Ayesh Skrevet 18. mars 2015 #1 Skrevet 18. mars 2015 Hei Jeg skal lage en rett i dag som jeg har sett på youtube. På den videoen sier hun at tomato paste er ikke samme som tomato puree. Hvor finner jeg tomato paste? Hva heter den på norsk?får jeg kjøpt på meny?
AnonymBruker Skrevet 18. mars 2015 #3 Skrevet 18. mars 2015 Det er ikke det samme. Tomato paste er innkokte, reduserte tomater som er silt av. Tomatpuré er skoldede tomater som er knust og silt av. Tomato paste har mye mer fortettet smak enn tomatpuré. Hvis man skal erstatte paste med puré trenger man mer. Man kan koke inn pureen eller justere konsistensen med å droppe noe annen væske. Anonymous poster hash: b2e41...463 2
Dolce Skrevet 18. mars 2015 #4 Skrevet 18. mars 2015 Det er ikke det samme. Tomato paste er innkokte, reduserte tomater som er silt av. Tomatpuré er skoldede tomater som er knust og silt av. Tomato paste har mye mer fortettet smak enn tomatpuré. Hvis man skal erstatte paste med puré trenger man mer. Man kan koke inn pureen eller justere konsistensen med å droppe noe annen væske. Anonymous poster hash: b2e41...463 Enig i dette. Det er ikke helt det samme. Dessuten finnes "tomato paste" i flere varianter. Noen har kraftigere smak enn andre (det finnes både singolo, doppio og triplo concentrato). 1
Ayesh Skrevet 18. mars 2015 Forfatter #5 Skrevet 18. mars 2015 Takk for så mange raske svar. Men hva skal bruke da? Hvor får jeg kjøpt tomato paste?
Dolce Skrevet 18. mars 2015 #6 Skrevet 18. mars 2015 (endret) Denne er å få kjøpt på supermarkeder med bra utvalg. Jeg har kjøpt på Centra i Oslo, tror jeg har sett på Meny også. http://www.oluf.no/produkter/Middag/groennsakshermetikk/mutti-tomatpure-tube-130-g/ Jeg ser også at importøren kaller det for tomatpuré. Det finnes vel ikke noe bedre norsk ord. Endret 18. mars 2015 av Dolce 1
AnonymBruker Skrevet 19. mars 2015 #7 Skrevet 19. mars 2015 Hva er hjelppppppp?Anonymous poster hash: 41ad1...1cc 2
AnonymBruker Skrevet 20. mars 2015 #8 Skrevet 20. mars 2015 Problemet ditt er at tomato puree på engelsk og tomatpuree på norsk ikke er samme ting. Tomato puree er, som en tidligere poster skrev, skåldede tomater som er kjørt til en jevn masse. En grei erstatning for dette er rett og slett å hive en boks hermetiske tomater i blenderen. Jeg er usikker på om vi har et eget norsk uttrykk for dette produktet i Norge. Tomato paste er det samme som vi kaller tomatpuree i norge. Altså tomater som er kokt ned til en tykk, konsentrert masse. Anonymous poster hash: 490ee...cbc
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå