maiia Skrevet 20. august 2004 #1 Skrevet 20. august 2004 Vi får svigers på besøk på søndag, og da tenkte jeg å servere elgstek. For dem blir det ikke skikkelig middag uten saus og poteter..... - og jeg som er så flink til å lage saus... Er det noen som har oppskrift/tips til hvordan jeg kan lage skikkelig god viltsaus???? Tenkte jeg skulle bruke sjyen fra steken og lage jevning. Har prøvd det et par ganger før, men det har blitt bare klumper.... Er helt grønn på dette, så jeg håper noen kan hjelpe meg!
Miss Marple Skrevet 20. august 2004 #2 Skrevet 20. august 2004 Jeg lager bare en brun saus med sjy til jevning og en god, sterk kraft og litt fløte "for å heve smaken". Jeg har alltid litt kraft fra elg (kokt på bein)liggende i frysen, men har du ikke det bruk en sterkt kjøttbuljong e.l. og tilsett Arne Brimis viltkrydder, som har en god smak av einer og salt og pepper. Kjempe enkelt, og veldig godt.
Gjest Anonymous Skrevet 20. august 2004 #3 Skrevet 20. august 2004 Lag jevning av smør og mel, som du bruner pent og forsiktig i panna. La denne jevningen avkjøles litt før du blander den i stekesjyen som må være varm. Da skulle du unngå klumpene! Salt, pepper - kanskje litt eiebær for å sette litt smak - akkurat det er det sikkert andre som kan tipse om!
Gjest Esther Skrevet 20. august 2004 #4 Skrevet 20. august 2004 Jeg hadde laget en god fløtesaus - det er det som er skikkelig viltsaus for meg.
Dru Skrevet 20. august 2004 #5 Skrevet 20. august 2004 Jeg bruker alltid rømme i viltsausen. Samt sopp og tyttebær.
Arkana Skrevet 20. august 2004 #6 Skrevet 20. august 2004 God viltsaus 200 g frisk sopp 1 løk 4 dl kraft (gjerne sjy fra pannen du stekte steken i) 5 einerbær 5 dl fløte eller rømme 100 g brunost 2-3 ss solbærgelé ½ ts salt ¼ ts pepper Del soppen i biter, løk i tynne båter. Fres alt i smør. Hell på kraft og la koke inn til ca halvparten. Tilsett knuste einerbær, fløte og ost og la småkoke 10-15 minutter. Ha i geléen og smak til med salt og pepper.
maiia Skrevet 21. august 2004 Forfatter #7 Skrevet 21. august 2004 Takk for svar! Skal gjøre et forsøk.... Får jeg det ikke til, får jeg spørre svigermor om hjelp :oops:
Redhead Skrevet 22. august 2004 #10 Skrevet 22. august 2004 Har begynt å ha Snøfrisk i viltsaus. Det er kjempegodt! Synes selv at det gir en mye bedre smak enn brunost/vanlig geitost.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå