Gå til innhold

Potetklubb/komler/ball


Anbefalte innlegg

Skrevet

Har så lyst på potetklubb/komler/ball!

Men har fått høre at det ikke funker å lage det av nypoteter?

Noen som vet?

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Jeg har hatt problemer når det er nypoteter. Da tar jeg heller å kjøper ett par poser med Toro-raspeballer. Synes de er ganske gode jeg :wink: Og så lager jeg heller ordentlige "komper" når potetene ikke er helt "nye". Komper laget på sørlandsvis med "dott" i er en av mine favoritt-retter.

Skrevet

Det skal jeg prøve! :D

MEn jeg liker best potetklubb med bruostsaus og stekt bacon til, uten det fettet i mitten :sikle:

Skrevet

Mmm, det er godt!!

Vi spiste det for noen dager siden, da vi var hos svigermor. Hun lagde ball på en helt ny måte i stedet for å bruke potet; potetmos! Jeg har ikke oppskrifta, men den skal jeg få tak i etterhvert, for man kjente ikke forskjell på smaken, og temmelig lettvindt! Namnam...

Skrevet

Oooooo :D

Du kunne ikke lagt ut oppskriften, vel? :)

Skrevet

Jeg må ha kålrabistappe til komle, men synes alltid det er litt tungvindt... prøvde å lage fra toro-pose, men den smakte ingeting.. noen som har en enkel og rask måte å lege kålrabistappe på?

Skrevet
noen som har en enkel og rask måte å lege kålrabistappe på?

Skrell kålrabi og skjær i store biter som kokes møre i vann. Mos og bland i salt, pepper, revet muskat og litt smør. Enkelt og godt.

Skrevet

Jeg bruker å putte en kokt gulerot oppi kålrabbestappen også...nam...

Skrevet
Jeg bruker å putte en kokt gulerot oppi kålrabbestappen også...nam...

Ja, det blir mye bedre med litt gulrot.

Skrevet

Jeg lager potetball av potetmos....

Bruker følgende oppskrift:

1 pk potetmos

2 kopper havregryn

2 kopper byggmel

2 kopper hvetemel

ca 5 kopper lunkent vann

salt

pepper

Kokes i buljongvann

Skrevet
Jeg lager potetball av potetmos....

Bruker følgende oppskrift:

1 pk potetmos

2 kopper havregryn

2 kopper byggmel

2 kopper hvetemel

ca 5 kopper lunkent vann

salt

pepper

Kokes i buljongvann

Takk for oppskrift :)

Skrevet
Jeg lager potetball av potetmos....

Bruker følgende oppskrift:

1 pk potetmos

2 kopper havregryn

2 kopper byggmel

2 kopper hvetemel

ca 5 kopper lunkent vann

salt

pepper

Kokes i buljongvann

Kokes hvor lenge? Hvor store er koppene?

Gjest Anonymous
Skrevet

Nå savner jeg bestemor :-(

Hun var verdensmester i å lage ball.

Skrevet

Jeg spiste det i dag! :hoppe:

Nam! :D

Skrevet

Finnes det virkelig folk som har i seg de ekle klumpene ennå...?

Når vi har god tilgang på så mye som faktisk er spiselig...?

*Tex minnes med gru sommerferiene der potetball og blandaball ble tvangsdyttet inn i små barnemunner* *grøsse*

Skrevet
Finnes det virkelig folk som har i seg de ekle klumpene ennå...?

Når vi har god tilgang på så mye som faktisk er spiselig...?

*Tex minnes med gru sommerferiene der potetball og blandaball ble tvangsdyttet inn i små barnemunner* *grøsse*

:ler:

Det samme sier jeg om joika-kaker og grandiosa.

Skrevet

:ler:

Det samme sier jeg om joika-kaker og grandiosa.

Enig der, men jeg synes pinnekjøtt går i samme kategori. :kvalm: *dukker*

Skrevet

Pinnekjøtt er jo nam! :D

Skrevet

Huff nei, det er grusomt, og lukta er nesten verst. Og dette spiser folk til fest? Sambo er fra vestlandet og der spiser de det jo hver jul. Vi var der tidlig i desember i fjor, og de pleier alltid å smake på årets pinnekjøtt før jul. *grøss og gru* Jeg tror sambo må ha "sladret" til svigermor, for sannelig hadde hun ikke stekt kalkunbryst til meg istedet. Jeg tror virkelig ikke jeg hadde klart å presse det ned om jeg hadde fått det servert.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...