Thomasine Skrevet 20. august 2004 #1 Skrevet 20. august 2004 Kjøpte kokosmelk til en rett en gang ( tror det kanskje var indisk?!) Den ble aldi brukt. Hva kan jeg bruke den til?! :klø:
Arkana Skrevet 20. august 2004 #2 Skrevet 20. august 2004 Kokosmelk kan brukes overalt, i bakverk, i gryteretter, wok, erstatt noe av kokevannet til ris med kokosmelk, i vafler/pannekaker osv osv. Godt i potetmos (spesielt om den er laget av søtpoteter). Bakt kokos-rispudding (4-6 pers.) 90 g grøtris 6 dl kokosmelk 3 dl melk 1 stor strimmel limeskall 60 g sukker en klatt med smør en klype malt stjerneanis frisk frukt til servering Bland risen med kokosmelk, melk, limeskall og sukker. Hell i en lettsmurt ildfast form og legg på små klatter med smør. Stek i ovn ved 170 grader i ca 30 minutter. Ta ut og kast limeskallet. Rør i puddingen og tilsett anis, sett tilbake i ovnen og stek videre 1-2 timer til nesten all melken er absorbert og det er en gyllen snerk på toppen. Dekk evt med folie om den blir brent. Server varm eller avkjølt med frukt. Skal den serveres kald kan du gjerne røre inn 3 ss fløte eller kokosmelk før servering for at den ikke skal være for fast. Karrigryte Bombay (4-6 pers.) 1 kg oksekjøtt 2 hakkede løk 2 pressede hvitløksfedd 2 hakkede grønne chili 1 ss revet ingefær 1 ½ ts gurkemeie 1 ts malt spisskummen 1 ss malt koriander ½-1 ts chilipulver 1 ts salt 1 boks hermetiske tomater 2,5 dl kokosmelk Skjær kjøttet i 3 cm terninger. Surr løken blank i olje. Tilsett hvitløk, chili, ingefær, gurkemeie, spisskummen, koriander og chilipulver. Tilsett kjøtt og stek det brunt. Rør inn salt og tomater og la surre under lokk i 1 - 1 ½ time. Tilsett kokosmelk og la surre uten lokk i 5 minutter. Rå, usaltede cashewnøtter er nydelig tilbehør, strø over før servering. Karibiske bagels (20 stk) 25 g smør 4 dl vann 1 dl syrnet melk 50 g gjær 50 g sjokolade 50 g cashewnøtter 1 liten banan 1 dl kokosmelk 1 ts salt 1 dl fint sammalt hvete 700 g hvetemel egg til pensling Smelt smør og lunk surmelken. Rør gjæren ut i lunkent vann og tilsett smørblandingen, hakket sjokolade, hakkede nøtter, most banan, kokosmelk, salt og det grove melet. Sett til heving ca 1 time. Del deigen i 20 emner og trill dem til pølser. Form til ringer og sett dem på bakepapirkledt stekebrett. La etterheve i ca 15 minutter. Pensle med sammenvispet egg og stek ved 200 grader i ca 20 minutter. Smaker godt med smør på. Kokosiskrem 1 boks kokosmelk 50 g sukker 1 vaniljestang ½ liter kremfløte 3 ss likør (f.eks. curacao, kan sløyfes) Hell kokosmelk i en kjele. Splitt vaniljestangen og legg frø og stang i kjelen. Tilsett sukker og kok forsiktig opp. Sukkeret skal smelte. Avkjøl. Fjern vaniljestangen og tilsett fløten og evt likør. Bland godt, hell i boks og sett i fryseren. Hver 1 -1 ½ time (til sammen 3 ganger) kjører du den jevn i foodprosessor. Kylling og skinkegryte fra Jamaica (4 pers.) 50 g smør 4 kyllingfileter delt i 3 cm biter 1 finhakket løk 1 ss karripulver ½ ts kanel ½ ts malt kardemomme ½ ts muskat 100 g skinke i biter 1 stort grovhakket eple 1 grovhakket mango 1 grønn banan i skiver 2 store grovhakkede tomater, uten frø eller skinn 3,1 dl kokosmelk 1 ss sitronsaft ½ ts salt ½ kopp yoghurt naturell Stek kyllingen brun i smøret, tilsett så løken og fres den myk. Tilsett karri, kanel, kardemomme og muskt og la frese under omrøring 1 minutt. Tilsett skinke, eple, banan, mango, tomat, kokosmelk, sitronsaft og salt. Tilsett litt vann så all væsken dekker kyllingen. La koke under lokk i 40 minutter, rør av og til. Rør inn yoghurt og la alt varmes.
Imax Skrevet 20. august 2004 #3 Skrevet 20. august 2004 Hvis du kjøper indiske sauser (uncle ben's osv) er det noen av dem som blir ekstra gode med litt kokosmelk oppi. Karri og tikka masala f.eks.
Mona Skrevet 20. august 2004 #4 Skrevet 20. august 2004 Kokosiskrem 1 boks kokosmelk 50 g sukker 1 vaniljestang ½ liter kremfløte 3 ss likør (f.eks. curacao, kan sløyfes) Kokosis er nydelig. Denne skal jeg prøve! I morgen kanskje...!
Grooo Skrevet 20. august 2004 #5 Skrevet 20. august 2004 Noen som vet hvor jeg kan kjøpe kokosmelk som IKKE er i metallembalasje? Har ei venninne som er allergisk mot kumelk og dessuten har så sterk nikkelallergi at hun ikke kan spise noe som har vært i hermetikkbokser...
Arkana Skrevet 20. august 2004 #6 Skrevet 20. august 2004 Innvandrerbutikker selger kokosmelk i pappembalasje. Du kan også kjøpe kokoskrem i pappembalasje, da tilsetter du bare varmt vann og så får du kokosmelk.
Gjest Anonymous Skrevet 20. august 2004 #8 Skrevet 20. august 2004 'Santa Maria' har kokosmelk i kartong.
Grooo Skrevet 21. august 2004 #9 Skrevet 21. august 2004 Så bra Skjønner at jeg ikke har sjekket nok selv. Takk for svar!
summer25 Skrevet 2. september 2004 #10 Skrevet 2. september 2004 Kjøp chillipaste i en innvandrerbutikk. Ta ett par t-skjeer med denne i en stekepanne, ha i kokosmelk, kok i noen minutter og server med kylling og stekte grønnsaker. SUPER GODT :-)
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå