Thomasine Skrevet 22. august 2004 #1 Skrevet 22. august 2004 Jeg skal lage en liten kake til mammas 60-årsdag! Den skal ikke være stor ( til ca. 8-10 stk), og gjerne litt pen å se på... Det kan ikke være typen bløtkake, da flere ikke liker krem... :-? Ja, også ville det vært greit om iallefall noe av kaken kunne gjøres dagen før. Noen forslag?! :klø:
Gjest Tex Skrevet 22. august 2004 #2 Skrevet 22. august 2004 Snickerskake.... Kan lages dagen før, eller en måned før om du vil, for hele kaken tåler frysing..... Vil du ha oppskrift...?
Arkana Skrevet 22. august 2004 #3 Skrevet 22. august 2004 Gulrotkake er kjempegodt, kan fint lages dagen før. Du kan servere kaken som den er, bare med glasur på, men tynne gulrotstrimler (bruk potetskreller) er lekker og enkel pynt). Eller hva med en ostekake? Frisk og god, må lages dagen før siden den skal stivne i kjøleskapet og lekker å se på. Du kan fint pynte med frukt og du vil det også. Gulrotkake med gourmetglasur 2 egg 2 dl sukker 2 dl hvetemel 1 ts natron 1 ts vaniljesukker 1 ts kanel ½ ts revet muskat 1 ts kardemomme ½ ts ingefær 1 dl soyaolje 4 dl grovt revne gulrøtter 50 g naturell kremost 30 g mykt smør 1 ts vaniljesukker 2 dl melis Visp eggedosis. Band alt det tørre og rør det inn i eggedosisen. Bland inn olje og revne gulrøtter. Hell deigen i en smurt form (24 cm), stek kaken på nederste rille ved 175 grader i 35-45 minutter. Bland sammen ost og smør, rør inn vaniljesukker og melis. Smør glasuren på den avkjølte kaken og lag mønster med en gaffel. Ostekake med rips og bringebær 250 g søte kjeks 90 g smeltet smør 12 gelatinplater 500 g kremost ca 1 dl sitronsaft 125 g sukker ca 3 dl vispet kremfløte 250 g frosne rips og bringebær 2 ss sukker, ekstra Bland knust kjeks og smør og fordel i bunnen av en smurt 23 cm springform. Sett kaldt 20 minutter. Legg gelatinen i bløt og smelt i halvparten av sitronsaften. Visp kremosten med sitronsaft og sukker. Vend inn kremfløten og halvparten av gelatinen. Mos bærene med ekstra sukker og sil blandingen. Vend inn resten av gelatinen. Legg klatter av osteblandingen i formen og fyll ut åpne felter med bringefær. Marmorer blandingen med en kniv, eller bare la geléen ligge som et rødt lag over den hvite ostekremen. Sett kaldt minst 4 timer.
Thomasine Skrevet 22. august 2004 Forfatter #4 Skrevet 22. august 2004 Snickerskake.... Kan lages dagen før, eller en måned før om du vil, for hele kaken tåler frysing..... Vil du ha oppskrift...? Ja, veldig gjerne!! ...elsker Snickers,da...
Thomasine Skrevet 22. august 2004 Forfatter #5 Skrevet 22. august 2004 Arkana, gulrotkake er "hverdags-kake" hos oss... Det blir liksom ikke helt riktig å lage det til 60-års-dagen da... :-? Ostekake er godt, men leter fremdeles etter en som skal stekes og som er uten gele og med Cottage Cheese! Ellers takk for tips. Kom gjerne med flere!!! :)
Arkana Skrevet 22. august 2004 #6 Skrevet 22. august 2004 Ostekake 16 digestivekjeks eller havrekjeks ½ dl sukker 1 ts kanel 100 g smeltet smør 2 esker kremost naturell (250 g) 1 boks cottage cheese (300 g) 1 dl sukker saft + skall av 1 sitron 4 egg 3 dl seterrømme 2 ts vaniljesukker Ha kjeks, sukker og kanel i en foodprocessor og la gå til alt er knust. Tilsett smeltet smør. Trykk massen ut i formen. Ha cottage cheese i foodprocessoren slik at den blir finmalt. Tilsett kremost, sukker og sitronsaft. Tilsett så eggene, ett om gangen. Hell blandingen i formen og stek ved 175 grader i 35 minutter. Smak til rømme med vaniljesukker. Ta kaken ut av ovnen og hell blandingen over. Sett tilbake i ovnen og la stå ca 5 minutter. Avkjøl kaken, server med frukt/bær. Himmelsk ostekake 100 g finmalte hasselnøtter eller mandler 100 g finmalte solsikkefrø 2 ss fruktose 1 ts kanel 4 ss smør 2 pk lett Philadelphia 1 beger cottage cheese eller ricotta 4 egg 1 ts vaniljesukker 2 dl fruktose 1 beger lettrømme 1 ss fruktose 1 ts vaniljesukker Bland nøtter, fruktose, kanel og smør og trykk deigen ut i en smurt 20 cm springform. Stek ved 175 grader på nederste rille i 5 minutter. Mos ost og cottage cheese i hurtigmikser. Tilsett ett egg om gangen og deretter vaniljesukker og fruktose. Hell fyllet over nøttebunnen og stek videre ca 45 minutter. Den skal ikke være helt fast i midten. La hvile 5 minutter. Rør sammen rømme, fruktose og vaniljesukker og bre det jevnt på toppen av kaken. Stek videre i 10 minutter. La avkjøles på rist og sett deretter i kjøleskap til den er helt kald. Pynt med friske bær.
Thomasine Skrevet 22. august 2004 Forfatter #7 Skrevet 22. august 2004 Ostekake 16 digestivekjeks eller havrekjeks ½ dl sukker 1 ts kanel 100 g smeltet smør 2 esker kremost naturell (250 g) 1 boks cottage cheese (300 g) 1 dl sukker saft + skall av 1 sitron 4 egg 3 dl seterrømme 2 ts vaniljesukker Ha kjeks, sukker og kanel i en foodprocessor og la gå til alt er knust. Tilsett smeltet smør. Trykk massen ut i formen. Ha cottage cheese i foodprocessoren slik at den blir finmalt. Tilsett kremost, sukker og sitronsaft. Tilsett så eggene, ett om gangen. Hell blandingen i formen og stek ved 175 grader i 35 minutter. Smak til rømme med vaniljesukker. Ta kaken ut av ovnen og hell blandingen over. Sett tilbake i ovnen og la stå ca 5 minutter. Avkjøl kaken, server med frukt/bær. Himmelsk ostekake 100 g finmalte hasselnøtter eller mandler 100 g finmalte solsikkefrø 2 ss fruktose 1 ts kanel 4 ss smør 2 pk lett Philadelphia 1 beger cottage cheese eller ricotta 4 egg 1 ts vaniljesukker 2 dl fruktose 1 beger lettrømme 1 ss fruktose 1 ts vaniljesukker Bland nøtter, fruktose, kanel og smør og trykk deigen ut i en smurt 20 cm springform. Stek ved 175 grader på nederste rille i 5 minutter. Mos ost og cottage cheese i hurtigmikser. Tilsett ett egg om gangen og deretter vaniljesukker og fruktose. Hell fyllet over nøttebunnen og stek videre ca 45 minutter. Den skal ikke være helt fast i midten. La hvile 5 minutter. Rør sammen rømme, fruktose og vaniljesukker og bre det jevnt på toppen av kaken. Stek videre i 10 minutter. La avkjøles på rist og sett deretter i kjøleskap til den er helt kald. Pynt med friske bær. Disse skal jeg jammen prøve!! :-) Kan jeg bruke lettrømme isteden for seterrømme, og kan jeg bruke nøttebunnen på den første kaken også?! Liker sånn bunn bedre enn kjeks-bunn! Hvordan er det å lage en slik kake dagen før?! Blir den like god da?! :klø:
Arkana Skrevet 22. august 2004 #8 Skrevet 22. august 2004 Du kan bruke akkurat den bunnen du vil. Du kan godt bruke lettrømme, blandingen kan bli litt kornete fordi lettrømme ikke tåler oppvarming så godt, men det har ingenting å si for smaken og du vil sannsynligvis ikke merke det engang. Kaken kan fint lages dagen før. De skal begge avkjøles i kjøleskap til de er helt kalde, det tar en del timer, så de kan gjerne stå over natten.
Thomasine Skrevet 22. august 2004 Forfatter #9 Skrevet 22. august 2004 Takk for raskt svar! :bukke: Skal forsøke den til uka! :)
Gjest Tex Skrevet 23. august 2004 #10 Skrevet 23. august 2004 Legger inn en oppskrift når jeg kommer hjem fra jobben
Thomasine Skrevet 23. august 2004 Forfatter #11 Skrevet 23. august 2004 Legger inn en oppskrift når jeg kommer hjem fra jobben Så seint du jobber da... *...venter spent...*
Gjest Tex Skrevet 23. august 2004 #13 Skrevet 23. august 2004 Snickerskake 4 eggehvitter 4 dl sukker ---> piskes godt til eggedosis 3,5 dl peanøtter 26 Ritz-kjeks ---> knuses og blandes inn Del røra i to like kakeformer, husk bakepapir. Stekes nederst i ovnen på 200 grader i 18 minutter. 5 dl fløte ---> piskes til krem Bre krem over den ene kakebunnen, legg den andre opp og dekk kaken med resten av kremen. La den stå i fryseren i minst to timer. 4 eggeplommer 4 ss sukker ---> piskes godt sammen 90 gram myk margarin 150 gram kokesjokolade 1 ss kaffe ---> blandes inn sammen med eggepl. og sukkeret Dekk hele kaken med sjokoladeblandingen. Pynt med peanøtter. Sett i fryseren. Bør tines i ca to timer i romtemp. Denne får bein å gå på.....
Thomasine Skrevet 23. august 2004 Forfatter #16 Skrevet 23. august 2004 Takk, takk, Tex!! :bukke: Fikk faktisk vann i munnen jeg... :oops: Skal teste denne også nå!
Thomasine Skrevet 27. august 2004 Forfatter #17 Skrevet 27. august 2004 I går ble Tex' Snickers-kake spist!! Den var vanvittig god, og jeg er nok et par kilo tyngre i dag også... Klarte ikke gi meg på et stykke, og det gjorde ikke de andre heller... Fikk beskjed om at det var dagens beste! MÅ prøves av de som ikke har smakt før!! :-) :bukke: , Tex!
Gjest Tex Skrevet 27. august 2004 #18 Skrevet 27. august 2004 He he he ja den er som sagt særdeles spiselig.... Min far som er Snickerselsker fikk denne servert og spiste halve kaka Har et par bomber til hvis du er interessert.....
Thomasine Skrevet 27. august 2004 Forfatter #19 Skrevet 27. august 2004 Har et par bomber til hvis du er interessert..... Ja, gjerne det!! ...ikke det at jeg har råd til å bytte garderoben min, men... :-? ...det er jo høsten,da... Give it to me!!
Gjest Tex Skrevet 28. august 2004 #20 Skrevet 28. august 2004 Fredriks favoritt 6 eggehvitter --->piskes 300 gram malte mandler 300 gram melis ---->blandes i. Del i to like store former, kledd med bakepapir. Da skal du ha to like kakebunner, som stekes på 180 grader i ca 20 minutter. Avkjøl før du tar de ut av formen. 6 eggeplommer 1,5 dl kremfløte 150 gram sukker Røres sammen i en kjele til det tykner. Det skal bli ordentlig tykt, Pass på at du har alt i kjelen før kjelen er varm ellers blir eggeplommene stekt. ---->Avkjøl litt og rør inn 170 gram myk margarin 2 ts vaniljesukker. Legg fyll oppå den ene kakebunnen, og legg den andre bunnen oppå der igjen. Dekk kaken med resten av fyllet. Pynt med mandelspon Hele kaken kan fryses (ferdig pyntet) og trenger ca to timer i romtemp på å bli spiseklar.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå