AnonymBruker Skrevet 24. mars 2015 #1 Del Skrevet 24. mars 2015 Spiste spaghetti og kjøttdeig i går kl 19.30. Glemte å avkjøle, så restene sto i kaserolle i romtemp. helt til kl 8 i dag. Satte den i kjøleskapet da, men kan den egentlig spises nå..? Anonymous poster hash: 70fa8...d53 Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/923215-spaghetti-og-kj%C3%B8ttdeig-fra-i-g%C3%A5r/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 24. mars 2015 #2 Del Skrevet 24. mars 2015 Det ville jeg ikke gjort. http://dinmat.no/Artikler/Pasta-og-ris-pa-benken-kan-vaere-dodeligAnonymous poster hash: 43218...9d4 Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/923215-spaghetti-og-kj%C3%B8ttdeig-fra-i-g%C3%A5r/#findComment-16137587 Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 24. mars 2015 #3 Del Skrevet 24. mars 2015 Ville ikke spist det, nei. Anonymous poster hash: 29bec...e3e Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/923215-spaghetti-og-kj%C3%B8ttdeig-fra-i-g%C3%A5r/#findComment-16137590 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Dolce Skrevet 24. mars 2015 #4 Del Skrevet 24. mars 2015 Det kan være livsfarlig med pasta som har vært lenge i romtemperatur. Ikke spis det! 2 Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/923215-spaghetti-og-kj%C3%B8ttdeig-fra-i-g%C3%A5r/#findComment-16137604 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Ennasus Skrevet 24. mars 2015 #5 Del Skrevet 24. mars 2015 Hadde sikkert spist kjøttsausen, men ikke pastaen.. Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/923215-spaghetti-og-kj%C3%B8ttdeig-fra-i-g%C3%A5r/#findComment-16137820 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Atea Skrevet 24. mars 2015 #6 Del Skrevet 24. mars 2015 Jeg har gjort det og aldri blitt syk, men det er ikke en rettesnor. Har heller ikke blitt syk når jeg har latt pasta stå under delvis og mest lokk og ikke latt det avkjøles raskt. Har rikelig med smør eller olivenollje i pastaen når den er kokt. Har hørt at det kan oppstå bakteriedannelse, skal jeg regne med at det bare har vært flaks? Jeg stoler ikke på alt jeg leser. Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/923215-spaghetti-og-kj%C3%B8ttdeig-fra-i-g%C3%A5r/#findComment-16138023 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Rachelzane Skrevet 24. mars 2015 #7 Del Skrevet 24. mars 2015 min svigermor gjør det, jeg tørr ikke! Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/923215-spaghetti-og-kj%C3%B8ttdeig-fra-i-g%C3%A5r/#findComment-16138029 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Ian Skrevet 24. mars 2015 #8 Del Skrevet 24. mars 2015 Null stress 1 Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/923215-spaghetti-og-kj%C3%B8ttdeig-fra-i-g%C3%A5r/#findComment-16138038 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Atea Skrevet 24. mars 2015 #9 Del Skrevet 24. mars 2015 (endret) Det ville jeg ikke gjort.http://dinmat.no/Artikler/Pasta-og-ris-pa-benken-kan-vaere-dodeligAnonymous poster hash: 43218...9d4 Det står der at de som har dødd har oppbevart maten i flere dager i romstemperatur. Her var det i hi snakk om at maten har stått til i dag tidlig, ca 10-12 timer og så blitt satt i kjøleskap. Jeg anser ikke det som å ta en risiko, men vil ikke råde andre til å sjanse med helsa. Noen reagerer kanskje også mer enn andre? Men dette kan minne meg om hysteriet når alle løp og tok vaksine mot svineinfluensa. Endret 24. mars 2015 av Atea Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/923215-spaghetti-og-kj%C3%B8ttdeig-fra-i-g%C3%A5r/#findComment-16138074 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest crazycatlady Skrevet 24. mars 2015 #10 Del Skrevet 24. mars 2015 Hadde aldri turt å spise det. Bedre føre var enn etter snar. Dessuten er magen min svært følsom og det skal ingenting til før den klikker. 1 Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/923215-spaghetti-og-kj%C3%B8ttdeig-fra-i-g%C3%A5r/#findComment-16138107 Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 24. mars 2015 #11 Del Skrevet 24. mars 2015 Det står der at de som har dødd har oppbevart maten i flere dager i romstemperatur. Her var det i hi snakk om at maten har stått til i dag tidlig, ca 10-12 timer og så blitt satt i kjøleskap. Jeg anser ikke det som å ta en risiko, men vil ikke råde andre til å sjanse med helsa. Noen reagerer kanskje også mer enn andre? Men dette kan minne meg om hysteriet når alle løp og tok vaksine mot svineinfluensa. Forskeren i denne artikkelen oppgir 4-6 timer i romtemperatur som trygt: http://forskning.no/mat-mat-og-helse/2012/01/helsefare-ved-feillagret-pasta-og-ris I de tilfellene der folk har spist pastasalat etc lagret for varmt i drøye to døgn, har de ikke bare blitt syke av det - da snakker vi leversvikt og død. Jeg vil anta at de fleste også vil foretrekke å unngå å bli syke, og ikke bare er ute etter å overleve, og at pasta lagret i romtemperatur over natten derfor er sterkt å fraråde (grensen går ved 12-14 grader). En ting er hva man er villig til å risikere for sin egen del - en annen ting er hva man råder folk til på nett, vil nå jeg si. Ellers er det verdt å merke seg at det dreier seg om toksiner som dannes her, og som ikke drepes ved ny varmebehandling. Og som man altså ikke bare gjør en syk i magen, men som regelrett forgifter kroppen og i siste instans ødelegger leveren. Anonymous poster hash: 9deb7...13d 1 Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/923215-spaghetti-og-kj%C3%B8ttdeig-fra-i-g%C3%A5r/#findComment-16138270 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Atea Skrevet 24. mars 2015 #12 Del Skrevet 24. mars 2015 (endret) Forskeren i denne artikkelen oppgir 4-6 timer i romtemperatur som trygt: http://forskning.no/mat-mat-og-helse/2012/01/helsefare-ved-feillagret-pasta-og-ris I de tilfellene der folk har spist pastasalat etc lagret for varmt i drøye to døgn, har de ikke bare blitt syke av det - da snakker vi leversvikt og død. Jeg vil anta at de fleste også vil foretrekke å unngå å bli syke, og ikke bare er ute etter å overleve, og at pasta lagret i romtemperatur over natten derfor er sterkt å fraråde (grensen går ved 12-14 grader). En ting er hva man er villig til å risikere for sin egen del - en annen ting er hva man råder folk til på nett, vil nå jeg si. Ellers er det verdt å merke seg at det dreier seg om toksiner som dannes her, og som ikke drepes ved ny varmebehandling. Og som man altså ikke bare gjør en syk i magen, men som regelrett forgifter kroppen og i siste instans ødelegger leveren. Anonymous poster hash: 9deb7...13d Jeg burde kanskje ikke svart som jeg gjorde.. Synes alle må ta sin egen risikovurdering. Jeg er mer skeptisk til kokt hvit ris av en eller annen grunn. Endret 24. mars 2015 av Atea Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/923215-spaghetti-og-kj%C3%B8ttdeig-fra-i-g%C3%A5r/#findComment-16138492 Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 24. mars 2015 #13 Del Skrevet 24. mars 2015 Jeg pleier å spise kald spagetti og kjøttsaus som har stått i kjøleskap over natta. Er det farlig også? Anonymous poster hash: 1b778...8a2 Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/923215-spaghetti-og-kj%C3%B8ttdeig-fra-i-g%C3%A5r/#findComment-16138518 Del på andre sider Flere delingsvalg…
LedigNavn Skrevet 24. mars 2015 #14 Del Skrevet 24. mars 2015 Jeg pleier å spise kald spagetti og kjøttsaus som har stått i kjøleskap over natta. Er det farlig også? Anonymous poster hash: 1b778...8a2 Nei, ikke farlig når det har stått i kjøleskap. Jeg hadde ikke spist spaghetti som har stått såpass lenge i romtemperatur, TS. Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/923215-spaghetti-og-kj%C3%B8ttdeig-fra-i-g%C3%A5r/#findComment-16138543 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå