Mysteh Skrevet 16. mars 2015 #1 Del Skrevet 16. mars 2015 Jeg er så heldig at jeg får lede en 5.klasse i et prosjekt. De skal lage et hus basert på fornybare energikilder. Da snakker vi alt, ikke bare strøm eller byggematerialer. Trenger litt inspirasjon til hva jeg kan foreslå som løsninger. Har tenkt på solceller, vindkraft, kompost, kjøkkenhage/drivhus, biotermisk oppvarming. Flere forslag? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
veraa94 Skrevet 17. mars 2015 #2 Del Skrevet 17. mars 2015 Varmepumpe og bil som kjører på bioetanol Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Eplemos Skrevet 18. mars 2015 #3 Del Skrevet 18. mars 2015 Kult! Bra at dere lærer barn slikt. Er tross alt fornybar energi som er fremtiden. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 19. mars 2015 #4 Del Skrevet 19. mars 2015 Oljefyring? Fossilt brensel er fornybart, det tar bare litt lenger tid. Anonymous poster hash: 95bed...900 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Mann 42 Skrevet 19. mars 2015 #5 Del Skrevet 19. mars 2015 (endret) Jeg er så heldig at jeg får lede en 5.klasse i et prosjekt. De skal lage et hus basert på fornybare energikilder. Da snakker vi alt, ikke bare strøm eller byggematerialer. Trenger litt inspirasjon til hva jeg kan foreslå som løsninger. Har tenkt på solceller, vindkraft, kompost, kjøkkenhage/drivhus, biotermisk oppvarming. Flere forslag? Har du hørt om et konsept som kalles "Earth Ships"? Det er en byggefilosofi som går ut på at man bygger en bolig for at den skal være selvforsynt med det aller meste. Og man bruker billige materialer som ellers ville vært søppel. Jeg har dessverre ingen link til deg, men kanskje du kan finne det selv. Jeg så en liten dokumentar om det på en av Discovery-kanalene for en tid tilbake. De husene jeg så var bygget i ørkenen i New Mexico. De fikk elektrisitet fra solcellepaneler. Alt vann ble resirkulert i et system som ligner det man finner i naturen, via en serie dammer inne i huset. Avføring og annet biologisk avfall ble gjenvunnet som kompost. Sk "grått vann" ble brukt til å vanne innendørs hager som forsynte beboerne med alt de trengte av grønnsaker og lignende, og de avlet tilapia i et av de siste rensebassengene for vann som var brukt i husholdningen. Selve husene var bygget av ting som tomflasker, colabokser og bildekk som var fylt med adobe, leire eller lignende. Alt sammen ganske billige materialer. Husene var ganske store, og ville nok ikke kunnet bygges i et tettbygd område, men i det alt vesentlige var de fullstendig selvforsynte. Ikke avhengig av hverken strømnett eller vannforsyning utenfra. Fant en link allikevel. Wikipedia har en artikkel http://en.wikipedia.org/wiki/Earthship Endret 19. mars 2015 av Mann 42 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 4. april 2015 #6 Del Skrevet 4. april 2015 Kunne vært kult å inkludere fusjon, da dette er fremtidens energikilde. Men blir kanskje litt ekstremt med tanke på vi ikke engang klarer å kontrollere fusjon i et kjernekraftverk ennå engang. Blir også en smulig for avansert for 5.klassinger vil jeg tro. Anonymous poster hash: 8cbe6...357 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Mann 42 Skrevet 4. april 2015 #7 Del Skrevet 4. april 2015 Kunne vært kult å inkludere fusjon, da dette er fremtidens energikilde. Men blir kanskje litt ekstremt med tanke på vi ikke engang klarer å kontrollere fusjon i et kjernekraftverk ennå engang. Blir også en smulig for avansert for 5.klassinger vil jeg tro. Anonymous poster hash: 8cbe6...357 Det stemmer ikke at man ikke klarer å kontrollere fusjon i kjernekraftverk, for det kan man. Men man klarer ikke å få til fusjon uten å bruke enorme mengder energi for å trigge den, og derfor er kraftverk som gir tilstrekkelig med energi tilbake, stadig like langt unna realisering som det har vært siden den første reaktoren ble aktivert. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå