Chelsea Skrevet 9. mars 2015 #1 Skrevet 9. mars 2015 Hei! Mann og barn er veldig glad i Toros lyse pastasaus med urter og ost. Jeg vil helst lage saus fra bunnen. Har forsøkt meg med bl.a. carbonara med egg, fløte og parmesan men uten å få jubelrop fra familien. Har noen oppskrift på en god pastasaus som ikke er tomatisert?
Gjest Nosoul Skrevet 9. mars 2015 #2 Skrevet 9. mars 2015 Jeg har en jeg pleier å lage meg når jeg får lyst på skikkelig pastasaus/ostesaus. Dessverre er jeg av den typen menneske som stort sett lager ting på slump, men du kan få en liste av tingene jeg bruker i alle fall: - En dæsj matfløte - 3-4 dl vann - 1 grønnsaksbuljong - 2-3 fedd hvitløk - fersk basilikum/tørr går greit - salt og pepper - Maizenna til passe tykkelse Når sausen er ferdig kokt, har du oppi ønsket mengde revet ost
Brunhilde Skrevet 10. mars 2015 #3 Skrevet 10. mars 2015 Jeg lager en enkel (men kanskje ikke veldig sunn) saus ved å koke 4-5 skrelte hviløksfedd med kremfløte på lav varme til den får sausekonsistens. Så tilsetter jeg salt, pepper og urter etter smak i tillegg til litt buljong. Litt ost etter smak gjør bare sausen enda bedre. Serveres til pasta, gjerne med laks, kylling eller svinekjøtt.
Gjest Lille-pus Skrevet 10. mars 2015 #4 Skrevet 10. mars 2015 (endret) Jeg kjenner ikke den sausen du refererer til, TS, men jeg pleier lage en lys pastasaus (som heller ikke er fettfri) ved å steke noen baconskiver som jeg har skåret opp i smale biter. Tilsetter husholdningsfløte og en solid klump blåmuggost (gorgonzola, roquefort, norzola eller selbu blå), skreller asparges og deler i ca. 5 cm lange lengder, sukkererter er også godt oppi. Aspargesen trenger ikke lenger koketid enn det fersk tagliatelle trenger, så tilsett aspargesen når vannet til pastaen koker og den skal legges oppi. Sukkerertbelger trenger litt lengre koketid. Kvern over sort pepper og maten er klar. Grønn salat ved siden av. Tillegg: Små buketter broccoli er også digg i den sausen dersom asparges og/eller sukkererter ikke er fine eller ønsket. Endret 10. mars 2015 av Lille-pus 1
Gjest Ennasus Skrevet 10. mars 2015 #5 Skrevet 10. mars 2015 (endret) Jeg pleier å ta på slump, er jo bare å smake seg frem Pleier å bruke melk/melk og kraft, fløte, div oster, ferske urter, naturell kremost, kremost med urter, purre, rødløk, vårløk (ELSKER løk, lager aldri noen uten nesten ) Er også godt å ha i litt grønnkål elle rspinat! Endret 10. mars 2015 av Ennasus
caroprins Skrevet 10. mars 2015 #6 Skrevet 10. mars 2015 Kutt i småbiter og stek en pakke god bacon. Legg til side. Stek løk og hvitløk blank med litt olje i en gryte. Fyll på med fløte og en terning kyllingbuljong. La småkoke litt. Putt oppi litt revet mozarella. La den smelte. Legg oppi baconet. La det koke litt. Til slutt rør inn 2 sammenpiskede eggeplommer. Dette blir deilig saus som passer veldig bra til pasta.
peppermyntete Skrevet 10. mars 2015 #7 Skrevet 10. mars 2015 Jeg lager vanlig hvit saus fra bunnen av og tilsetter ost (tar det jeg har i kjøleskapet for øyeblikket). Har jeg vårløk eller purre kan det være godt i, eller hva som helst av urter egentlig! Går mye i oregano, timian, persille. Blir aldri lik men smaker alltid godt
Dolce Skrevet 10. mars 2015 #8 Skrevet 10. mars 2015 Jeg bruker ofte kremoster eller andre myke oster som base når jeg skal lage hvite/lyse pastasauser. Jeg bruker vanligvis ikke noen oppskrift, men det ligger endel gode tips på hjemmesidene til osteprodusentene. For eksempel denne: https://www.philadelphia.no/Oppskrifter/Ravioli%20med%20lettlaget%20grønnsakskrem?r=35865 Så kan man legge til/trekke fra ingredienser etter smak og behag!
AnonymBruker Skrevet 26. oktober 2015 #9 Skrevet 26. oktober 2015 Hei! Jeg syntes ofte det blir for lite smak i de lyse pastasausene jeg forsøker å lage kontra de man får på italiensk restaurant. Unntaket er med blåmuggost men det faller dessverre ikke i smak hos alle barn. Hva kan man smakssette de med for å få litt mer karakter på sausen? Anonymous poster hash: 6e06d...ba0
AnonymBruker Skrevet 26. oktober 2015 #10 Skrevet 26. oktober 2015 Hei! Jeg syntes ofte det blir for lite smak i de lyse pastasausene jeg forsøker å lage kontra de man får på italiensk restaurant. Unntaket er med blåmuggost men det faller dessverre ikke i smak hos alle barn. Hva kan man smakssette de med for å få litt mer karakter på sausen?Anonymous poster hash: 6e06d...ba0 Friske urter gir bra med smak. Timian og/eller oregano fungerer helt greit. Det samme gjør basilikum, men da sparer jeg bladene til sausen er ferdig og heller dem over når maten er på tallerkenen. Blåmuggost trenger ikke være spesielt stram i smaken, du kan jo prøve med Norzola eller en Roquefort med myk smak.Anonymous poster hash: fdc8e...8d1
AnonymBruker Skrevet 26. oktober 2015 #11 Skrevet 26. oktober 2015 Hei! Jeg syntes ofte det blir for lite smak i de lyse pastasausene jeg forsøker å lage kontra de man får på italiensk restaurant. Unntaket er med blåmuggost men det faller dessverre ikke i smak hos alle barn. Hva kan man smakssette de med for å få litt mer karakter på sausen?Anonymous poster hash: 6e06d...ba0 Friske urter gir bra med smak. Timian og/eller oregano fungerer helt greit. Det samme gjør basilikum, men da sparer jeg bladene til sausen er ferdig og heller dem over når maten er på tallerkenen. Blåmuggost trenger ikke være spesielt stram i smaken, du kan jo prøve med Norzola eller en Roquefort med myk smak.Anonymous poster hash: fdc8e...8d1
Gjest Overrasket Skrevet 26. oktober 2015 #12 Skrevet 26. oktober 2015 *Trekk grønnsaker over svak varme i væsken du skal bruke i sausen. *Legg til en teskje sterk sennep *Muskatnøtt er en selvfølge Og til åpningsinnlegget (selv om det er noen måneder gammelt), carbonara inneholder ikke fløte. Her er min hvite lasagnesaus: Ta en neve ferdigkuttet selleri, løk, urter og gulrot samt et par laurbærblader og trekk over svak varme i 2,5 dl lettmelk. Ta av varmen før det koker, og la det stå så lenge du gidder. Sil av melken og kast grønnsakene. Fyll på væsken med mer lettmelk og også kulturmelk til du har snaut 5 dl samlet (2 kopper). Smelt 40 gr smør Rør inn 40 gr mel Rør inn 1 teskje sterk sennep Tilsett melk, 1/4 om gangen. Rør grundig. Rør enda mer. Tilsett 1 teskje nymalt muskattnøtt. Rør inn 80 gr revet ost. Smak til med salt og pepper. Dette skal gi en klumpfri, glanset og smaksrik saus.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå