Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Skrevet

Jeg nærmest "drukner" i blåbær, og har laget så masse syltetøy og saft.

Er det noen som har noen oppskrifter på andre ting og bruke blåbær til.

:)

Videoannonse
Annonse
Skrevet

#Blå bær muffins....vanelig muffins oppskrift rør i blåbær og stek som oppskriften sier

#boller med blåbær fyll.....vanelig bolle oppskrift der man kjevler ut deigen kjærer ut fikanter på 5x5 cm legger rørte bøåbær i midten og bretter igjen legger bollene med bråte ned i en muffins form og stekes midt i ovnen på ca 175 grader

#blåbær suppe m/vanilje krem.....lages på samme måte som eple grøt ol...

#hjemelaget vanilje is med blåbær.....4 egge plommer 5 dl melis 6 dl kremfløte - bland egge plommene og melisen -rør det hvit og luftig - visp kremfløten til myk krem vend det inn i eggeblandingen vend der etter inn blåbær ha det i en form og ha det i frysen.

Skrevet

Legg legg en del bær i fryseren og ta dem opp en kald og kjip februardag - og lag en smoothie! Vips blir det litt sommer midt på vinteren.

Ellers:Blåbærmuffins, eller hva med en blåbærpai? Lag paiskall og lag en krem av vaniljekrem, vanlig pisket krem, med blåbær forsiktig iblandet.

Blåbær er kjempegodt - og sunt!

Skrevet

Stykkfrys dem og pakk i poser på 400-500 gram. perfekt til kakebaking, sorbeter osv hele året.

Skrevet

Enkel blåbærpai

200 g hvetemel

150 g smør

2 ss vann

Fyll:

4 dl melk

1 vaniljestang

4 eggeplommer

½ dl sukker

1 ss maisenna

masse blåbær

Smuldre smør i mel. Elt sammen med vann. Trykk deigen ut i en paiform og prikk med gaffel. Stek ved 200 grader i ca. 10 minutter.

Fyll: Kok opp melken med splittet vaniljestang. Pisk eggedosis av plommer og sukker. Spe litt av den kokende melken i eggedosisen. Ha alt i kjelen. Rør hele tiden og varm opp til det tykner. Avkjøl. Fyll den avkjølte paibunnen med eggekrem og pynt med blåbær.

Blåbærterte

3 dl blåbær

22 sukkerkavringer

100 g smør

3 dl brunt sukker

2 dl kremfløte

Knus kavringene og rør sammen med sukker og smør. Smør en paiform og dekk bunnen med blåbær. Dryss brunt sukker over. Fordel kavringblandingen over bærene. Sett i ovnen ved 200 grader og stek til lokket er gyllent. Server lunken med pisket fløte.

Pai med blåbær og marengs

200 g hvetemel

100 g smør

2 ss vann

Fyll:

1 liter blåbær

ca. 1 dl sukker

1 ½ ss potetmel

4 eggehviter

2 dl sukker

Smuldre smør og mel og tilsett vann. Elt godt sammen og la hvile i kjøleskap 30 minutter. Trykk ut i en paiform, prikk bunnen og stek ved 180 grader i ca. 20 minutter.

Fyll: La blåbærene putre med sukkeret til de mykner. Rør ut potetmel i litt vann og rør det inn. Pisk eggehviter til stivt skum, visp inn sukkeret, litt om gangen til en tykk blank masse. Fyll paiskallet med litt avkjølt bærblandingen og bre marengsen over. Stek ved 180 grader til marengsen har fått god farge i ca. 15 minutter. La avkjøle helt før servering.

Blåbærboller

75 g gjær

½ dl sukker

½ ts salt

1 egg

5 dl kald melk

12-13 dl hvetemel

200 g mykt smør

Fyll:

7 ½ dl blåbær

1 dl sukker

1 ss maisenna

Smuldre gjæren i en bakebolle og rør den ut med melken. Tilsett sukker, salt, egg og halvparten av hvetemelet. Sel smøret i små klumper og arbeid det inn i deigen. Tilsett resten av melet og arbeid til en blank og smidig deig. La den heve godt tildekket til dobbel størrelse. Ta deigen på bakebordet og arbeid deigen smidig. Del den i tre deler og kjevle hver del ut til en stor leiv.

Fyll: Del denne i ca. 15 like store firkantede biter. Bland blåbærene med sukker og maisenna og fordel på emnene. Bøy opp hjørnene og trykk deigen sammen slik at ikke blåbærene renner ut. Legg dem med skjøten ned på stekeovnsplaten. La bollene heve godt opp. Stek bollene midt i ovnen ved 225 grader i 7-9 minutter. Pensle bollene med smeltet smør og dypp dem i sukker straks de kommer ut av ovnen.

Blåbærkake fra Suolovoubme

4 egg

320 g sukker

165 g smør

1 ½ dl helmelk

300 g hvetemel

3 ts bakepulver

1 ts vaniljesukker

300 g blåbær

Smelt smøret og ha i melken. Visp eggedosis av egg og sukker. Ha i mel og bakepulver og rør til slutt inn smøret med melken. Hell røren i godt smurt form på ca. 26 cm i diameter og dryss på blåbærene. Stek kaken på 180 grader i ca. 45 minutter og la den bli avkjølt på rist.

Blåbæriskake

250g hakkede hasselnøtter

200 g melis

1 ts bakepulver

4 eggehviter

Iskrem:

4 eggeplommer

100 g melis

1 egg

3 dl kremfløte

250 g blåbær

Grovhakk hasselnøtter. Stivvisp eggehviter. Bland melis og nøtter og bakepulver i sammen og vend inn eggehvitene. Hell røren i en kakeform og stek bunnen på 180 grader i ca. 35 minutter.

Iskrem: Visp krem av fløten, visp eggedosis av egg og melis. Bland dette forsiktig sammen, og rør inn blåbær. Dette has over bunnen når den er kald og settes tilbake i formen. Settes i fryseren. Den bør stå over natten.

Skrevet

Blåbærmuffins er kjempe godt. Testet forresten denne eple og blåbærpaien i helgen, og den var DØDSgod. Og enkel å lage. Det blir litt suppe oppi paien når du tar den ut, men den stivner når den kjøles av.

Skrevet

Tusen takk, Damer for alle oppskrifter og tips :)

Nå er det vel bare og sette igang og prøve..........hmmmmm, tror jeg tar blåbærpai idag :sikle:

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...