Gå til innhold

Kake til mammas 60-årsdag?!


Anbefalte innlegg

Skrevet

Jeg skal lage en liten kake til mammas 60-årsdag!

Den skal ikke være stor ( til ca. 8-10 stk), og gjerne litt pen å se på... :roll::wink:

Det kan ikke være typen bløtkake, da flere ikke liker krem... :-?

Ja, også ville det vært greit om iallefall noe av kaken kunne gjøres dagen før.

Noen forslag?! :klø:

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Snickerskake....

Kan lages dagen før, eller en måned før om du vil, for hele kaken tåler frysing.....

Vil du ha oppskrift...?

Skrevet

Gulrotkake er kjempegodt, kan fint lages dagen før. Du kan servere kaken som den er, bare med glasur på, men tynne gulrotstrimler (bruk potetskreller) er lekker og enkel pynt). Eller hva med en ostekake? Frisk og god, må lages dagen før siden den skal stivne i kjøleskapet og lekker å se på. Du kan fint pynte med frukt og du vil det også.

Gulrotkake med gourmetglasur

2 egg

2 dl sukker

2 dl hvetemel

1 ts natron

1 ts vaniljesukker

1 ts kanel

½ ts revet muskat

1 ts kardemomme

½ ts ingefær

1 dl soyaolje

4 dl grovt revne gulrøtter

50 g naturell kremost

30 g mykt smør

1 ts vaniljesukker

2 dl melis

Visp eggedosis. Band alt det tørre og rør det inn i eggedosisen. Bland inn olje og revne gulrøtter. Hell deigen i en smurt form (24 cm), stek kaken på nederste rille ved 175 grader i 35-45 minutter.

Bland sammen ost og smør, rør inn vaniljesukker og melis. Smør glasuren på den avkjølte kaken og lag mønster med en gaffel.

Ostekake med rips og bringebær

250 g søte kjeks

90 g smeltet smør

12 gelatinplater

500 g kremost

ca 1 dl sitronsaft

125 g sukker

ca 3 dl vispet kremfløte

250 g frosne rips og bringebær

2 ss sukker, ekstra

Bland knust kjeks og smør og fordel i bunnen av en smurt 23 cm springform. Sett kaldt 20 minutter. Legg gelatinen i bløt og smelt i halvparten av sitronsaften. Visp kremosten med sitronsaft og sukker. Vend inn kremfløten og halvparten av gelatinen. Mos bærene med ekstra sukker og sil blandingen. Vend inn resten av gelatinen. Legg klatter av osteblandingen i formen og fyll ut åpne felter med bringefær. Marmorer blandingen med en kniv, eller bare la geléen ligge som et rødt lag over den hvite ostekremen. Sett kaldt minst 4 timer.

Skrevet
Snickerskake....

Kan lages dagen før, eller en måned før om du vil, for hele kaken tåler frysing.....

Vil du ha oppskrift...?

Ja, veldig gjerne!! :hoppe:

...elsker Snickers,da... :wink::sikle:

Skrevet

Arkana, gulrotkake er "hverdags-kake" hos oss... :sikle:

Det blir liksom ikke helt riktig å lage det til 60-års-dagen da... :-? :wink:

Ostekake er godt, men leter fremdeles etter en som skal stekes og som er uten gele og med Cottage Cheese! :)

Ellers takk for tips.

Kom gjerne med flere!!! :) :)

Skrevet

Ostekake

16 digestivekjeks eller havrekjeks

½ dl sukker

1 ts kanel

100 g smeltet smør

2 esker kremost naturell (250 g)

1 boks cottage cheese (300 g)

1 dl sukker

saft + skall av 1 sitron

4 egg

3 dl seterrømme

2 ts vaniljesukker

Ha kjeks, sukker og kanel i en foodprocessor og la gå til alt er knust. Tilsett smeltet smør. Trykk massen ut i formen. Ha cottage cheese i foodprocessoren slik at den blir finmalt. Tilsett kremost, sukker og sitronsaft. Tilsett så eggene, ett om gangen. Hell blandingen i formen og stek ved 175 grader i 35 minutter. Smak til rømme med vaniljesukker. Ta kaken ut av ovnen og hell blandingen over. Sett tilbake i ovnen og la stå ca 5 minutter. Avkjøl kaken, server med frukt/bær.

Himmelsk ostekake

100 g finmalte hasselnøtter eller mandler

100 g finmalte solsikkefrø

2 ss fruktose

1 ts kanel

4 ss smør

2 pk lett Philadelphia

1 beger cottage cheese eller ricotta

4 egg

1 ts vaniljesukker

2 dl fruktose

1 beger lettrømme

1 ss fruktose

1 ts vaniljesukker

Bland nøtter, fruktose, kanel og smør og trykk deigen ut i en smurt 20 cm springform. Stek ved 175 grader på nederste rille i 5 minutter.

Mos ost og cottage cheese i hurtigmikser. Tilsett ett egg om gangen og deretter vaniljesukker og fruktose. Hell fyllet over nøttebunnen og stek videre ca 45 minutter. Den skal ikke være helt fast i midten. La hvile 5 minutter.

Rør sammen rømme, fruktose og vaniljesukker og bre det jevnt på toppen av kaken. Stek videre i 10 minutter. La avkjøles på rist og sett deretter i kjøleskap til den er helt kald. Pynt med friske bær.

Skrevet
Ostekake

16 digestivekjeks eller havrekjeks

½ dl sukker

1 ts kanel

100 g smeltet smør

2 esker kremost naturell (250 g)

1 boks cottage cheese (300 g)

1 dl sukker

saft + skall av 1 sitron

4 egg

3 dl seterrømme

2 ts vaniljesukker

Ha kjeks, sukker og kanel i en foodprocessor og la gå til alt er knust. Tilsett smeltet smør. Trykk massen ut i formen. Ha cottage cheese i foodprocessoren slik at den blir finmalt. Tilsett kremost, sukker og sitronsaft. Tilsett så eggene, ett om gangen. Hell blandingen i formen og stek ved 175 grader i 35 minutter. Smak til rømme med vaniljesukker. Ta kaken ut av ovnen og hell blandingen over. Sett tilbake i ovnen og la stå ca 5 minutter. Avkjøl kaken, server med frukt/bær.

Himmelsk ostekake

100 g finmalte hasselnøtter eller mandler

100 g finmalte solsikkefrø

2 ss fruktose

1 ts kanel

4 ss smør

2 pk lett Philadelphia

1 beger cottage cheese eller ricotta

4 egg

1 ts vaniljesukker

2 dl fruktose

1 beger lettrømme

1 ss fruktose

1 ts vaniljesukker

Bland nøtter, fruktose, kanel og smør og trykk deigen ut i en smurt 20 cm springform. Stek ved 175 grader på nederste rille i 5 minutter.

Mos ost og cottage cheese i hurtigmikser. Tilsett ett egg om gangen og deretter vaniljesukker og fruktose. Hell fyllet over nøttebunnen og stek videre ca 45 minutter. Den skal ikke være helt fast i midten. La hvile 5 minutter.

Rør sammen rømme, fruktose og vaniljesukker og bre det jevnt på toppen av kaken. Stek videre i 10 minutter. La avkjøles på rist og sett deretter i kjøleskap til den er helt kald. Pynt med friske bær.

Disse skal jeg jammen prøve!! :-)

Kan jeg bruke lettrømme isteden for seterrømme,

og kan jeg bruke nøttebunnen på

den første kaken også?!

Liker sånn bunn bedre enn kjeks-bunn!

Hvordan er det å lage en slik kake dagen før?!

Blir den like god da?! :klø:

Skrevet

Du kan bruke akkurat den bunnen du vil. Du kan godt bruke lettrømme, blandingen kan bli litt kornete fordi lettrømme ikke tåler oppvarming så godt, men det har ingenting å si for smaken og du vil sannsynligvis ikke merke det engang. Kaken kan fint lages dagen før. De skal begge avkjøles i kjøleskap til de er helt kalde, det tar en del timer, så de kan gjerne stå over natten.

Skrevet

Takk for raskt svar! :bukke:

Skal forsøke den til uka! :) :)

Skrevet

Legger inn en oppskrift når jeg kommer hjem fra jobben :wink:

Skrevet
Legger inn en oppskrift når jeg kommer hjem fra jobben :wink:

Så seint du jobber da... :roll::wink:

*...venter spent...*

Skrevet

Snickerskake

4 eggehvitter

4 dl sukker

---> piskes godt til eggedosis

3,5 dl peanøtter

26 Ritz-kjeks

---> knuses og blandes inn

Del røra i to like kakeformer, husk bakepapir.

Stekes nederst i ovnen på 200 grader i 18 minutter.

5 dl fløte

---> piskes til krem

Bre krem over den ene kakebunnen, legg den andre opp og dekk kaken med resten av kremen. La den stå i fryseren i minst to timer.

4 eggeplommer

4 ss sukker

---> piskes godt sammen

90 gram myk margarin

150 gram kokesjokolade

1 ss kaffe

---> blandes inn sammen med eggepl. og sukkeret

Dekk hele kaken med sjokoladeblandingen.

Pynt med peanøtter.

Sett i fryseren.

Bør tines i ca to timer i romtemp.

Denne får bein å gå på..... :wink:

Skrevet

Takk, takk, Tex!! :) :bukke:

Fikk faktisk vann i munnen jeg... :oops: :P

Skal teste denne også nå! :)

Skrevet

I går ble Tex' Snickers-kake spist!! :sikle:

Den var vanvittig god, og jeg er nok et par kilo tyngre i dag også... :wink::ler:

Klarte ikke gi meg på et stykke, og det gjorde ikke de andre heller... :P

Fikk beskjed om at det var dagens beste! :)

MÅ prøves av de som ikke har smakt før!! :-) :sikle:

:bukke: , Tex! :)

Skrevet

He he he ja den er som sagt særdeles spiselig....

Min far som er Snickerselsker fikk denne servert og spiste halve kaka :ler:

Har et par bomber til hvis du er interessert..... :wink:

Skrevet
Har et par bomber til hvis du er interessert..... :wink:

Ja, gjerne det!! :sikle:

...ikke det at jeg har råd til å bytte garderoben min, men... :wink: :-?

...det er jo høsten,da... :wink:

Give it to me!! :kul::hoppe:

Skrevet

Fredriks favoritt

6 eggehvitter --->piskes

300 gram malte mandler

300 gram melis ---->blandes i.

Del i to like store former, kledd med bakepapir. Da skal du ha to like kakebunner, som stekes på 180 grader i ca 20 minutter. Avkjøl før du tar de ut av formen.

6 eggeplommer

1,5 dl kremfløte

150 gram sukker

Røres sammen i en kjele til det tykner. Det skal bli ordentlig tykt, Pass på at du har alt i kjelen før kjelen er varm ellers blir eggeplommene stekt.

---->Avkjøl litt og rør inn

170 gram myk margarin

2 ts vaniljesukker.

Legg fyll oppå den ene kakebunnen, og legg den andre bunnen oppå der igjen. Dekk kaken med resten av fyllet.

Pynt med mandelspon

Hele kaken kan fryses (ferdig pyntet) og trenger ca to timer i romtemp på å bli spiseklar.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...