Gjest Anonymous Skrevet 21. august 2004 #1 Skrevet 21. august 2004 Har et tre som bugner av modne kirsebær Hva kan jeg gjøre med de ? Bortsett fra likør. Noen som har gode/enkle oppskrifter?
Brunhilde Skrevet 21. august 2004 #2 Skrevet 21. august 2004 Jeg er veldig glad i kirsebærsyltetøy. Følger oppskriften på Jam-pakka, er ikke mer avansert enn det, men godt blir det lell!
Arkana Skrevet 21. august 2004 #3 Skrevet 21. august 2004 Kirsebærsyltetøy med skogsbærte (ca 1 liter) 1 kg rensede utstenede kirsebær 2 vaniljestenger 3 ss instant skogsbær-te (kan sløyfes) 500 g sukker Splitt vaniljestengene. Bland alle ingrediensene i en kjele og kok opp under omrøring. La koke 5-6 minutter. Ta opp vaniljestengene og fyll på varme glass. Kirsebærsyltetøy kan bli tynt, så sil evt av noe saft før det fylles på glass. Sjokoladekake med kirsebær 4 egg 1,5 dl sukker 1,5 dl hvetemel 1 dl potetmel 2 ss kakao 1 ts bakepulver 2 dl kirsebær 3 dl kremfløte kirsebærvin e.l til dynking melisglasur mandelspon Pisk egg og sukker stivt og sikt i det tørre. Hell røren i en godt smurt springform (24 cm). Stek på nederste rille ved 150 grader i 45 minutter. Avkjøl. Del kaken i tre lag. Dynk med vin og legg et lag med kirsebærsyltetøy og pisket krem mellom hvert lag. Smør krem rundt kanten. Glasér med melisglasur og dekk kanten med mandelspon. La trekke noen minutter før servering. Kirsebær- og mandelbakelser (8 stk) 250 g hvetemel 125 g smør 25 g sukker 1 eggeplomme 375 g kirsebær, delt i to 50 g sukker 50 g malte mandler noen dråper mandelessens 1 lettpisket eggehvite Smuldre mel og smør og rør inn sukkeret. Bland sammen med eggehviten og 3-4 ss kaldt vann. Kna raskt sammen. Del deigen i åtte deler som hver kjevles ut til 12 cm sirkler. Bland kirsebær, sukker, mandler og eggehvite og fordel fyllet mellom hver av bunnene. Pensle kantene med vann og brett bunnen i to over fyllet. Trykk kantene godt sammen. Legg på brett og pensle med melk. Stek ved 200 grader i ca 25 minutter. Server varme eller kalde. Fruktform med rømme 40 g smør 200 g bær (blåbær, kirsebær etc) 3 egg 75 g sukker 1 ts vaniljesukker saft og skall av ½ appelsin 50 g hvetemel 140 g rømme Smør en paiform og fordel bærene i formen. Pisk egg, sukker, vanilje, appelsin og mel til en glatt masse. Vend forsiktig inn smeltet smør og rømme. Hell røren over bærene. Stek ved 190 grader i ca 40 minutter. Avkjøl og dryss melis over før servering.
Gjest 1111 Skrevet 22. august 2004 #4 Skrevet 22. august 2004 Mørk kirsebærkake 200 g smør 250 g sukker 6 eggeplommer skallet av 1 sitron ½ ts kanel 100 g mandler 100 g nøtter 150 g hvetemel 1 ts bakepulver 200 g kokesjokolade 6 eggehviter 300 g steinfrie kirsebær Rør smør og sukker hvitt og porøst. Rør i en og en eggeplomme og revet sitronskall. Bland melet med bakepulver og krydder og bland det i røren sammen med malte mandler og nøtter. Smelt sjokoladen og rør den i. Stivpisk eggehvitene og vend dem forsiktig inn i røren. Hell røren i en godt smurt form, 26 cm i diameter, og legg på tørre kirsebær. Stek kaken ved 200 grader i nedre del av ovnen i 1-1 ½ time. Dekk den til om den blir for mørk under stekingen. Avkjøl kaken i formen. Pudre kakao over, legg på en kakeserviett og dryss melis over.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå