AnonymBruker Skrevet 23. februar 2015 #1 Skrevet 23. februar 2015 Jeg ser stadig bilder av mat mesterkokker lager, eller får servert. F.eks Gordon Ramsay. Hvorfor er det olivenolje på alt? I de fleste kokkeprogrammer jeg ser, utenlandske da, er det alltid noen som sier "and a little bit olive oil".... Hvorfor?Anonymous poster hash: 43cc5...080 1
AnonymBruker Skrevet 23. februar 2015 #2 Skrevet 23. februar 2015 Fett er smaksforsterker.Anonymous poster hash: 9d94d...e1f 4
veraa94 Skrevet 23. februar 2015 #3 Skrevet 23. februar 2015 Fordi det er utrolig godt og fremmer smaken. 6
AnonymBruker Skrevet 23. februar 2015 #4 Skrevet 23. februar 2015 Men det smaker jo oliven!Anonymous poster hash: 43cc5...080
FantasDick Skrevet 23. februar 2015 #5 Skrevet 23. februar 2015 God olivenolje smaker ikke akkurat oliven, bare veldig veldig godt spør du meg! Billig olje smaker fælt. 7
AnonymBruker Skrevet 23. februar 2015 #6 Skrevet 23. februar 2015 Ikke rart mange kokker er lubneAnonymous poster hash: a6afb...3c0
Tøytigern Skrevet 23. februar 2015 #7 Skrevet 23. februar 2015 Jeg ser stadig bilder av mat mesterkokker lager, eller får servert. F.eks Gordon Ramsay. Hvorfor er det olivenolje på alt? I de fleste kokkeprogrammer jeg ser, utenlandske da, er det alltid noen som sier "and a little bit olive oil".... Hvorfor?Anonymous poster hash: 43cc5...080 Fordi olivenoljeprodusenter gir dem olje gratis mot omtale.
Pawn Hearts Skrevet 23. februar 2015 #8 Skrevet 23. februar 2015 I tillegg til at god olivenolje smaker godt, regnes den også som en av de sunneste oljene. Men det er riktig at den ikke kan brukes til alt; noen ganger er det bedre å bruke en mer nøytral olje. 1
AnonymBruker Skrevet 23. februar 2015 #9 Skrevet 23. februar 2015 Fordi det er hipt og trendy. Anonymous poster hash: 91be9...862 1
Gjest Pheel Skrevet 23. februar 2015 #10 Skrevet 23. februar 2015 Synes det er ekkelt. Greit med litt, men å helle fett på alt er en dårlig vane synes jeg. Synes Jamie Oliver er så flink, og liker han godt, men ingen grunn til å pøse på med olje flere steder for å få til en rett.
Tøytigern Skrevet 23. februar 2015 #11 Skrevet 23. februar 2015 Olivenolje tar laaang tid å produsere. Et tre skal vokse lenge før man kan høste. Så produsentene er intressert i at varen er populær. Dette hjelper kokken til med, ved å anbefale dette hele veien. Man kan bruke raps også, som er enklere og billigere å produsere, men krever større arealer. Så det er i alles interesse at produksjonen av oliven holdes oppe. Mange i SørEuropa og MidtØsten lever av olivenlundene sine. Alle vil gjerne at denne oljen kjøpes og benyttes. 1
Tøytigern Skrevet 23. februar 2015 #12 Skrevet 23. februar 2015 Men det smaker jo oliven!Anonymous poster hash: 43cc5...080 Du kan (og bør) velge oljer, akkurat som du velger vin. Det er bare nordmann som ikke vet dette... 3
AnonymBruker Skrevet 23. februar 2015 #13 Skrevet 23. februar 2015 Ikke rart mange kokker er lubneAnonymous poster hash: a6afb...3c0 De fleste kokker er jo ikke lubne. Anonymous poster hash: c0048...6bc 2
AnonymBruker Skrevet 24. februar 2015 #14 Skrevet 24. februar 2015 De fleste kokker er jo ikke lubne. Anonymous poster hash: c0048...6bc Stol aldri på en tynn kokk!Anonymous poster hash: 43cc5...080 9
Hoppetaujenta Skrevet 24. februar 2015 #15 Skrevet 24. februar 2015 Kunne man ikke like greit hatt litt smør i retten? Det smaker i alle fall helt sikkert godt. 1
Charlene87 Skrevet 24. februar 2015 #16 Skrevet 24. februar 2015 Stol aldri på en tynn kokk!Anonymous poster hash: 43cc5...080 stol ikke på en overvektig kokk heller 2
Hoppetaujenta Skrevet 24. februar 2015 #17 Skrevet 24. februar 2015 stol ikke på en overvektig kokk heller Om jeg må få si min lille underbevisste mening, så ser det jo ut til at den enes mat er så knallgod at man bare må smake på den. Den andres mat er helt sikker full av olivenolje, så da styrer jeg unna den. *tull og tøys, men en liten brodd av sannhet i også*
AnonymBruker Skrevet 24. februar 2015 #18 Skrevet 24. februar 2015 Kunne man ikke like greit hatt litt smør i retten? Det smaker i alle fall helt sikkert godt. Salat med smørdressing, carpaccio med smør, pizza margherita med smeltet smør, gazpacho med masse smør i, aioli med smør, caprese med smør, bacalao med smør ... I don't think so. Smør er godt, men hver til sitt bruk. Jeg tror problemet er at du enten kjøper helt feil olivenoljer, eller rett og slett ikke liker olivenolje. Anonymous poster hash: bea07...5cc 2
AnonymBruker Skrevet 24. februar 2015 #19 Skrevet 24. februar 2015 Kanskje fordi en god olivenolje hever smaken på veldig mange retter? De siste årene har jeg begynt å bruke olivenolje i supper. Dvs. jeg risler den over like før servering. Anbefales! Anonymous poster hash: 317d1...93e 1
AnonymBruker Skrevet 24. februar 2015 #20 Skrevet 24. februar 2015 Smør er godt, men hver til sitt bruk. Anonymous poster hash: bea07...5cc Helt enig. Noen ting er godt med smør, noen med olje. Og noen med begge deler. Er skeptisk til å ha smør på salaten eller over sandwichen min, men så er jeg også skeptisk til olivenolje-øye i risengrynsgrøten min, eller å lage "sandefjordsolje" til torsken. Anonymous poster hash: 71fbc...be5 3
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå