koldbruna Skrevet 14. august 2004 #1 Skrevet 14. august 2004 Noen som har forslag??? Kunne tenkt meg oppskrift på Kvæfjordkake/Verdens beste,suksessterte,fyrstekake. Oppskrifter mottas med takk. Koldbruna
Arkana Skrevet 14. august 2004 #2 Skrevet 14. august 2004 Først de du ba om... Suksessterte 4 eggehviter 150 g melis 150 g malte mandler ½ ts bakepulver 6 eggeplommer 150 g sukker 2 dl fløte 1 ½ ts vaniljesukker 150 g smør ½ plate kokesjokolade Stivpisk eggehvitene med melis. Vend inn de malte mandlene og bakepulver. Hell i to 20-22 cm springformer og stek ved 175 grader i ca 30 minutter. Bland eggeplommer, fløte, sukker og vaniljesukker i en kjele og kok opp under svak varme. Rør hele tiden! Avkjøl kremen noen timer. Pisk romtemperert smør inn i kremen. Fordel kremen oppå kaken og pynt med raspet sjokolade. (I stedet for å raspe sjokoladen over pleier jeg ofte å smelte den og blande inn i halvparten av kremen. Så har jeg en type krem mellom bunnene og den andre oppå. Fordi denne blir ganske tynn, og er veldig populær, pleier jeg som oftest å lage dobbelt porsjon, da blir kaken passe høy.) Verdens Beste/Kvæfjordkake 150 g sukker 150 g margarin 150 g hvetemel 5 eggeplommer 4 ss melk 1 ts bakepulver 5 eggehviter 200 g sukker hakkede mandler 1 pk romkrem/vaniljekrem 2 ½ dl kremfløte Rør smør og sukker lett og luftig. Tilsett så eggeplommene, hvetemel, melk og bakepulver. Kle en stor langpanne med bakepapir. Fordel deigen utover i et jevnt lag. Pisk eggehvitene og sukker til stivt skum og bre over deigen. Dryss over hakkede mandler og stek ved 180 grader til marengsen er gyllen. La kaken avkjøles i langpannen. Lag romkremen/vaniljekremen og rør det forsiktig sammen med stivpisket kremfløte. Del kaken i to like deler og legg disse sammen med romkremen/vaniljekremen i et jevnt tykt lag mellom. Fyrstekake 125 g meierismør 1 dl sukker 2 eggeplommer 2 ss kaldt vann 4 dl hvetemel 1 ½ ts bakepulver 3 dl mandler 1 dl melis 2 eggehviter sammenvispet egg Visp smør og sukker til smørkrem. Rør inn eggeplommer og vann. Tilsett mel iblandet bakepulver og elt deigen lett sammen. Ta 2/3 av deigen og trykk den ut i smurt form (24 cm). Mal mandlene, bland i melis og sammenvispet eggehvite. Fordel mandelmassen utover deigen. Kjevle ut resten av deigen og skjær ut strimler med trinse. Legg dem som gitter oppå kaken. Pensle med egg og stek ved 190 grader i 35-40 minutter. Server med rømme eller vispet krem.
koldbruna Skrevet 14. august 2004 Forfatter #3 Skrevet 14. august 2004 Takk for raskt svar...skal printe de ut og gjemme de til jeg skal bake. Koldbruna
Arkana Skrevet 14. august 2004 #4 Skrevet 14. august 2004 Andre forslag: Ostekake med rips og bringebær 250 g søte kjeks 90 g smeltet smør 12 gelatinplater 500 g kremost ca 1 dl sitronsaft 125 g sukker ca 3 dl vispet kremfløte 250 g frosne rips og bringebær 2 ss sukker, ekstra Bland knust kjeks og smør og fordel i bunnen av en smurt 23 cm springform. Sett kaldt 20 minutter. Legg gelatinen i bløt og smelt i halvparten av sitronsaften. Visp kremosten med sitronsaft og sukker. Vend inn kremfløten og halvparten av gelatinen. Mos bærene med ekstra sukker og sil blandingen. Vend inn resten av gelatinen. Legg klatter av osteblandingen i formen og fyll ut åpne felter med bringefær. Marmorer blandingen med en kniv. Sett kaldt 4 timer. Vannbakkels med bringebærfromasj (12-16 porsj.) 2 ½ dl vann 125 g smør 125 g hvetemel 4 egg 8 plater gelatin 2 ½ dl sukker 4 dl kremfløte 4 egg 1-2 dl rørte bringebær Kok opp vann og smør. Tilsett mel og rør sammen. Visp sammen og tilsett ett og ett egg. Rør godt mellom hver gang. Sett vannbakkels med skje på bakepapir. Stek ved 200 grader i 20-25 minutter. Avkjøl på rist og skjær toppen av kakene. Pisk eggedosis av egg og sukker. Bland inn pisket kremfløte og oppløst gelatin. Ha i bringebær til slutt. Fyll fromasjen i vannbakkelsbunnene når den såvidt begynner å stivne. Legg toppen oppå igjen og sett kaldt. Istedet for å lage mange små vannbakkels kan du sprøyte dem tettere sammen slik at de former f.eks. en krans. Prinsessekake 25 g gjær 100 g margarin 500 g hvetemel ¼ ts salt 4 ss sukker 1 ts kardemomme 1 ts revet sitronskall 3 dl melk 1 eggeplomme 1 ss sukker 2 ts hvetemel 1 dl melk ¼ ts vaniljesukker Lag eggekrem ved å vispe eggeplomme og sukker i en gryte. Ha i mel og spe med melk. La tykne på svak varme og sett til avkjøling. Smuldre smøret i melet. Varm melken til 37 grader og rør ut gjæren. Ha salt, sukker, kardemomme og sitronskall i melet og rør inn væsken. Elt sammen til en smidig deig, dekk til og la heve ca 1 time. Smør en form på ca 26 cm. 1/3 av deigen kjevles ut og legges i bunnen av formen. Trykk også litt oppover kantene. Resten av deigen kjevles ut til et rektangel. Eggekremen smøres over deigen so rulles sammen til en lang pølse. Del opp i 2-3 cm tykke skiver som legges med snittsiden i formen. Smør først litt eggekrem på deigbunnen i formen hvis det er litt til overs. Sett til heving ca 40 minutter. Stek kaken på nederste rille ved 200 grader i ca 30 minutter. Avkjøl på rist. Smør på melisglasur når den er lunken. Langpannesjokoladekake 300 g smør/margarin 600 g sukker 3,5 dl melk 4 egg 500 g hvetemel 1 ss vaniljesukker 4 ts bakepulver 3-4 ss kakao 300 g melis 120 g smør/margarin 6 ss sterk kaffe 3 ts vaniljesukker 1 plate smeltet sjokolade Rør smør og sukker hvitt. Rør inn eggene, ett om gangen, deretter melk vekselvis med det tørre. Hell røren i bakepapirkledt langpanne. Stek ved 175 grader på midterste rille i ca 30 minutter. Avkjøl kaken noen minutter i formen. Hvelv den over på rist. Pisk resten av ingrediensene til en glasur som smøres på kaken når den er helt avkjølt. Kan fryses (med glasur, fryser du den i porsjonsbiter tiner de på 10 minutter). Så har du selvsagt kransekake, du finner en god oppskrift i tråden om kransekake litt lenger ned her.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå