AnonymBruker Skrevet 3. april 2015 #1 Del Skrevet 3. april 2015 Kanskje et teit spørsmål, men hvor god i matte må man være for å studere ingeniør? Jeg har alltid vært litt redd for matte, og har fått under middels og middels karakterer i det. Så på videregående hadde jeg bare ett år med matte, men da hadde jeg til gjengjeld en veldig flink lærer som gjorde at jeg begynte å forstå det. Er jo nødt til å ta forkurs eller det jeg mangler først. Ser jo på flere utdanninger med realfag, men har alltid tenkt at jeg ikke er flink så da har jeg droppet det. I tillegg er det lenge siden jeg gikk på videregående, og i hverdagen bruker jeg jo bare enkel matte. Bare lurer på om det kan gå selv om man ikke er kjempeflink i matte?Anonymous poster hash: 3a9bb...949 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Droid Skrevet 4. april 2015 #2 Del Skrevet 4. april 2015 Det kan så absolutt gå bra. Du må være forberedt på å jobbe og gudene skal vite at det ikke er alle mattetemaene som er like moro, men det er utrolig for en forskjell det kan gjøre når du vet du tar matte fordi det er endel av en utdannelse du har lyst på og ikke fordi du "må" ta det slik som på vgs. Fyller du ikke kravene for opptak må du ta forkurs først. Det finnes vel både ettårige og halvårige forkurs i tillegg til tre-terminsordning så du må nesten sjekke hva slags alternativer som finnes på den skolen du ønsker å gå på. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Grønt blad Skrevet 5. april 2015 #3 Del Skrevet 5. april 2015 (endret) Hadde du den enkle eller vanskelige matten da du gikk på vgs? Hadde du den enkle matte tror jeg det blir veldig tungt. Det kan gå dersom man jobber hardt eller veldig hardt, men er du sikker på at du vil gå inn i et yrke der man aktivt bruker matematikk hver dag for å løse arbeidsoppgavene? En del av de som studerer ingeniør burde valgt noe annet fordi de sliter med matten. Kanskje du skal se etter yrker der du bruke andre sider ved deg selv? Rettet: Skrivefeil Endret 5. april 2015 av Grønt blad Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 5. april 2015 #4 Del Skrevet 5. april 2015 Har man under en D eller 3 vil jeg ikke påstå det blir noe spesielt lett med matte på det stadiet. Så kommer jo også fysikken inn i bildet. Anonymous poster hash: 10c75...9f1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 5. april 2015 #5 Del Skrevet 5. april 2015 Har alltid elsket matte så var ikke et problem for meg under studiet, og de fleste andre klarte seg også greit der. Men matte var bare en liten del av studiet jeg gikk på, fysikk og bygningsstatistikk bygde begge på matte. Og de som ikke var helt stødig i matte slet med disse fagene.Anonymous poster hash: e9296...9b3 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 5. april 2015 #6 Del Skrevet 5. april 2015 Hadde du den enkle eller vanskelige matten da du gikk på vgs? Hadde du den enkle matte tror jeg det blir veldig tungt. Det kan gå dersom man jobber hardt eller veldig hardt, men er du sikker på at du vil gå inn i et yrke der man aktivt bruker matematikk hver dag for å løse arbeidsoppgavene? En del av de som studerer ingeniør burde valgt noe annet fordi de sliter med matten. Kanskje du skal se etter yrker der du bruke andre sider ved deg selv? Rettet: Skrivefeil Jeg hadde den lette, så du har sikkert rett Bare lurer på om utdanninger med realfag kan være noe for meg, selv om jeg ikke var veldig god i matte. Kanskje ikke ingeniør da Alt annet jeg er interessert i og tror jeg kommer til å gjøre er jo så usikkert og jeg vil jo gjerne ha en jobb etter at studiene er over. Realfag blir jo hele tiden snakket om at det er mangel på, men det er jo litt dumt siden ikke alle er flinke i det.Anonymous poster hash: 3a9bb...949 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Grønt blad Skrevet 6. april 2015 #7 Del Skrevet 6. april 2015 Jeg hadde den lette, så du har sikkert rett Bare lurer på om utdanninger med realfag kan være noe for meg, selv om jeg ikke var veldig god i matte. Kanskje ikke ingeniør da Alt annet jeg er interessert i og tror jeg kommer til å gjøre er jo så usikkert og jeg vil jo gjerne ha en jobb etter at studiene er over. Realfag blir jo hele tiden snakket om at det er mangel på, men det er jo litt dumt siden ikke alle er flinke i det.Anonymous poster hash: 3a9bb...949 Ingen er flinke til alt, og hadde det vært noe annet det var mangel på, f.eks. billedkunstnere eller tolkere i fransk, ville ikke alle fått det til, og det ville ikke vært det riktige for alle. I forbindelse med at det går dårligere i oljesektoren, så er mange ingeniører blitt arbeidsløse, og det er ikke sikkert at ingeniørstudier hadde gitt deg jobb med en gang. Men det er behov for lærere og sykepleiere. Kunne det vært noe? Hva kunne du tenke deg å studere, noe du tror du vil få til? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Martheegne Skrevet 6. april 2015 #8 Del Skrevet 6. april 2015 Ta opp den vanskelige matten da (T- R-matte), jobb hardt, så begrenses du ikke lengre av det det skal jeg. Ingeniørstudiumet er et av de hardeste studiene der ute og man skal virkelig være flink med tall - det meste involverer tross alt (svært avansert) matte. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Skriblerier Skrevet 6. april 2015 #9 Del Skrevet 6. april 2015 Jeg hadde den lette, så du har sikkert rett Bare lurer på om utdanninger med realfag kan være noe for meg, selv om jeg ikke var veldig god i matte. Kanskje ikke ingeniør da Alt annet jeg er interessert i og tror jeg kommer til å gjøre er jo så usikkert og jeg vil jo gjerne ha en jobb etter at studiene er over. Realfag blir jo hele tiden snakket om at det er mangel på, men det er jo litt dumt siden ikke alle er flinke i det.Anonymous poster hash: 3a9bb...949 Du får jo en forsmak på hvor vanskelig matten er på forkurset. Så du får nok svar der på hvor tung/vanskelig matten der er. En jeg bodde i kollektiv med tok forkurs + dataingeniør, og slet endel med matten, men han kom seg gjennom det. Han var veldig disiplinert da, jobbet hver dag med fagene og masse med matten. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 6. april 2015 #10 Del Skrevet 6. april 2015 Jeg tror veldig mange overdriver hvor vanskelig det er. En kamerat av meg tok ingeniør, og han hadde ingen mattebakgrunn. Han hadde egentlig bare surret rundt på skolen også. Han måtte riktignok ta forkurs, og da måtte han faktisk lese, men resten gikk veldig fint. Stå på, du klarer hvis du vil det nok! Anonymous poster hash: 076fc...a9b Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Cata Skrevet 6. april 2015 #11 Del Skrevet 6. april 2015 Enig med AB#10. Ta forkurset og se hvordan det går. Du må naturligvis jobbe mye med matematikken, men mesteparten av ingeniørmatematikken er tross alt overkommelig. Jeg tok i sin tid forkurs ettersom jeg hadde språkfag og ingen matematikk på VGS. Det gikk helt fint, men krevde mye jobbing naturligvis. Det vanskeligste var i grunnen da vi skulle ha fysikk og enda ikke hadde lært matematikken som krevdes for å løse fysikkoppgavene. (Fagene gikk parallellt.) Fysikklæreren slet litt med å få banket såpass trigonometri inn i hodene våre at vi klarte regne på lysbrytning og linseformler. Men det gikk det også. Det du også kan tenke litt på er at ikke all ingeniørvirksomhet krever like mye matematikk eller for den del samme type matematikk, så det kan fint være du mestrer det som skal til for å bli kjemiingeniør selv om du har problemer med det som kreves for å bli elektroingeniør. (Eller omvendt.) Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 6. april 2015 #12 Del Skrevet 6. april 2015 Jeg kan bare svar for elektro da, men der var det ganske mye matte. Det var ganske mange sluttet i løpet av førsteåret på grunn av det. Men klarer du forkurs og forstår det, så tror jeg du har et greit grunnlag til å forstå ingeniørmatten. Anonymous poster hash: e2618...573 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 6. april 2015 #13 Del Skrevet 6. april 2015 Det er mange år siden jeg gikk på videregående, og den vanskelige matta het mx2 og mx3 den gangen (tror jeg). I første klasse fikk jeg 5, på mx2 fikk jeg 3, og på mx3 fikk jeg 2. Det var derivasjon og integrasjon som jeg sleit med. Jeg begynte på ingeniør, og slutta etter ett halvt år. Jeg hadde ikke sjans. Syns det var bare derivasjon og integrasjon....Anonymous poster hash: 6038e...9ac Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Marikken Skrevet 6. april 2015 #14 Del Skrevet 6. april 2015 Enig med de over her - prøv! Det er slettes ikke alle ingeniørfag som krever tung matte når man er vel i jobb, da jeg begynte på NTH (jadda, så gammel) hadde vi en del tunge mattefag i starten som var obligatoriske. Bruker svært lite (ingenting?) av det i arbeidshverdagen min - det meste jeg bruker er videregåendepensum. Det aller viktigste jeg lærte av mattefagene i Trondheim var egentlig problemløsning - type hvordan ta et stort og tilsynelatende uoverkommelig problem - bryte det ned i mindre bestanddeler slik at man til slutt finner løsningen på det hele. Men - hva man trenger til syvende og sist i daglig arbeid avhenger jo helt av hvilken fagretning man sikter seg inn på.... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 6. april 2015 #15 Del Skrevet 6. april 2015 Enig med de over her - prøv! Det er slettes ikke alle ingeniørfag som krever tung matte når man er vel i jobb, da jeg begynte på NTH (jadda, så gammel) hadde vi en del tunge mattefag i starten som var obligatoriske. Bruker svært lite (ingenting?) av det i arbeidshverdagen min - det meste jeg bruker er videregåendepensum. Det aller viktigste jeg lærte av mattefagene i Trondheim var egentlig problemløsning - type hvordan ta et stort og tilsynelatende uoverkommelig problem - bryte det ned i mindre bestanddeler slik at man til slutt finner løsningen på det hele. Men - hva man trenger til syvende og sist i daglig arbeid avhenger jo helt av hvilken fagretning man sikter seg inn på.... Kan jeg bare spørre hvilken retning du jobber innenfor, evt. om du vet hvilke retninger som krever mest/minst matte i hverdagen? Anonymous poster hash: 6529e...f2a Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 6. april 2015 #16 Del Skrevet 6. april 2015 Ingen er flinke til alt, og hadde det vært noe annet det var mangel på, f.eks. billedkunstnere eller tolkere i fransk, ville ikke alle fått det til, og det ville ikke vært det riktige for alle. I forbindelse med at det går dårligere i oljesektoren, så er mange ingeniører blitt arbeidsløse, og det er ikke sikkert at ingeniørstudier hadde gitt deg jobb med en gang. Men det er behov for lærere og sykepleiere. Kunne det vært noe? Hva kunne du tenke deg å studere, noe du tror du vil få til? Ja, det stemmer jo det Nei, sykepleier og lærer er noe jeg absolutt ikke vil bli. Jeg er flink i språk, men kan bare engelsk. Ikke har jeg noe ønske om en internasjonal jobb så aner ikke hva jeg kan bruke det til ellers. Har et årskurs i engelsk og fikk bare beskjed om at man kunne bli lærer. Synes jo lingvistikk er interessant, men da er man vel på lærer igjen. Jeg har tenkt på bibliotekar eller arkivar, men det er ganske viktig for meg at jeg får jobb med det jeg skal ta. Ellers er jeg interessert i typiske hf-fag, men det er jo ganske håpløst etter hva jeg har forstått. Så derfor har jeg begynt å tenke på realfag, og har tenkt på informatikk også. Det er det vel matte og, men spørs jo litt hvor avansert den er.Anonymous poster hash: 3a9bb...949 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 6. april 2015 #17 Del Skrevet 6. april 2015 Hei! Jeg skulle bli ingeniør, men fant ut at det ikke var noe for meg. Det er et veldig interessant studie, da! Men det er hardt - veldig hardt. Ta ferdig alle videregående-fag du trenger først. Jeg gikk treterminsordning og det anbefales ikke! I tillegg til at du tar ekstra fag ved siden av det ordinære studiet, mangler du grunnlaget for forståelsen av ingeniørfagene. Og med fire kapitler i uka i hvert fag + videregåendepensum, tok det drepen på meg. Matten er ikke så sinnsykt vanskelig så lenge du har grunnlaget for det. Ofte settes det opp gruppeundervisning med lærer til stedet, og mitt inntrykk er at studentene hjelper hverandre gjerne. Matte er ikke helt umulig, og hvem som helst kan klare det. Men som sagt - ta ferdig videregåendefag først, så har du grunnlaget for å få det til. Og husk at det handler om å regne oppgaver. Mange oppgaver. Anonymous poster hash: 6e5f0...a00 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 6. april 2015 #18 Del Skrevet 6. april 2015 Du får jo en forsmak på hvor vanskelig matten er på forkurset. Så du får nok svar der på hvor tung/vanskelig matten der er. En jeg bodde i kollektiv med tok forkurs + dataingeniør, og slet endel med matten, men han kom seg gjennom det. Han var veldig disiplinert da, jobbet hver dag med fagene og masse med matten. Jeg kjenner også ei som gikk forkurs, og der fant hun fort ut at dette ikke var noe hun klarte å komme seg igjennom. Strøk i mange fag. Matten og fysikken på forkurset er veldig tøft hvis du ikke er veldig flink fra før. Men her får du iallfall en forsmak på hva du har i vente. Anonymous poster hash: f44aa...1c7 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 6. april 2015 #19 Del Skrevet 6. april 2015 Jeg tror mange overdriver hvor hardt det er. Jeg gikk ut med 2 i matte og fysikk fra VGS, men hadde B i både matte 1 og matte 2 , samt A i fysikk fra ingeniørstudiet. Misforstå meg ikke, du må være forberedt på å jobbe, men det er i høyeste grad overkommelig. Å ta en utdannelse pga at det snakkes om hvor lett det er å få jobb etterpå viljen imidlertid ikke anbefale. Du bør gå for noe du er interessert i med tanke på at du tross alt skal holde på med det i 3-5 år.Anonymous poster hash: a8083...01b Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 6. april 2015 #20 Del Skrevet 6. april 2015 Du bør gå for noe du er interessert i med tanke på at du tross alt skal holde på med det i 3-5 år.Anonymous poster hash: a8083...01b for å ikke snakke om et helt arbeidsliv.... Anonymous poster hash: b4c45...c03 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå