AnonymBruker Skrevet 10. april 2015 #1 Del Skrevet 10. april 2015 Hei, Tok ut dypfryst kjøttdeig fra fryseren i går kveld og la den i kjøleskapet. I dag morges så hadde den knapt tint (!) La den (i frustrasjon) derfor på kjøkkenbenken slik at den er tint til jeg kommer hjem i ettermiddag. Men så har jeg angret litt fordi jeg kom på det sies at man ikke bør tine i romtemperatur. Er kjøttdeigen fremdeles trygg å spise, eller må jeg kaste den...? Anonymous poster hash: 342bd...2df Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 10. april 2015 #2 Del Skrevet 10. april 2015 Varmebehandler du kjøttdeigen skikkelig, slik at alt er over 70 grader, (tror jeg det er) så er den trygg å spise. Anonymous poster hash: 7713a...517 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 10. april 2015 #3 Del Skrevet 10. april 2015 Jeg ville vært skeptisk til å spise den. Men jeg utelukker ikke hysteri fra min side Neste gang kan du heller la den ligge i kjøleskapet til du kommer hjem fra jobb. Om den fremdeles er frossen, legg den i kaldt vann i vasken. Da tiner den ganske fort. Og et annet tips: om du fryser ned fersk kjøttdeig, ta den ut av pakken og klem den flat før du fryser den. Da tiner den kjempefort. Anonymous poster hash: 8e284...573 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Lille-pus Skrevet 10. april 2015 #4 Del Skrevet 10. april 2015 Så lenge den ikke har ligget ferdig tint i romtemperatur lenger enn noen timer (og det er vel i praksis det vi snakker om tenker jeg siden den var frossen da du tok den ut av kjøleskapet i morges), så bør det gå helt greit å spise den. Jeg vet ikke hvordan du fryser kjøttdeig, om du klapper pakkene flate og tynne eller om du fryser kjøttdeigen i en klump? Om du fryser den i flate pakker så tiner den fort. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Olaf Skrevet 10. april 2015 #5 Del Skrevet 10. april 2015 Det går helt fint 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 10. april 2015 #6 Del Skrevet 10. april 2015 Så lenge den ikke har ligget ferdig tint i romtemperatur lenger enn noen timer (og det er vel i praksis det vi snakker om tenker jeg siden den var frossen da du tok den ut av kjøleskapet i morges), så bør det gå helt greit å spise den. Jeg vet ikke hvordan du fryser kjøttdeig, om du klapper pakkene flate og tynne eller om du fryser kjøttdeigen i en klump? Om du fryser den i flate pakker så tiner den fort. Takk for alle svar! Ja, den skal varmebehandles skikkelig, så da tar jeg sjansen :-) Som regel fryser jeg ned i flate pakker, men med akkurat denne pakken hadde jeg dårlig tid da den skulle i fryseren, så da gikk den i én klump, dessverre. Men nå har jeg i alle fall lært til neste gang! Hvordan er det forresten om man igjen skulle fryst kjøttdeigen, funker det? (Ikke at jeg har tenkt å gjøre det, men lurer for det). Igjen, tusen takk for alle svar!! Anonymous poster hash: 342bd...2df Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Keikolina Skrevet 10. april 2015 #7 Del Skrevet 10. april 2015 Så lenge den ikke har ligget ferdig tint i romtemperatur lenger enn noen timer (og det er vel i praksis det vi snakker om tenker jeg siden den var frossen da du tok den ut av kjøleskapet i morges), så bør det gå helt greit å spise den. Jeg vet ikke hvordan du fryser kjøttdeig, om du klapper pakkene flate og tynne eller om du fryser kjøttdeigen i en klump? Om du fryser den i flate pakker så tiner den fort. Smart tips å klemme den flat. Bare lager en ball av det, er jo så dumt. Takk Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 10. april 2015 #8 Del Skrevet 10. april 2015 Jeg tiner alltid kjøttdeigen på kjøkkenbenken. Det tar som regel 4-6 timer (alt etter temperturen i rommet). Jeg har aldri opplevd noe ubehag ved det. Anonymous poster hash: 4f033...c04 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 11. april 2015 #9 Del Skrevet 11. april 2015 Tiner alltid på benken. Tar ut før jobb og steker når vi kommer hjem, men ville ike latt den ligge lengre enn det på benken. Går an å tine den litt fortere ved å ha den i en bolle med vann, men ikke for varmt. Altså en uåpnet pakke i vannet.Anonymous poster hash: 20130...8bb Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Skrevet 11. april 2015 #10 Del Skrevet 11. april 2015 Jeg har, i hele mitt voksne liv, tatt opp mat fra fryseren om morgenen,lagt den på kjøkkenbenken for å bruke den til middag samme ettermiddag/kveld. Jeg har aldri opplevd at kjøttet har blitt dårlig eller at jeg har blitt dårlig. Og dette har jeg gjort med alt fra kjøttdeig til kyllingfileter Eneste gangene jeg har tint noe i kjøleskapet er når jeg har husket på å ta det opp fra fryseren dagen før Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå