Gå til innhold

Når kom tress-is på markedet?


Anbefalte innlegg

AnonymBruker
Skrevet

En mener det kom på 70-tallet mens en annen hevder han spiste det i 1963. Noen som vet?

Anonymous poster hash: 37009...46e

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Aner ikke. Hva med å spørre på FB siden til Diplom Is?

AnonymBruker
Skrevet

Aner ikke. Hva med å spørre på FB siden til Diplom Is?

Uff, nei, under fullt navn? Da kan jo folk komme til å lenke dit herfra og hele min identitet blir avslørt. Fikser det ikke!

Anonymous poster hash: 37009...46e

AnonymBruker
Skrevet

Uff, nei, under fullt navn? Da kan jo folk komme til å lenke dit herfra og hele min identitet blir avslørt. Fikser det ikke!

Anonymous poster hash: 37009...46e

Lol. Send dem en personlig melding da.

Anonymous poster hash: d8fca...e8d

  • Liker 1
AnonymBruker
Skrevet

Lol. Send dem en personlig melding da. Anonymous poster hash: d8fca...e8d

Gå på sidene til diplomis.no og spør.

Og oppdater oss andre etterpå.

Du har vekket til live en undring hos flere på samme sp.

Anonymous poster hash: 8013c...b6e

AnonymBruker
Skrevet

Tress kom i 1919. Det husker jeg for jeg spiste den på min 4-årsdag og da var denne fantastiske iskremen ny.

Anonymous poster hash: 83d75...629

  • Liker 3
Gjest Lille-pus
Skrevet

Tress kom i 1919. Det husker jeg for jeg spiste den på min 4-årsdag og da var denne fantastiske iskremen ny.

Anonymous poster hash: 83d75...629

Får man da gratulere med nært forestående 100 årsdag?

:blomst:

  • Liker 3
AnonymBruker
Skrevet

Får man da gratulere med nært forestående 100 årsdag?

:blomst:

Takker så meget! Det gleder meg med slike unge, høflige mennesker!

Anonymous poster hash: 83d75...629

  • Liker 3
AnonymBruker
Skrevet

En mener det kom på 70-tallet mens en annen hevder han spiste det i 1963. Noen som vet?

Anonymous poster hash: 37009...46e

Jeg fant noe som kan nærme seg svaret:

"Iskrem fra Hennig-Olsen har sine røtter tilbake til 1924. Kristiansanderen Sven Hennig-Olsen lærte manuell iskremproduksjon under et opphold i Chicago i USA. Da han returnerte til hjembyen i 1924 hadde han med seg produksjonsutstyr og oppskrifter. Iskremproduksjon ble en bigeskjeft i tobakkskiosken han startet i Kristiansand. Selve iskremfabrikken ble åpnet i 1960. Da hadde sønnen Otto Johan Hennig-Olsen overtatt ledelsen av bedriften".

Anonymous poster hash: bc418...151

AnonymBruker
Skrevet

Men de som jobber i Diplom-is i dag jobbet sikkert ikke der for 50 år siden, så hjelper vel ikke å spørre dem?

Anonymous poster hash: 37009...46e

Gjest Lille-pus
Skrevet

En mail til produktavdelingen hos hhv. Hennig Olsen og Diplomis vil sikker kunne avsløre nårtid hver av disse to lanserte Tress på markedet.

Så skal vi ikke glemme at det tidligere har vært svært mange små lokale iskremprodusenter på markedet, så en av disse kan jo ha vært først ute.

I denne tråden kan jeg ikke hjelpe..... jeg kunne ikke spise den isen som var tilgjengelig på 70-tallet :(

AnonymBruker
Skrevet

Takker så meget! Det gleder meg med slike unge, høflige mennesker!

Anonymous poster hash: 83d75...629

Lillepus er ikke ung 👵

Anonymous poster hash: 45e97...18a

AnonymBruker
Skrevet

Lillepus er ikke ung

Anonymous poster hash: 45e97...18a

Jo det er hun det så!

Anonymous poster hash: bc418...151

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...