SuperNova Skrevet 16. august 2004 #1 Skrevet 16. august 2004 Jeg er den lykkelige eier av en pose brun-grønne linser, som jeg tenkte jeg skulle lage suppe av i morgen. Men det står jo ikke noe på posen om hvordan jeg skal behandle dem! Er det noen som vet? De trenger ikke bløtlegges, bare skylles? I oppskriften står det at koketiden er 10 minutter, høres det fornuftig ut?
Arkana Skrevet 16. august 2004 #2 Skrevet 16. august 2004 De fleste linser trenger ikke bløtlegging, i såfall ville det stått på pakken. 10 minutter høres greit ut, noen linsetyper blir fort til mos om de kokes så lenge. Bedre når de beholder en litt fastere konsistens.
Gjest gjest1 Skrevet 16. august 2004 #3 Skrevet 16. august 2004 Det spørs hvordan linsene er. Er det hele linser, kan 10 minutter være litt kort. Ofte ser du oppskrifter med 20-30 minutters koketid. Det greieste er å teste en linse etterhvert i koketiden. Er det spilt linser (halverte, uten skall) koker de fortere til mos, og da kan nok 10-15 minutter være nok. Sistnevnte er fin til pure, mos og supper, mens de førstnevnte er bedre å bruke i retter der du vil at linsene skal beholde form og konsistens.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå