*Lene* Skrevet 19. august 2004 #2 Skrevet 19. august 2004 Toro..hehe! Den ferdigmixen som kjøpes på butikken. Er den som heter Store muffins... Aldri smakt bedre muffins jeg... Sluttet å bake, og kjøper heller denne..
Gjest Anonymous Skrevet 19. august 2004 #3 Skrevet 19. august 2004 Klippet fra krem.no: ----------------------------- Amerikanske Muffins Dette er "the real thing", ikke de eggedosisbaserte muffinsene man vanligvis spiser her til lands (cup cakes, som amerikanerne ville sagt). Ingrediensene skal bare såvidt røres sammen for hånd, og man trenger kun to boller og en stor ballongvisp eller sleiv i tillegg til muffinsformene. Røren holder til 6-12 muffins, alt etter hvor store former man har. Det tørre: 4,8 dl hvetemel ca 1,5 dl farin (gjerne brun, mengde etter smak) 3 store ts bakepulver en klype salt Det våte: 1 egg 3/4 dl olje (f.eks. rapsolje, kalt "Salat- og matolje") 2,5 dl melk Smakstilsetninger bestemmer du selv! Min favoritt er most banan (i det våte) med hakkede mandler, gjerne også fire-fem dråper mandelessens. Mannen min holder en knapp på vaniljesmak (-dråper eller -sukker), og der bruker jeg kakesprøyte til å sette en god sprut vaniljekrem midt inne i muffinsen før steking. Andre alternativer er rosiner, hakket sjokolade, valnøtt, kanel, blåbær etc. Dersom man bytter ut 1/3 av melet med maismel får man såkalte cornmuffins. Fremgangsmåte: Sett ovnen på 200-225 grader. Det tørre og det våte blandes hver for seg, deretter røres det såvidt sammen. Røren skal IKKE bli jevn, da blir resultatet bare seigt og kjedelig.. Fyll røren i muffinsformer med en skje - så fullt du bare tør! Det er en fordel å bruke muffinsbrett med papirformer i bunnen. Muffinsene stekes på nederste rille (dersom både muffinsbrett og stekeplate) i 15-20 minutter. Mvh Birgit Fostervold ------------------------- JAJAJAJA, disse er kjempegode - og meget enkle å få til. MEN det skjærer seg om du er for flink til å røre... Jeg lager alltid disse, men jeg pleier å tilsette kakao og litt hakket mørk sjokolade.
Arkana Skrevet 19. august 2004 #5 Skrevet 19. august 2004 Jeg bruker samme oppskrift som gjest, veldig gode er de!
Gjest 1111 Skrevet 19. august 2004 #6 Skrevet 19. august 2004 Jeg bruker også gjest sin, i store muffinsformer.
Gjest Anonymous Skrevet 20. august 2004 #7 Skrevet 20. august 2004 Denne har jeg fått fra nrk.no (?) og er veldig populær her: Moccamuffins Saftige og gode muffens, gjerne litt rå i midten. 200 g smør 100 g sukker 250 g hvetemel 1 ss kakao 2 ts bakepulver 1 plate kokesjokolade, grovhakket 1 dl sterk kaffe, gjerne espresso 1 dl lettrømme I stekeovnen: 180 °C, ca. 15 minutter Bland smør og sukker og rør det til smørkrem. Tilsett det øvrige litt etter litt til det blir en jevn deig. Fordel deigen i store muffinsformer (bruker du små lager du flere). Stekes midt i ovnen, de blir litt rå i midten. Hvis du vil ha dem gjennomstekt å du steke litt lenger.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå