Gjest Anonymous Skrevet 18. august 2004 #1 Skrevet 18. august 2004 Noen som har det til meg? Evt. kyllinggryte...
Arkana Skrevet 18. august 2004 #2 Skrevet 18. august 2004 Kyllinggryte først: Bruk frossen oppdelt kylling (tint da). Brun den raskt og ta opp. Fres løk, gulrøtter, selleri, sellerirot, kålrot og hvitløk skåret i store biter. Hell i en boks hermetiske tomater, oregano, laurbærblad, salt og pepper. Legg kyllingen tilbake og hell over et par glass rødvin og fyll på med nok hønsebuljong til alt er dekket (evt sløyf vin og bruk bare buljong). Kok opp, skum av og la så småkoke ca 45 minutter. Kjempegodt!
Arkana Skrevet 18. august 2004 #3 Skrevet 18. august 2004 Afrikansk kyllingsuppe (3 porsj.) 1 grillet kylling 2 løk 1½ ts karri 8 dl kyllingkraft/hønsebuljong 4 modne tomater eller 1 boks hermetiske 4 poteter 1 ts salt ½ ts pepper 1,5 dl frosne erter Rens kyllingen for skinn og ben og skjær kjøttet i strimler. Finhakk løk og surr den i smør med karri. Tilsett kyllingkraft med tomater (silte hermetiske) og poteter i terninger. Kok til alt er mørt. Mos det i foodprocessor og hell tilbake i kjelen. Ha i salt og pepper og la suppen småkoke noen minutter. Tilsett erter og kylling rett før servering. På afrikansk vis serveres suppen kald, men den er svært god varm. Karibisk kyllingsuppe (4 pers.) 2 ss hvetemel 1 ts salt ½ ts pepper 8 kyllinglår, uten skinn og ben, delt i biter 2 ss olivenolje 1 stor finhakket løk 2 knuste hvitløksfedd 1 liten (250 g) søtpotet, delt i 2 cm biter 1 gulrøtter i skiver 2 selleristenger, finhakkede 2 grønne bananer, delt i terninger 50 g røde linser 1,5 liter hønsebuljong 1 ts chilisaus 1 bouquet garni (timian, persille, laurbærblad) 150 g pasta Bland mel, halvparten av saltet og halvparten av pepper i en lav form. Rull kyllingbitene i melet og stek dem så brune i oljen. Ta ut av pannen og fres løk og hvitløk mykt. Tilsett potet, gulrot og selleri og stek under omrøring 2 minutter. Tilsett bananer, linser, kylling, buljong, resten av salt og pepper, chili saus og bouquet garni. Kok opp og la småkoke under lokk i 15 minutter. Tilsett pasta og la koke uten lokk i 10 minutter. Ta ut bouquet garni. Server suppen med et persilledryss. Kyllingsuppe med pasta (4 pers.) 2 kyllingfileter 3,5 dl hakket løk eller purre ca 1 dl finstrimlet stangselleri 3,5 dl kålrot i terninger 3,5 dl gulrot i skiver 2,5 dl strimlet hvitkål 2 finhakkede hvitløksfedd 2 ts tørket basilikum 1,25 liter hønsebuljong 1 dl frosne erter ½ dl maiskorn salt/pepper ½ dl hakket persille 2 dl kokt pasta Skjær kjøttet i strimler og stek det i litt olje, ta ut. Fres løk og selleri mykt. Tilsett kålrot, gulrot, kål, hvitløk og basilikum og la frese noen minutter til. Tilsett buljong og la koke til grønnsakene er møre. Tilsett erter, maiskorn og kjøttet og ta av platen. Smak til med salt og pepper og dryss over persillen. Fordel nykokt pasta i tallerkener og hell varm suppe over.
Gjest jenny1881 Skrevet 19. august 2004 #4 Skrevet 19. august 2004 Kyllingsuppe 1 grillet kylling, rens bort skinn. 1 liten bx bambusskudd, i tynne strimler. 1 gulerot, i tynne strimler. Hønsebuljong, etter smak. 1 fedd hvitløk purre pepper urtekrydder med hvitløk Server med ristet loff og smør. Kjempegodt.
Gjest Anonymous Skrevet 20. august 2004 #5 Skrevet 20. august 2004 Thailandsk kyllingsuppe (Tom Kha Kai): Suppe til 2: 1 boks kokosmelk 2- 3 dl kyllingkraft eller kyllingbuljong 2 cm av en ingefærrot (aller helst galangal) 2 stilker sitrongress (på glass eller fersk) 5 limeblader (tørket i pose) 200 gram kyllingbryst 2 store champignon 2 ss fish sauce (nam pla) 2 ss sukker 1/2 bunt koriander 3- 4 grønne thaichili (eller 1- 2 vanlige chili) saften av 2 lime, omtrent 1 dl 1 ts chili paste (nam phirik pao) Hakk ingefær. Skjær vekk det brune av sitrongresset og kutt det i fire på langs. Riv limebladene i to. Ha kyllingkraften og halvparten av kokosmelka sammen med ingefær, sitrongress og limeblad i en gryte og kok opp. Skjær kyllingen i små biter. Ha kylling, champignon, chilipaste, fish sauce og sukker i gryta og kok i omtrent 5 minutter, til kyllingen er kokt (avhengig av hvor små biter du kuttet den i). Hell i resten av kokosmelka og kok opp. Fjern sitrongresset og limebladene. Kutt chili i små biter. Press saften av limen. Hell limejuicen i suppeskåler. Hell over suppa. Strø over finhakket chili og koriander. Server. Vanvittig godt!
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå