AnonymBruker Skrevet 2. mars 2015 #1 Skrevet 2. mars 2015 Jeg skal ha gjester til helga, og ønsker å servere en forret som kan stå på bordet når de kommer. Må jo da kansje være noe "tørt" Noen som har forslag? Anonymous poster hash: 2b2fc...8ae
happiest Skrevet 2. mars 2015 #2 Skrevet 2. mars 2015 Må det stå klart eller er det ok hvis det kan stå klart og holde varmen på kjøkkenet? Så det bare er å servere når de er kommet....
peppermyntete Skrevet 2. mars 2015 #3 Skrevet 2. mars 2015 Lefser med røkelaks, melon og spekeskinke, focaccia og aioli, kald tapas (ost, skinke, grønnsaker på spyd) 3
AnonymBruker Skrevet 2. mars 2015 #5 Skrevet 2. mars 2015 Greia er at vi bor i liten leilighet, og jeg har lyst til å rydde kjøkkenbenken til de kommer. Stue og kjøkken er i et. Maten er gryte som skal settes på bordet. Foretten kan så klart stå på benken, men jeg hadde synes det var så greit om den sto klar på bordet. TS Anonymous poster hash: 2b2fc...8ae
Atea Skrevet 2. mars 2015 #6 Skrevet 2. mars 2015 Ost, frukt, grønt og kjeks, spekemat i små mengder, oliven og loff dyppet i oliven. Vet ikke jeg, nøtter og sjokolade og frukt og en velkomstdrink eller to.
Tøytigern Skrevet 2. mars 2015 #7 Skrevet 2. mars 2015 (endret) Spekemat er ikke forrett... Du kan lage lakserull og serranoskinkerull med urtekremost. Du trenger: Røkelaks 2 pk Snørfrisk naturell eller dill 2 ss finhakket soltørket tomat Litt frisk dill. Smør kremosten på lefser. Du kan bruke tortillalefser. (Ca 4 store) Legg på soltørket tomat og en grønn dusk av dill. Fordel røkelaksen over. Rull sammen og skjær snitter. Sett dem på høykant på fat. Så tar du Serranoskinke 2 pk. Gourmetost med urter 2ss finhakket soltørket tomat Noen alfalfaspirer. (Eller bønnespirer) Smør osten på lefser Legg på soltørket tomat og litt alfalfaspirer. Fordel skinken over. Rull sammen og skjær snitter. Sett på høykant på fat. Så serverer du med ruccola og små cherrytomater og annet grønssaks-pyntestæsj som smaker godt. Edit: Det er godt med Farris til. Endret 2. mars 2015 av Tøytigern 1
AnonymBruker Skrevet 3. mars 2015 #8 Skrevet 3. mars 2015 Takk for tips Gode forslag. TS Anonymous poster hash: 2b2fc...8ae
Kvist Skrevet 3. mars 2015 #9 Skrevet 3. mars 2015 (endret) Sommerruller? Gjerne med mango, agurk, vårløk, kyllig/tofu, sesamfrø, glassnudler og frisk koriander. De kan du lage ferdig, dekke med litt plast og oppbevare over natta i kjøleskap om du vil. Serveres med dipsaus, f.eks sweet chili og en peanøttsaus Endret 3. mars 2015 av Kvist
AnonymBruker Skrevet 3. mars 2015 #10 Skrevet 3. mars 2015 Spekemat er definitivt forrett, både i Spania og Frankrike, feks. Røkelaksruller, derimot, kan man like gjerne kategorisere som fingermat. Anonymous poster hash: 6b348...ccc 4
Gjest Pet Skrevet 3. mars 2015 #11 Skrevet 3. mars 2015 Begynner ikke folk å bli litt lei av de lefserullene nå? 2
AnonymBruker Skrevet 3. mars 2015 #12 Skrevet 3. mars 2015 Begynner ikke folk å bli litt lei av de lefserullene nå? Jo - lei!! Veldig lei. Anonymous poster hash: 6b348...ccc 2
peppermyntete Skrevet 3. mars 2015 #13 Skrevet 3. mars 2015 Begynner ikke folk å bli litt lei av de lefserullene nå? Ikke jeg i alle fall! Spiser det kun ved "spesielle" anledninger, kanskje et par ganger i halvåret. Dessuten synes jeg det er skikkelig godt, og da blir jeg ikke lei med det første
AnonymBruker Skrevet 3. mars 2015 #14 Skrevet 3. mars 2015 Erter, kjøtt og flesk. Bare å sette hermetikkboksen på bordet. Juks å åpne den først da. Anonymous poster hash: 8daf5...df1
Tøytigern Skrevet 3. mars 2015 #15 Skrevet 3. mars 2015 Begynner ikke folk å bli litt lei av de lefserullene nå? Sikkert noen som er det. Akkurat som man blir lei av tapas... Tapas i alle sammenhenger. Alltid tapas. Uansett. Men faktum er at mange feks har allergier. Da er det litt tirksy å forsøke seg på ting som inneholder feks sjømat. Eller valnøtter. Eller andre ting som sitrus. Da er det gjerne safest å servere noe som er traust og litt kjedelig, men som folket kan spise. Norsk spekemat er jo til koldtbord, og når det serveres med rømmegrøt er det i høyeste grad en hovedrett.
Tøytigern Skrevet 3. mars 2015 #16 Skrevet 3. mars 2015 Man kan jo servere kald agurksuppe med sjøkreps. Eller tomatsalat med blasamico-eddik og mozarella på hvitløksbruchetta. Gazpacho. Avokado med hardkokt egg og pillede reker. Man deler avokadoen, tar ut steinen og erstatter den med et halvt, hardkokt egg (uten skallet.) Dander pilleder reker på og pynt med agurk. Jeg syns alle disse tingene er godt.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå