Gå til innhold

Oppskrift på smørgrøt/fløyelsgrøt


Sovemonster

Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Jeg bruker 2 dl mel på 1 liter h melk. Litt salt og en klatt med smør (ikke margarin). Husk å røre hele tiden, ca 5 min. Bruker kanel, sukker og rosiner på :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

Det er rett og slett en tykk, hvit saus?



Anonymous poster hash: 6833b...9eb
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

Det er rett og slett en tykk, hvit saus?

Anonymous poster hash: 6833b...9eb

Jepp :)

Anonymous poster hash: 1d48a...fb1

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Takk for svar :) Første gangen greide jeg å lage den.. svart.. men andre gangen ble den kjempegod :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

Takk for svar :) Første gangen greide jeg å lage den.. svart.. men andre gangen ble den kjempegod :)

svart faktisk :fnise:

Bra det gikk bra andre gangen da! :D

Anonymous poster hash: 1d48a...fb1

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

Brukte opp resten av smøret i går, har bare sånt vita hjertego lett (mannen min som bruker det), går det ann å bruke det?

Anonymous poster hash: 1d885...c08

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

Ååååååå NAM!!



Anonymous poster hash: b97b2...5ec
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Brukte opp resten av smøret i går, har bare sånt vita hjertego lett (mannen min som bruker det), går det ann å bruke det?

Anonymous poster hash: 1d885...c08

Har ikke prøvd. Vil uansett anbefale meierismør ☺

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

Brukte opp resten av smøret i går, har bare sånt vita hjertego lett (mannen min som bruker det), går det ann å bruke det?

Anonymous poster hash: 1d885...c08

Høres ikke spesielt lovende ut. Lettmargarin inneholder (naturlig nok) veldig lite fett, og det er fettet i smør og margarin som gjør at mel/smørjevningen oppfører seg som den gjør. Dersom du bruker varianten der du rister melk og mel, koker opp og har i smør på slutten kan det kanskje gå, men da hadde jeg redusert melkemengden, siden det er så mye væske i lettmargarinen (og den smelter til "vann" når den blir varm).

Jeg mener i utgangspunktet at lettmargarin aldri har noe i varme retter å gjøre, nettopp fordi den smelter til "vann". Jeg har venner som bruker lettmargarin til hvitløksbrød, og det er helt grusomt skuffende å få servert klissvåt loff med hvitløk når man venter loff med deilig smeltet hvitløkssmør. :grine:

(Jeg skriver "vann" i gåseøyne, siden jeg ikke vet nøyaktig hva det er i lettmargarinen som oppfører seg på denne måten.)

Anonymous poster hash: 754d8...31a

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

AnonymBruker

Folk er gale. :riste:

Anonymous poster hash: a628e...7f1

Hvorfor?

Anonymous poster hash: 1d885...c08

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...