AnonymBruker Skrevet 15. mars 2015 #1 Skrevet 15. mars 2015 Pleier ha havregrøt til frokost hver morgen med minstemann på 11mnd, men lurer på om det går an å evnt legge havregrynen i melk og vann i kjøleskapet kvelden i forveien, for så å bare varme dette opp morgenen etter? Eller vil det blir ekkelt i smak/konsistens? Evnt lage grøten ferdig kvelden før, kan det da varmes i micro dagen etter bare? Anonymous poster hash: 51646...546
AnonymBruker Skrevet 15. mars 2015 #2 Skrevet 15. mars 2015 Pleier ha havregrøt til frokost hver morgen med minstemann på 11mnd, men lurer på om det går an å evnt legge havregrynen i melk og vann i kjøleskapet kvelden i forveien, for så å bare varme dette opp morgenen etter? Eller vil det blir ekkelt i smak/konsistens? Evnt lage grøten ferdig kvelden før, kan det da varmes i micro dagen etter bare? Anonymous poster hash: 51646...546 Hvorfor skal du det, egentlig? Det tar 3 minutter å koke havregrøt i mikroen. Anonymous poster hash: 585a4...6c5 2
Rotemor Skrevet 15. mars 2015 #3 Skrevet 15. mars 2015 Farmoren min bløtla alltid grynene kvelden før. Grøten blir enda bedre Bare hell på melk og sett i kjøleskapet. Fungerer bra!
AnonymBruker Skrevet 15. mars 2015 #4 Skrevet 15. mars 2015 Farmoren min bløtla alltid grynene kvelden før. Grøten blir enda bedre Bare hell på melk og sett i kjøleskapet. Fungerer bra! Den må jo fortsatt kokes på morgenen. Anonymous poster hash: 585a4...6c5 1
AnonymBruker Skrevet 15. mars 2015 #5 Skrevet 15. mars 2015 Den må jo fortsatt kokes på morgenen. Anonymous poster hash: 585a4...6c5 Stå opp 5 minutter tidligere enn du pleier. Tada - havregrøtproblem ute av verden. Anonymous poster hash: 41643...f6d
Rotemor Skrevet 15. mars 2015 #6 Skrevet 15. mars 2015 Den må jo fortsatt kokes på morgenen. Anonymous poster hash: 585a4...6c5 Jada. Den ble bare bedre sånn. Koketiden blir vel kortere? Uansett så ble dette gjort for smakens skyld og ikke for å spare tid.. Å putte i mikrofon fungerer ikke! Blir så seig.
AnonymBruker Skrevet 15. mars 2015 #7 Skrevet 15. mars 2015 Har dere ikke hørt om kjøleskapsgrøt?Anonymous poster hash: 85a46...bea 1
AnonymBruker Skrevet 15. mars 2015 #8 Skrevet 15. mars 2015 Jada. Den ble bare bedre sånn. Koketiden blir vel kortere? Uansett så ble dette gjort for smakens skyld og ikke for å spare tid.. Å putte i mikrofon fungerer ikke! Blir så seig. Ikke hvis du bruker vann, kanskje med melk blir den seig? Jeg koker den alltid i mikroen. Anonymous poster hash: 585a4...6c5
Rotemor Skrevet 15. mars 2015 #9 Skrevet 15. mars 2015 Ikke hvis du bruker vann, kanskje med melk blir den seig? Jeg koker den alltid i mikroen. Anonymous poster hash: 585a4...6c5 Ja, jeg mener ferdig kokt grøt som har stått i kjøleskapet over natten. Da synes jeg det blir seigt. Jeg koker også i mikro
AnonymBruker Skrevet 15. mars 2015 #10 Skrevet 15. mars 2015 http://gryhammer.blogspot.no/2015/03/havregrynsgrt-pa-tre-ulike-mater.html?m=1Anonymous poster hash: 90992...85d
AnonymBruker Skrevet 15. mars 2015 #11 Skrevet 15. mars 2015 Ja, jeg mener ferdig kokt grøt som har stått i kjøleskapet over natten. Da synes jeg det blir seigt. Jeg koker også i mikro Det stemmer. Anonymous poster hash: 585a4...6c5
AnonymBruker Skrevet 15. mars 2015 #12 Skrevet 15. mars 2015 Slik jeg tolker det skal grøten serveres til 11 mnd gammel baby, og da må man uansett starte ganske tidlig for at grøten skal tines til mating. Så mye mer tidsparende å lage kjøleskapsgrøt som kan varmes opp til spisetemperatur. Anonymous poster hash: e1267...672
AnonymBruker Skrevet 15. mars 2015 #13 Skrevet 15. mars 2015 Slik jeg tolker det skal grøten serveres til 11 mnd gammel baby, og da må man uansett starte ganske tidlig for at grøten skal tines til mating. Så mye mer tidsparende å lage kjøleskapsgrøt som kan varmes opp til spisetemperatur. Anonymous poster hash: e1267...672 * mente selvfølgelig avkjøles Anonymous poster hash: e1267...672
AnonymBruker Skrevet 15. mars 2015 #14 Skrevet 15. mars 2015 * mente selvfølgelig avkjøles Anonymous poster hash: e1267...672 Hvor lang tid mener du at det tar å avkjøle en kladd med grøt, da? Det er ikke sånn at man må stå opp klokka fire for at grøten skal være klar til frokost, liksom. Brer man den ut på en asjett er den klar på et par minutter. Anonymous poster hash: 585a4...6c5 1
AnonymBruker Skrevet 15. mars 2015 #15 Skrevet 15. mars 2015 Hvor lang tid mener du at det tar å avkjøle en kladd med grøt, da? Det er ikke sånn at man må stå opp klokka fire for at grøten skal være klar til frokost, liksom. Brer man den ut på en asjett er den klar på et par minutter. Anonymous poster hash: 585a4...6c5 Men som du ser i HI er jo dette tydeligvis allerede rutinen fra før, så TS er jo ute etter en annen løsning. Anonymous poster hash: e1267...672
AnonymBruker Skrevet 15. mars 2015 #16 Skrevet 15. mars 2015 Ja - det skal vel godt gjøres å få konkrete tilbakemeldinger her, som ikke inneholder kommentarer om å stå opp tidligere eller hvor "lite problematisk" det er å tilberede grøten med det samme Ønsket noen råd om hvordan gjøre det enklest mulig, og ser nå at micro er det beste alternativet! Så takk for tipset der Tenkte bare om det evnt gikk an å bløtlegge gryna i vann og melk i en gryte inni kjøleskapet natten over, for så bare varme opp dagen derpå til perfekt varme. Men micro + en tallerk etter for hurtig avkjøling blir midt i blinken Anonymous poster hash: 51646...546
Piri Formis Skrevet 15. mars 2015 #17 Skrevet 15. mars 2015 Ja, du kan bløtlegge grynene til dagen etter, klart i kaserollen. Om du bruker vann og ikke melk, kan du tilogmed sette kaserollen klar på stekeplata før du legger deg. Fordeler: det går raskere å koke grøten, og det gjør næringsstoffene i maten lettere tilgjengelig.
venus_ Skrevet 15. mars 2015 #18 Skrevet 15. mars 2015 Min raskeste måte å lage havregrøt på (utenom kjøleskapsgrøt) er å koke opp vann i vannkoker, helle det over havregrynene i en skål og lar det stå mens jeg er på badet, da er det ferdig grøt etter en liten stund. Heller evt på litt melk og varmer den litt opp igjen i mikroen om det trengs.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå