Gå til innhold

Nok mat i Norge?


Anbefalte innlegg

Skrevet

I følge rapporten fra AgriAnalyse blir det anslått at vi allerede om 10 år vil være i den situasjon at vi importerer to tredjedeler av alt korn, både til folk og dyr.

http://www.agrianalyse.no/2846.Ny-rapport-Korn-og-krise-hvorfor-Norge-bor-gjennoppta-beredskapslagring-av-korn.html

90 % av alt korn vi produserer i Norge går til dyrefor, og den norske selvbergingsgraden er nede på 20 %!

Styreleder Einar Enger i Felleskjøpet uttrykte om matsikkerheten i mai 2013 en betydelig uro over situasjonen. Den globale etterspørselen etter korn er økende, for første gang på 140 år stiger kornprisene samtidig som produksjonen av korn er økende. Verdensmarkedet for korn er svært ustabilt, samtidig som verdens kornlager kun dekker behovet for ett par måneder.

Lederen for Felleskjøpet synes det er beklagelig at nordmenn tar tilgangen til mat som en selvfølgelighet, vi har blitt så rike at vi tror vi er usårbare.

Må det en krise til før vi forstår alvoret?

Har Norge en mulighet til å bli selvforsørgende, og bør vi bli det?

Skrevet

Ingen som bekymrer seg over mat tilgang i framtiden? Kanskje i nær framtid?

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...