Gå til innhold

Forret som kan stå klar på bordet


Anbefalte innlegg

AnonymBruker
Skrevet

Jeg skal ha gjester til helga, og ønsker å servere en forret som kan stå på bordet når de kommer.
Må jo da kansje være noe "tørt"
Noen som har forslag?



Anonymous poster hash: 2b2fc...8ae
Videoannonse
Annonse
Skrevet

Må det stå klart eller er det ok hvis det kan stå klart og holde varmen på kjøkkenet? Så det bare er å servere når de er kommet....

Skrevet

Lefser med røkelaks, melon og spekeskinke, focaccia og aioli, kald tapas (ost, skinke, grønnsaker på spyd)

  • Liker 3
AnonymBruker
Skrevet

Salat.

Anonymous poster hash: d3899...01b

AnonymBruker
Skrevet

Greia er at vi bor i liten leilighet, og jeg har lyst til å rydde kjøkkenbenken til de kommer. Stue og kjøkken er i et. Maten er gryte som skal settes på bordet. Foretten kan så klart stå på benken, men jeg hadde synes det var så greit om den sto klar på bordet.
TS



Anonymous poster hash: 2b2fc...8ae
Skrevet

Ost, frukt, grønt og kjeks, spekemat i små mengder, oliven og loff dyppet i oliven.

Vet ikke jeg, nøtter og sjokolade og frukt og en velkomstdrink eller to.

Skrevet (endret)

Spekemat er ikke forrett...

Du kan lage lakserull og serranoskinkerull med urtekremost.

Du trenger:

Røkelaks

2 pk Snørfrisk naturell eller dill

2 ss finhakket soltørket tomat

Litt frisk dill.

Smør kremosten på lefser. Du kan bruke tortillalefser. (Ca 4 store)

Legg på soltørket tomat og en grønn dusk av dill.

Fordel røkelaksen over.

Rull sammen og skjær snitter.

Sett dem på høykant på fat.

Så tar du Serranoskinke

2 pk. Gourmetost med urter

2ss finhakket soltørket tomat

Noen alfalfaspirer. (Eller bønnespirer)

Smør osten på lefser

Legg på soltørket tomat og litt alfalfaspirer.

Fordel skinken over.

Rull sammen og skjær snitter.

Sett på høykant på fat.

Så serverer du med ruccola og små cherrytomater og annet grønssaks-pyntestæsj som smaker godt.

Edit: Det er godt med Farris til.

Endret av Tøytigern
  • Liker 1
AnonymBruker
Skrevet

Takk for tips :)
Gode forslag.
TS



Anonymous poster hash: 2b2fc...8ae
Skrevet (endret)

Sommerruller? Gjerne med mango, agurk, vårløk, kyllig/tofu, sesamfrø, glassnudler og frisk koriander.

De kan du lage ferdig, dekke med litt plast og oppbevare over natta i kjøleskap om du vil.

Serveres med dipsaus, f.eks sweet chili og en peanøttsaus

Endret av Kvist
AnonymBruker
Skrevet

Spekemat er definitivt forrett, både i Spania og Frankrike, feks.

Røkelaksruller, derimot, kan man like gjerne kategorisere som fingermat.



Anonymous poster hash: 6b348...ccc
  • Liker 4
Skrevet

Begynner ikke folk å bli litt lei av de lefserullene nå?

  • Liker 2
AnonymBruker
Skrevet

Begynner ikke folk å bli litt lei av de lefserullene nå?

:rope: Jo - lei!!

Veldig lei.

Anonymous poster hash: 6b348...ccc

  • Liker 2
Skrevet

Begynner ikke folk å bli litt lei av de lefserullene nå?

Ikke jeg i alle fall! Spiser det kun ved "spesielle" anledninger, kanskje et par ganger i halvåret. Dessuten synes jeg det er skikkelig godt, og da blir jeg ikke lei med det første :)

AnonymBruker
Skrevet

Erter, kjøtt og flesk. Bare å sette hermetikkboksen på bordet. Juks å åpne den først da.

Anonymous poster hash: 8daf5...df1

Skrevet

Begynner ikke folk å bli litt lei av de lefserullene nå?

Sikkert noen som er det.

Akkurat som man blir lei av tapas...

Tapas i alle sammenhenger.

Alltid tapas.

Uansett.

Men faktum er at mange feks har allergier. Da er det litt tirksy å forsøke seg på ting som inneholder feks sjømat. Eller valnøtter. Eller andre ting som sitrus.

Da er det gjerne safest å servere noe som er traust og litt kjedelig, men som folket kan spise. :)

Norsk spekemat er jo til koldtbord, og når det serveres med rømmegrøt er det i høyeste grad en hovedrett.

Skrevet

Man kan jo servere kald agurksuppe med sjøkreps.

Eller tomatsalat med blasamico-eddik og mozarella på hvitløksbruchetta.

Gazpacho.

Avokado med hardkokt egg og pillede reker. Man deler avokadoen, tar ut steinen og erstatter den med et halvt, hardkokt egg (uten skallet.) Dander pilleder reker på og pynt med agurk.

Jeg syns alle disse tingene er godt. :)

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...