Gjest Espera - i.i. Skrevet 21. august 2004 #1 Skrevet 21. august 2004 Skal ha bursdagsfeiring i ettermiddag og kaka jeg skulle ha ble helt katastrofe. Har brownies, men vil ha en 'ordentlig' kake og!!! Litt vanskelig å komme seg på butikk, men jeg har det meste i hus (ikke kremost el rømme). Noen som kan hjelpe meg????
Gjest 1111 Skrevet 21. august 2004 #2 Skrevet 21. august 2004 Her har du et par forslag: Banankake 4 egg 3 dl sukker 150 g margarin 4 ss melk ½ ts salt 2 ts vaniljesukker 4 modne bananer 5 dl hvetemel 2 ts bakepulver Visp egg og sukker til stiv eggedosis. Rør forsiktig i smeltet avkjølt margarin, melk, salt, vaniljesukker og moste bananer. Til slutt røres mel siktet med bakepulver i. Hvis du ønsker det kan du tilsette litt malte nøtter, mandler eller kokos. Ha røren i bakepapirkledd langpanne. Stekes på 175 grader, midt i ovnen i ca. 45-50 minutter. Sitronkake med ingefær (randform 2 liter) 3 egg 2 dl sukker 1 dl smeltet smør 1 dl melk 3 dl hvetemel 2 ts bakepulver 1 ts malt ingefær saft og revet skall av 1 sitron Sjokoladeglasur: 100 g kokesjokolade 2 ss sitronsaft eller jus Pisk eggedosis av egg og sukker. Rør vekselvis inn de våte og de tørre ingrediensene. Stek i smurt randform a 2 liter ved 175 grader i 45 minutter. Løsne og hvelv den avkjølte kaken. Sjokoladeglasur: Smelt kokesjokolade i sitronsaft eller jus. Pynt kaken med glasuren. Bounty-kake i langpanne 6 eggehviter 200 g melis 200 g kokosmasse Fyll: 6 eggeplommer 150 g lys kokesjokolade 150 g smør 90 g melis 1 ts vaniljesukker kokos Pisk eggehviter og melis stivt. Rør inn kokos. Ha røren i bakepapirkledd langpanne eller to runde former à 24 cm. Stekes nederste rille i ovn på 150 grader i ca. ½ time. Sjekk før halvtimen er gått, kaken skal bare være bittelitt gyllen. Fyll: Smelt sjokoladen sammen med smøret over svak varme. Rør sammen eggeplommer med siktet melis. Ha eggeblandingen i sjokoladeblandingen og rør med en skje til du har en fin krem. Det er viktig at sjokoladeblandingen ikke er varm ellers blir det suppe. Blir den for bløt setter du den i kjøleskapet til den tykner. Rør av og til mens du sjekker konsistensen. Del langpannebunnen i to, tvers over, eller legg de runde bunnene oppå hverandre, med fyll i midten oppå og gjerne på sidene. Pynt med kokos og lag gaffelmønster på toppen av kaken. Karamellkake 3 egg 4 ½ dl sukker 3 ts vaniljesukker 3 ts bakepulver 4–5 ss karamellsaus 6 dl hvetemel 225 g smeltet margarin 2 dl melk Glasur: 100 g margarin 3-4 ss karamellsaus 3 ts vaniljesukker 3 ss kaffe 300-500 g melis Pisk egg og sukker til eggedosis. Tilsett resten av ingrediensene. Røren has i langpanne. Stekes 180 grader, 20-30 min, nederste rille. Glasur: Smelt margarinen på svak varme. Tas av varmen og bland inn resten av ingrediensene (tilsett melis til passe kremtykkelse). Bre glasuren over kaken.
Arkana Skrevet 21. august 2004 #3 Skrevet 21. august 2004 Rullekake er kjemperaskt å lage og smaker veldig godt. Rullekake 3 egg 75 g sukker 75 g hvetemel 1 ts bakepulver 2 dl bringebærsyltetøy 3 dl kremfløte 1 ts vaniljesukker Visp eggedosis. Sikt i mel og bakepulver og hell i en smurt og bakepapirkledt langpanne. Stek ved 225 grader i ca 8 minutter. Hvelv over på et håndkle og la formen ligge over kaken til den er avkjølt. Fjern bakepapiret og smør syltetøyet jevnt over kaken. Rull sammen fra langsiden. Visp fløten med vaniljesukker til luftig krem. Sprøyt kremen på kaken og pynt evt med bringebær. Bærkake 300 g smør 3 dl sukker 4 egg 1 dl melk 4,5 dl hvetemel 1 ts bakepulver 1 ts vaniljesukker 1-2 dl bær Pisk smør og sukker luftig. Rør inn ett og ett egg. Tilsett melk vekselvis med det tørre. Hell røren i en liten langpanne. Dryss over bærene. Stek ved 190 grader i 30 minutter.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå