Chamsiin Skrevet 19. mars 2015 #1 Skrevet 19. mars 2015 Hva er ditt beste tilbehør til lammestek? Jeg trenger inspirasjon til lørdagsmiddagen. Det blir ikke fløtegratinerte poteter hvert fall, det er det jeg vil styre unna (til min manns fortvilelse) Gjerne avansert!
Gjest Lille-pus Skrevet 19. mars 2015 #2 Skrevet 19. mars 2015 Jeg holder en knapp på rosenkål, - så enkel er jeg
Brunhilde Skrevet 19. mars 2015 #3 Skrevet 19. mars 2015 Jeg pleier å servere hjemmelaget potetstappe, grønne bønner og ovnsbake grønnsaker til.
sara-ellis Skrevet 19. mars 2015 #4 Skrevet 19. mars 2015 Det første stedet jeg ville sjekket er http://trinesmatblogg.no/category/middag/kjott/kjott-lammekjott/:-) 1
Atea Skrevet 19. mars 2015 #5 Skrevet 19. mars 2015 Fløtegratinert sellerirotgrateng, blomkål, brokkoli eller rosenkål, evt. gulrøtter.
Kvist Skrevet 19. mars 2015 #6 Skrevet 19. mars 2015 Smørsurrede grønne bønner? Appelsinkokte gulrøtter? Fennikelsalat? Rødløkskompott med litt vanilje i? Sellerirot i grove "kubber" som får bake i ovnen i sjyen fra lammet? Jeg pleier å kombinere en eller to litt mer forseggjorte grønnsaksretter med enkle dampede eller ovnsbakte grønnsaker. Når jeg serverer helt lammelår er vi gjerne mange, så det er det veldig greit å ha mye forskjellig tilbehør.
AnonymBruker Skrevet 19. mars 2015 #7 Skrevet 19. mars 2015 En favorittkombinasjon av garnityr til lam: Auberginepuré Dampede sukkererter eller grønne bønner med god olivenolje Langtidsbakte tomater Salsa verde (om sommeren) eller rødvinssjy med rosmarin, hvitløk og litt ansjos (om vinteren) Godt hjemmebakt lyst brød med sprø skorpe. En lagret bordeaux Som regel er det ikke hele låret, men kun flatbiffen, dvs det fineste stykket, jeg tilbereder med dette tilbehøret. Smartere om man lager lammestek til kun to pers. Anonymous poster hash: 90f1e...45a 1
AnonymBruker Skrevet 19. mars 2015 #8 Skrevet 19. mars 2015 En favorittkombinasjon av garnityr til lam: Auberginepuré Dampede sukkererter eller grønne bønner med god olivenolje Langtidsbakte tomater Salsa verde (om sommeren) eller rødvinssjy med rosmarin, hvitløk og litt ansjos (om vinteren) Godt hjemmebakt lyst brød med sprø skorpe. En lagret bordeaux Som regel er det ikke hele låret, men kun flatbiffen, dvs det fineste stykket, jeg tilbereder med dette tilbehøret. Smartere om man lager lammestek til kun to pers. Anonymous poster hash: 90f1e...45a PS: Og gjerne litt gremolata (persille, sitronskall, hvitløk) på bønner/sukkererter sammen med olivenoljen. Anonymous poster hash: 90f1e...45a
AnonymBruker Skrevet 20. mars 2015 #9 Skrevet 20. mars 2015 Til lammestek har vi: Mandelpoteter Sopp Sjysaus Rosenkål Stekte sånne små løker Salat, tomat, løk og agurk Og det viktigste av alt; salt vanlig potetgull.Anonymous poster hash: 1d1b8...bf0
Chamsiin Skrevet 20. mars 2015 Forfatter #10 Skrevet 20. mars 2015 Tusen takk! Her var det masse gode tips!
Vaffel Skrevet 20. mars 2015 #11 Skrevet 20. mars 2015 (endret) Hva er ditt beste tilbehør til lammestek? Jeg trenger inspirasjon til lørdagsmiddagen. Det blir ikke fløtegratinerte poteter hvert fall, det er det jeg vil styre unna (til min manns fortvilelse) Gjerne avansert! Styre unna fløtegratinerte poteter? Det er jo et absolutt must, så har stor sympati med mannen din. Du kan veie opp med en god, fyldig fløtesaus med kraft osv. Av grønnsaker synes jeg det passer godt med brokkoli, asparges og/eller selskapserter. Endret 20. mars 2015 av Vaffel
AnonymBruker Skrevet 20. mars 2015 #12 Skrevet 20. mars 2015 Hvorfor i all verden styre unna fløtegratinerte poteter? Anonymous poster hash: 278c1...adb 1
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå