Gjest LoisLane Skrevet 19. august 2004 #1 Skrevet 19. august 2004 Æsj og uff, har mistet en supergod oppskrift på en slags trøffelsjokoladekake! Den stod i et Freia-hefte fra åttitallet, men kanskje noen har en lignende oppskrift? Den er stekt i langpanne med en nøtte- eller mandelbunn. Over der er det et lag med trøffel (?), med sjokolade og kremfløte som ingredienser. På toppen et tynt sjokoladelag. kaka er litt konfektaktig og smeeelter i munnen! Hjelp meg!
Arkana Skrevet 20. august 2004 #2 Skrevet 20. august 2004 Kanskje denne? Trøffelkake 175 g mandler 175 g sjokolade 3 ss kaffe 175 g smør 4 egg 175 g melis 1 ss vaniljesukker 90 g hvetemel 1 ts bakepulver konjakk og vann aprikosmarmelade 1 plate sjokolade 3 ss kaffe 150 g melis 125 g smør Mal mandlene, smelt sjokoladen i kaffen og rør i smøret. Visp egg og melis til stiv eggedosis. Bland alle ingrediensene forsiktig. Hell røren i smurt form (22 cm) og stek kaken ved 175 grader i 45 minutter. Avkjøl. Del kaken i to eller tre deler og dynk den. Smør aprikosmarmelade mellom lagene og legg sammen. Lag glasur av smeltet sjokolade, kaffe, melis og smør og bre den utover kaken.
Sandman Skrevet 20. august 2004 #3 Skrevet 20. august 2004 Her er det bare å sette seg ned og vente på en kommentar fra Trøffelkakehelten.
anonyma Skrevet 20. august 2004 #5 Skrevet 20. august 2004 Tror kanskje denne svarer bedre til beskrivelsen Trøffelkake Bunn: 150 g mandler 150 g melis 2 ss kakao 3 egg 1 dl hvetemel Fyll: 1 dl kremfløte 50 g smør 200 g mørk kokesjokolade 1/2 kanel 1 ss konjakk Slik gjør du: Begynn med trøffelen. Kok opp fløten og ha i smør og sjokolade i biter. Rør sammen så alt smelter. Smak til med kanel og konjakk. La fyllet stå i kjøleskapet for å halvstivne, ca 1 time. Bland sammen malte mandler, melis og kakao. Rør inn ett og ett egg, og ha til slutt i melet. Hell røren i en smurt form, 22 cm. Stek kaken på nederste rille, 175 grader i 20-30 min. Avkjøl. Fordel fyllet over kaken, og la den stå i kjøleskapet for å stivne. Pynt med f.eks physalis ved servering.
Gjest LoisLane Skrevet 20. august 2004 #6 Skrevet 20. august 2004 Jeg tror den siste treffer ganske bra. Tror du det går an å ha smeltet kokelade over?
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå