-Fisken- Skrevet 13. august 2004 #1 Skrevet 13. august 2004 Har så lyst på potetklubb/komler/ball! Men har fått høre at det ikke funker å lage det av nypoteter? Noen som vet?
dreamy Skrevet 13. august 2004 #2 Skrevet 13. august 2004 Jeg har hatt problemer når det er nypoteter. Da tar jeg heller å kjøper ett par poser med Toro-raspeballer. Synes de er ganske gode jeg Og så lager jeg heller ordentlige "komper" når potetene ikke er helt "nye". Komper laget på sørlandsvis med "dott" i er en av mine favoritt-retter.
-Fisken- Skrevet 14. august 2004 Forfatter #3 Skrevet 14. august 2004 Det skal jeg prøve! :D MEn jeg liker best potetklubb med bruostsaus og stekt bacon til, uten det fettet i mitten
Andrine22 Skrevet 14. august 2004 #4 Skrevet 14. august 2004 Mmm, det er godt!! Vi spiste det for noen dager siden, da vi var hos svigermor. Hun lagde ball på en helt ny måte i stedet for å bruke potet; potetmos! Jeg har ikke oppskrifta, men den skal jeg få tak i etterhvert, for man kjente ikke forskjell på smaken, og temmelig lettvindt! Namnam...
-Fisken- Skrevet 14. august 2004 Forfatter #5 Skrevet 14. august 2004 Oooooo :D Du kunne ikke lagt ut oppskriften, vel?
Calla Skrevet 15. august 2004 #6 Skrevet 15. august 2004 Jeg må ha kålrabistappe til komle, men synes alltid det er litt tungvindt... prøvde å lage fra toro-pose, men den smakte ingeting.. noen som har en enkel og rask måte å lege kålrabistappe på?
Arkana Skrevet 15. august 2004 #7 Skrevet 15. august 2004 noen som har en enkel og rask måte å lege kålrabistappe på? Skrell kålrabi og skjær i store biter som kokes møre i vann. Mos og bland i salt, pepper, revet muskat og litt smør. Enkelt og godt.
Gjest Gjesta Skrevet 15. august 2004 #8 Skrevet 15. august 2004 Jeg bruker å putte en kokt gulerot oppi kålrabbestappen også...nam...
-Fisken- Skrevet 15. august 2004 Forfatter #9 Skrevet 15. august 2004 Jeg bruker å putte en kokt gulerot oppi kålrabbestappen også...nam... Ja, det blir mye bedre med litt gulrot.
Løvinnen Skrevet 17. august 2004 #10 Skrevet 17. august 2004 Jeg lager potetball av potetmos.... Bruker følgende oppskrift: 1 pk potetmos 2 kopper havregryn 2 kopper byggmel 2 kopper hvetemel ca 5 kopper lunkent vann salt pepper Kokes i buljongvann
-Fisken- Skrevet 17. august 2004 Forfatter #11 Skrevet 17. august 2004 Jeg lager potetball av potetmos.... Bruker følgende oppskrift: 1 pk potetmos 2 kopper havregryn 2 kopper byggmel 2 kopper hvetemel ca 5 kopper lunkent vann salt pepper Kokes i buljongvann Takk for oppskrift
MiniMjau Skrevet 17. august 2004 #12 Skrevet 17. august 2004 Jeg lager potetball av potetmos.... Bruker følgende oppskrift: 1 pk potetmos 2 kopper havregryn 2 kopper byggmel 2 kopper hvetemel ca 5 kopper lunkent vann salt pepper Kokes i buljongvann Kokes hvor lenge? Hvor store er koppene?
Gjest Anonymous Skrevet 18. august 2004 #13 Skrevet 18. august 2004 Nå savner jeg bestemor :-( Hun var verdensmester i å lage ball.
Gjest Tex Skrevet 19. august 2004 #15 Skrevet 19. august 2004 Finnes det virkelig folk som har i seg de ekle klumpene ennå...? Når vi har god tilgang på så mye som faktisk er spiselig...? *Tex minnes med gru sommerferiene der potetball og blandaball ble tvangsdyttet inn i små barnemunner* *grøsse*
-Fisken- Skrevet 19. august 2004 Forfatter #16 Skrevet 19. august 2004 Finnes det virkelig folk som har i seg de ekle klumpene ennå...? Når vi har god tilgang på så mye som faktisk er spiselig...? *Tex minnes med gru sommerferiene der potetball og blandaball ble tvangsdyttet inn i små barnemunner* *grøsse* Det samme sier jeg om joika-kaker og grandiosa.
Arkana Skrevet 19. august 2004 #17 Skrevet 19. august 2004 Det samme sier jeg om joika-kaker og grandiosa. Enig der, men jeg synes pinnekjøtt går i samme kategori. *dukker*
Arkana Skrevet 19. august 2004 #19 Skrevet 19. august 2004 Huff nei, det er grusomt, og lukta er nesten verst. Og dette spiser folk til fest? Sambo er fra vestlandet og der spiser de det jo hver jul. Vi var der tidlig i desember i fjor, og de pleier alltid å smake på årets pinnekjøtt før jul. *grøss og gru* Jeg tror sambo må ha "sladret" til svigermor, for sannelig hadde hun ikke stekt kalkunbryst til meg istedet. Jeg tror virkelig ikke jeg hadde klart å presse det ned om jeg hadde fått det servert.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå