Diaz Skrevet 15. august 2004 #1 Skrevet 15. august 2004 Jeg nærmest "drukner" i blåbær, og har laget så masse syltetøy og saft. Er det noen som har noen oppskrifter på andre ting og bruke blåbær til.
Naima Skrevet 15. august 2004 #2 Skrevet 15. august 2004 #Blå bær muffins....vanelig muffins oppskrift rør i blåbær og stek som oppskriften sier #boller med blåbær fyll.....vanelig bolle oppskrift der man kjevler ut deigen kjærer ut fikanter på 5x5 cm legger rørte bøåbær i midten og bretter igjen legger bollene med bråte ned i en muffins form og stekes midt i ovnen på ca 175 grader #blåbær suppe m/vanilje krem.....lages på samme måte som eple grøt ol... #hjemelaget vanilje is med blåbær.....4 egge plommer 5 dl melis 6 dl kremfløte - bland egge plommene og melisen -rør det hvit og luftig - visp kremfløten til myk krem vend det inn i eggeblandingen vend der etter inn blåbær ha det i en form og ha det i frysen.
SuperNova Skrevet 15. august 2004 #3 Skrevet 15. august 2004 Legg legg en del bær i fryseren og ta dem opp en kald og kjip februardag - og lag en smoothie! Vips blir det litt sommer midt på vinteren. Ellers:Blåbærmuffins, eller hva med en blåbærpai? Lag paiskall og lag en krem av vaniljekrem, vanlig pisket krem, med blåbær forsiktig iblandet. Blåbær er kjempegodt - og sunt!
glaciera Skrevet 16. august 2004 #4 Skrevet 16. august 2004 Stykkfrys dem og pakk i poser på 400-500 gram. perfekt til kakebaking, sorbeter osv hele året.
Gjest 1111 Skrevet 16. august 2004 #5 Skrevet 16. august 2004 Enkel blåbærpai 200 g hvetemel 150 g smør 2 ss vann Fyll: 4 dl melk 1 vaniljestang 4 eggeplommer ½ dl sukker 1 ss maisenna masse blåbær Smuldre smør i mel. Elt sammen med vann. Trykk deigen ut i en paiform og prikk med gaffel. Stek ved 200 grader i ca. 10 minutter. Fyll: Kok opp melken med splittet vaniljestang. Pisk eggedosis av plommer og sukker. Spe litt av den kokende melken i eggedosisen. Ha alt i kjelen. Rør hele tiden og varm opp til det tykner. Avkjøl. Fyll den avkjølte paibunnen med eggekrem og pynt med blåbær. Blåbærterte 3 dl blåbær 22 sukkerkavringer 100 g smør 3 dl brunt sukker 2 dl kremfløte Knus kavringene og rør sammen med sukker og smør. Smør en paiform og dekk bunnen med blåbær. Dryss brunt sukker over. Fordel kavringblandingen over bærene. Sett i ovnen ved 200 grader og stek til lokket er gyllent. Server lunken med pisket fløte. Pai med blåbær og marengs 200 g hvetemel 100 g smør 2 ss vann Fyll: 1 liter blåbær ca. 1 dl sukker 1 ½ ss potetmel 4 eggehviter 2 dl sukker Smuldre smør og mel og tilsett vann. Elt godt sammen og la hvile i kjøleskap 30 minutter. Trykk ut i en paiform, prikk bunnen og stek ved 180 grader i ca. 20 minutter. Fyll: La blåbærene putre med sukkeret til de mykner. Rør ut potetmel i litt vann og rør det inn. Pisk eggehviter til stivt skum, visp inn sukkeret, litt om gangen til en tykk blank masse. Fyll paiskallet med litt avkjølt bærblandingen og bre marengsen over. Stek ved 180 grader til marengsen har fått god farge i ca. 15 minutter. La avkjøle helt før servering. Blåbærboller 75 g gjær ½ dl sukker ½ ts salt 1 egg 5 dl kald melk 12-13 dl hvetemel 200 g mykt smør Fyll: 7 ½ dl blåbær 1 dl sukker 1 ss maisenna Smuldre gjæren i en bakebolle og rør den ut med melken. Tilsett sukker, salt, egg og halvparten av hvetemelet. Sel smøret i små klumper og arbeid det inn i deigen. Tilsett resten av melet og arbeid til en blank og smidig deig. La den heve godt tildekket til dobbel størrelse. Ta deigen på bakebordet og arbeid deigen smidig. Del den i tre deler og kjevle hver del ut til en stor leiv. Fyll: Del denne i ca. 15 like store firkantede biter. Bland blåbærene med sukker og maisenna og fordel på emnene. Bøy opp hjørnene og trykk deigen sammen slik at ikke blåbærene renner ut. Legg dem med skjøten ned på stekeovnsplaten. La bollene heve godt opp. Stek bollene midt i ovnen ved 225 grader i 7-9 minutter. Pensle bollene med smeltet smør og dypp dem i sukker straks de kommer ut av ovnen. Blåbærkake fra Suolovoubme 4 egg 320 g sukker 165 g smør 1 ½ dl helmelk 300 g hvetemel 3 ts bakepulver 1 ts vaniljesukker 300 g blåbær Smelt smøret og ha i melken. Visp eggedosis av egg og sukker. Ha i mel og bakepulver og rør til slutt inn smøret med melken. Hell røren i godt smurt form på ca. 26 cm i diameter og dryss på blåbærene. Stek kaken på 180 grader i ca. 45 minutter og la den bli avkjølt på rist. Blåbæriskake 250g hakkede hasselnøtter 200 g melis 1 ts bakepulver 4 eggehviter Iskrem: 4 eggeplommer 100 g melis 1 egg 3 dl kremfløte 250 g blåbær Grovhakk hasselnøtter. Stivvisp eggehviter. Bland melis og nøtter og bakepulver i sammen og vend inn eggehvitene. Hell røren i en kakeform og stek bunnen på 180 grader i ca. 35 minutter. Iskrem: Visp krem av fløten, visp eggedosis av egg og melis. Bland dette forsiktig sammen, og rør inn blåbær. Dette has over bunnen når den er kald og settes tilbake i formen. Settes i fryseren. Den bør stå over natten.
Imax Skrevet 16. august 2004 #6 Skrevet 16. august 2004 Blåbærmuffins er kjempe godt. Testet forresten denne eple og blåbærpaien i helgen, og den var DØDSgod. Og enkel å lage. Det blir litt suppe oppi paien når du tar den ut, men den stivner når den kjøles av.
Diaz Skrevet 16. august 2004 Forfatter #7 Skrevet 16. august 2004 Tusen takk, Damer for alle oppskrifter og tips Nå er det vel bare og sette igang og prøve..........hmmmmm, tror jeg tar blåbærpai idag
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå