Gå til innhold

kirsebær!


Anbefalte innlegg

Gjest Anonymous
Skrevet

Har et tre som bugner av modne kirsebær

Hva kan jeg gjøre med de ? Bortsett fra likør.

Noen som har gode/enkle oppskrifter?

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Jeg er veldig glad i kirsebærsyltetøy. Følger oppskriften på Jam-pakka, er ikke mer avansert enn det, men godt blir det lell!

Skrevet

Kirsebærsyltetøy med skogsbærte (ca 1 liter)

1 kg rensede utstenede kirsebær

2 vaniljestenger

3 ss instant skogsbær-te (kan sløyfes)

500 g sukker

Splitt vaniljestengene. Bland alle ingrediensene i en kjele og kok opp under omrøring. La koke 5-6 minutter. Ta opp vaniljestengene og fyll på varme glass. Kirsebærsyltetøy kan bli tynt, så sil evt av noe saft før det fylles på glass.

Sjokoladekake med kirsebær

4 egg

1,5 dl sukker

1,5 dl hvetemel

1 dl potetmel

2 ss kakao

1 ts bakepulver

2 dl kirsebær

3 dl kremfløte

kirsebærvin e.l til dynking

melisglasur

mandelspon

Pisk egg og sukker stivt og sikt i det tørre. Hell røren i en godt smurt springform (24 cm). Stek på nederste rille ved 150 grader i 45 minutter. Avkjøl. Del kaken i tre lag. Dynk med vin og legg et lag med kirsebærsyltetøy og pisket krem mellom hvert lag. Smør krem rundt kanten. Glasér med melisglasur og dekk kanten med mandelspon. La trekke noen minutter før servering.

Kirsebær- og mandelbakelser (8 stk)

250 g hvetemel

125 g smør

25 g sukker

1 eggeplomme

375 g kirsebær, delt i to

50 g sukker

50 g malte mandler

noen dråper mandelessens

1 lettpisket eggehvite

Smuldre mel og smør og rør inn sukkeret. Bland sammen med eggehviten og 3-4 ss kaldt vann. Kna raskt sammen. Del deigen i åtte deler som hver kjevles ut til 12 cm sirkler. Bland kirsebær, sukker, mandler og eggehvite og fordel fyllet mellom hver av bunnene. Pensle kantene med vann og brett bunnen i to over fyllet. Trykk kantene godt sammen. Legg på brett og pensle med melk. Stek ved 200 grader i ca 25 minutter. Server varme eller kalde.

Fruktform med rømme

40 g smør

200 g bær (blåbær, kirsebær etc)

3 egg

75 g sukker

1 ts vaniljesukker

saft og skall av ½ appelsin

50 g hvetemel

140 g rømme

Smør en paiform og fordel bærene i formen. Pisk egg, sukker, vanilje, appelsin og mel til en glatt masse. Vend forsiktig inn smeltet smør og rømme. Hell røren over bærene. Stek ved 190 grader i ca 40 minutter. Avkjøl og dryss melis over før servering.

Skrevet

Mørk kirsebærkake

200 g smør

250 g sukker

6 eggeplommer

skallet av 1 sitron

½ ts kanel

100 g mandler

100 g nøtter

150 g hvetemel

1 ts bakepulver

200 g kokesjokolade

6 eggehviter

300 g steinfrie kirsebær

Rør smør og sukker hvitt og porøst. Rør i en og en eggeplomme og revet sitronskall. Bland melet med bakepulver og krydder og bland det i røren sammen med malte mandler og nøtter. Smelt sjokoladen og rør den i. Stivpisk eggehvitene og vend dem forsiktig inn i røren. Hell røren i en godt smurt form, 26 cm i diameter, og legg på tørre kirsebær. Stek kaken ved 200 grader i nedre del av ovnen i 1-1 ½ time. Dekk den til om den blir for mørk under stekingen. Avkjøl kaken i formen. Pudre kakao over, legg på en kakeserviett og dryss melis over.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...