AnonymBruker Skrevet 9. april 2015 #21 Del Skrevet 9. april 2015 Lagde rundstykker idag med en litt annen oppskrift som lyder slik: 6g gjær = 13 kcal 2,5 dl vann 120 g kesam = 89 kcal 8g lettmargarin = 29 kcal 30g kruskakli = 50 kcal 358 g mel = 1042 kcal 62 g fiberfin = 152 kcal = 1375 i hele deigen. Delte opp i 14 rundstykker, så da blir det 98 kalorier per rundstykke. Veide deigen før steking og den veide 846g. 1375/846 = 1,62 x 100 = 162 kcal per 100g. Etter steking veide de 716g. 1375/716 = 1,92 x 100 = 192 kcal per 100g. Hva blir riktig??? Blir jo ganske stor forskjell.Anonymous poster hash: 1b804...6ab Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 9. april 2015 #22 Del Skrevet 9. april 2015 Men man må jo kunne veie de ferdige bollene som man veier feks kjøpebrød?Anonymous poster hash: 1b804...6ab Nei. Jeg vet ikke helt hvordan regnestykket fungerer for det du kjøper i butikk, men de må nok oppgi næringsinnholdet på en slik måte at du kan veie varen og finne ut. Når det gjelder hjemmebakst, vet du jo selv hvor mange kalorier det er i deigen du har laget, og da sier det seg selv at det er det tallet du må bruke når alt som har skjedd siden du veide den er at vann uten kalorier har fordampet. Det er det samme med kyllingfileter, kjøpepizzaer o.l. Det må veies før det stekes. Anonymous poster hash: 0b53b...008 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå