Gå til innhold

Kalorier hjemmebakte boller


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

AnonymBruker

Lagde rundstykker idag med en litt annen oppskrift som lyder slik:

6g gjær = 13 kcal

2,5 dl vann

120 g kesam = 89 kcal

8g lettmargarin = 29 kcal

30g kruskakli = 50 kcal

358 g mel = 1042 kcal

62 g fiberfin = 152 kcal

= 1375 i hele deigen. Delte opp i 14 rundstykker, så da blir det 98 kalorier per rundstykke.

Veide deigen før steking og den veide 846g. 1375/846 = 1,62 x 100 = 162 kcal per 100g.

Etter steking veide de 716g. 1375/716 = 1,92 x 100 = 192 kcal per 100g.

Hva blir riktig??? Blir jo ganske stor forskjell.

Anonymous poster hash: 1b804...6ab

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

AnonymBruker

Men man må jo kunne veie de ferdige bollene som man veier feks kjøpebrød?

Anonymous poster hash: 1b804...6ab

Nei. Jeg vet ikke helt hvordan regnestykket fungerer for det du kjøper i butikk, men de må nok oppgi næringsinnholdet på en slik måte at du kan veie varen og finne ut. Når det gjelder hjemmebakst, vet du jo selv hvor mange kalorier det er i deigen du har laget, og da sier det seg selv at det er det tallet du må bruke når alt som har skjedd siden du veide den er at vann uten kalorier har fordampet. Det er det samme med kyllingfileter, kjøpepizzaer o.l. Det må veies før det stekes.

Anonymous poster hash: 0b53b...008

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...