, soltørket tomat, balsamico og stekesky/buljong) er deilig; gjerne sammen med ovnsstekte poteter og grønnsaker/salat. Og sjokoladefondue med frukt til slutt - sunt og søtt...
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå