Gå til innhold

Koke grøt med ekstra lettmelk?


Anbefalte innlegg

AnonymBruker
Skrevet

Nå har ikke jeg kokt grøt før, men har kun ekstra lettmelk i kjøleskapet, så da lurer jeg på om det er mulig å koke grøt med ekstra lettmelk? Setter pris på svar!



Anonymous poster hash: f9073...522
Videoannonse
Annonse
AnonymBruker
Skrevet

Hvorfor skulle ikke det være mulig?

Anonymous poster hash: 7ddf9...b15

Skrevet

Det kan du. Blir litt mildere i smaken da enn om du hadde brukt helmelk, men sett i gang! :tommelopp:

AnonymBruker
Skrevet

Koker grøt med vann jeg...Så tror det skal gå fint.

Hva slags grøt koker du? :)



Anonymous poster hash: 63de2...753
AnonymBruker
Skrevet

Du kan koke grøt på all slags melk, men om du bruker skummet bør du tilsette en smørklatt så det blir nok fett til at det ikke svir seg med en gang.



Anonymous poster hash: 00d17...a65
Skrevet

Bare vær obs på at det kan bli temmelig vassent og smakløst.

AnonymBruker
Skrevet

Det kommer nok litt an på hva slags grøt. Jeg koker havregrøt på vann, så da går jo ekstra lett fint. Risgrøt tror jeg kan bli litt kjipt.



Anonymous poster hash: 0b464...5a2
AnonymBruker
Skrevet

Hvorfor skulle ikke det være mulig?

Anonymous poster hash: 7ddf9...b15

Kan vel legge til at foreldrene mine bruker kunn ekstra lett melk. De lager både rømmegrøt, smørgrøt og risengrynsgrøt. Og det har aldri blitt verken kjipt, vassent eller smakløst :)

Anonymous poster hash: 7ddf9...b15

AnonymBruker
Skrevet

Hvorfor skulle ikke det være mulig?

Anonymous poster hash: 7ddf9...b15

Moren min som har sagt et par ganger at grøten blir fort brent dersom en bruker ekstra lettmelk.

Det kan du. Blir litt mildere i smaken da enn om du hadde brukt helmelk, men sett i gang! :tommelopp:

Så bra, da satser jeg på at det går bra :)

Anonymous poster hash: f9073...522

AnonymBruker
Skrevet

Koker grøt med vann jeg...Så tror det skal gå fint.

Hva slags grøt koker du? :)

Anonymous poster hash: 63de2...753

Oi, ser nå at jeg bare skrev "grøt", mente risengrynsgrøt - tror du det går bra? :)

Anonymous poster hash: f9073...522

AnonymBruker
Skrevet

Du kan koke grøt på all slags melk, men om du bruker skummet bør du tilsette en smørklatt så det blir nok fett til at det ikke svir seg med en gang.

Anonymous poster hash: 00d17...a65

Hva med risengrynsgrøt? Det er det jeg har tenkt å koke :)

Bare vær obs på at det kan bli temmelig vassent og smakløst.

Hva om jeg tilsetter litt smør og salt?

Anonymous poster hash: f9073...522

AnonymBruker
Skrevet

Kan vel legge til at foreldrene mine bruker kunn ekstra lett melk. De lager både rømmegrøt, smørgrøt og risengrynsgrøt. Og det har aldri blitt verken kjipt, vassent eller smakløst :)

Anonymous poster hash: 7ddf9...b15

Høres bra ut. Fant nå likevel én liter med lettmelk, men tenker at jeg bruker ekstra lettmelk dersom det går bra. :)

Anonymous poster hash: f9073...522

AnonymBruker
Skrevet

Det går helt fint å bruke ekstra lett melk til risengrynsgrøt. Jeg gjør alltid det. Jeg bruker den melken til det meste. Du trenger ikke tilsette verken ekstra smør eller annet fett.



Anonymous poster hash: a22a7...5f2
Gjest Ennasus
Skrevet

Oi, ser nå at jeg bare skrev "grøt", mente risengrynsgrøt - tror du det går bra? :)

Anonymous poster hash: f9073...522

Har aldri kokt risengrynsgrøt med annet enn lettmelk og ekstra lett! Så det går nok fint :) bare husk å være flink til å røre!

Jeg pleier å la det stå på svak varme og ikke røre i bunnen da, for det blir alltid litt brent :P

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...