Gjest the imp Skrevet 22. august 2004 #2 Skrevet 22. august 2004 Hel kylling stekt i ovn: Gni inn kyllingen med krydder du liker, f.eks hvitløkspulver, salt og pepper, løkpulver og paprikakrydder. Kyllingen legger du i en langpanne, og heller oppi litt vann. Jeg pleier også å fylle oppi mer vann etterhvert som noe av vannet fordamper. Kyllingen bør steke 50-60 min på 220C. På slutten kan du gjerne hive i f.eks noen løkbåter, store gulrotbiter evt. andre grønnsaker du liker og la dem få steke seg møre sammen med kyllingen. Saus kan du lage av kraften, maisenna jevner eller bruning og litt fløte. Kylling med 40 hvitløkbåter (4 porsjoner) Ingredienser: 1 rå kylling (ca. 1 kg) 40 uskrelte hvitløkbåter 4 kvister timian 4 kvister rosmarin 4 kvister basilikum 4 kvister flat persille 4 ss olivenolje salt og nykvernet pepper litt revet sitronskall ca. 1 dl tørr hvitvin Fremgangsmåte: Fyll kyllingen med noen hvitløkbåter og halvparten av krydderurtene. Pensle kyllingen med olivenolje og legg den i en ildfast form. Dryss over salt, pepper og revet sitronskall. Legg resten av hvitløken og krydderurtene rundt kyllingen. Hell vin i formen og dekk over med aluminiumsfolie. Stek kyllingen i ovnen ved 200 °C i ca. 45 minutter. Ta av folien og stek videre ved 225 °C i 20-30 minutter. Server kyllingen med brød til. Klem ut innholdet av hvitløkbåtene, mos det til en duftende puré som smøres på brødet.
Arkana Skrevet 22. august 2004 #3 Skrevet 22. august 2004 Helstekt kylling m/løkstuffing 1 rå kylling 2 løk 2-3 vårløk eller purre 2 fedd hvitløk smeltet smør salt/pepper paprikapulver hvitløkspulver Legg kyllingen i ildfast form. Skjær løk i båter, vårløk/purre i ringer og hvitløk i 2-3 biter. Fyll i hulrommet i kyllingen og legg resten i formen. Bind sammen lårene med hyssing. Pensle kyllingen med smeltet smør tilsatt salt, pepper, paprikapulver og hvitløkspulver. Hell resten over løken i formen. Stek ved 160 grader i ca 1 ½ time. Stikk en spiss kniv ved lårfestet og hvis kjøttsaften som kommer ut er klar, er kyllingen ferdigstekt. La de hvile 15-20 minutter før den skjæres opp. Helstekt kylling med estragon og hvitløk (4 pers) 2 stilker finsnittet selleri 1 stor finrevet gulrot 1 finhakket rød løk 2 ss smør 3 knuste hvitløksbåter 1 ss hakket frisk estragon salt/pepper 1 stor kylling 4 hele hvitløk 2 dl tørr vermouth eller tørr hvitvin 1,5 dl hønsebuljong 1,5 dl fløte 1 ss Dijonsennep 1 ts hakket frisk estragon Fres selleri, gulrot og løk i 5 minutter. Legg det over i ildfast fat og dryss på salt og pepper. Rør sammen smør, hvitløk og estragon og smør halvparten over kyllingen. Legg den med brystsiden ned på grønnsakene. Legg hele hvitløk rundt kyllingen og stek midt i ovnen ved 200 grader i 35 minutter. Snu kyllingen og smør resten av kryddersmøret over og hell vermouth og buljong i fatet. Stek kyllingen videre i 40 minutter. Øs sjy over med jevne mellomrom. Legg kyllingen og hvitløkene over på et varmt fat og dekk med folie. Hell grønnsakene og sjyen i en sikt over et rent kokekar. Press så mye av grønnsakene som mulig gjennom sikten. Skum av ekstra fett. Rør inn fløte, sennep og estragon og smak til med salt og pepper. Server med råstekte poteter. Hel kylling med selleristuffing, fruktris og grønn urtesaus (4 porsj.) 1 rå kylling 250 g selleri i terninger 1 ss smør 1 finhakket løk 2 skiver bacon i biter 1 presset hvitløksbåt 2 ss finhakket timian 3 ss finhakket persille 3 ss strøkavring 1 ss worcestershire saus 1 egg salt/pepper 2 ss sitronsaft 2 ss brunt sukker 1 ss honning 1 presset hvitløksbåt ½ dl soyasaus 3 dl ris 1 finhakket løk 3 epler i terninger 1 dl rosiner 2 dl erter frisk spinat tilsvarende ½ salathode 1 dl hnsebuljong 1,5 dl melk 3 ss hakkede friske urter (koriander, basilikum) 3-4 ss crème fraîche salt/pepper 2 ss smør Kok sellerien i noen minutter til den er mør. Stek løk og bacon i litt smør. Bland inn selleri og urter. Trekk pannen til side og tilsett strøkavring, worcestershiresaus og egg. Smak til med salt og pepper. Fyll kyllingen med stuffingen og bind sammen bena med hyssing. Bland sitronsaft, brunt sukker, honning, hvitløk og soyasaus og pensle kyllingen med blandingen. Stek den midt i ovnen ved 180-200 grader i 1 1/4 - 1 ½ time. Pensle gjerne kyllingen under stekingen. La hvile 10 minutter. Kok ris etter anvisning på pakken. Fres løk i litt smør til den er blank. Tilsett epleterninger og la dem bli såvidt møre. Ha i rosiner og bland inn risen. Smak til med salt og pepper. Ha erter og spinat i en kjele sammen med litt smør og fres det noen sekunder. Hell over buljong og melk og la det koke opp. Hell sausen over i en hurtigmikser sammen med urter og kjør til en glatt saus. Ha i crème fraîche. Hell sausen tilbake i kjelen og smak til med salt og pepper. Pisk inn litt kaldt smør til slutt.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå