:-) anna Skrevet 12. august 2004 #1 Skrevet 12. august 2004 Har stor eplehage for første året på rad. kan noen være så snill å tipse om hva man gjør med kassevis med epler. Hvordan oppbevares de best. Hvor lenge holder de seg... og hva kan jeg lage som er ganske holdbart.
Gjest Pjusk Skrevet 12. august 2004 #3 Skrevet 12. august 2004 Du kan levere dem til Askim Fruktpresse eller hva det heter og få forskjellig syltetøy, saft eller eplecider tilbake. De har en avdeling på Askim og en på Økern. Kan finne frem navn + telefonnummer til i morgen, hvis du er interessert. Og hvis du gjør dette og vil ha eplecider tilbake, burde du velge den sukkerfrie fremfor den med sukker. Den med sukker er litt kvalm, den uten smaker nydelig som eplemost. Mmmmm!
Arkana Skrevet 12. august 2004 #4 Skrevet 12. august 2004 Eple- og kaneliskrem 3 dl kremfløte 3 egg 1,5 dl sukker 3 dl fast eplemos 1 ½ ts kanel Pisk fløte til stiv krem og eggehviter til stivt skum. Tilsett sukker, litt etter litt. Bland eggeplommer inn i kremen og vend forsiktig inn hvitene sammen med eplemos og kanel. Frys isen natten over. Fordel isen i glass, gjerne med knuste småkaker mellom lagene. Hjemmelaget eplete epler evt sukker/honning Tørk epleskall i langpannen ved 60-70 grader natten over, eller lufttørk på tørt og varmt sted. Beregn 1 dl tørket epleskall til 1 liter kokende vann. Trekk i ca. 15 min. Drikk som den er, eller smak til med sukker eller honning. Veldig praktisk måte å bruke opp epleskall på. Hjemmelaget eplesaft (ca 2 liter) 1 liter vann 1 liter sukker 1,5 kg epler 2 kanelstenger 1 splittet vaniljestang 2 sitroner 3 ss sitronsyre Del uskrelte epler i biter, ta med kjernehus og alt. Skrell sitronskallet med potetskreller og press saften. Bland alle ingrediensene i en stor kasserolle. La koke opp under omrøring og la så kok ca 15 minutter. Ta kjelen av varmen og la stå minst 1 døgn i kjøleskap. Sil saften og hell på flasker. Grov eplemos 2 kg epler 4 dl vann 350 g sukker Skrell og skjær eplene i terninger. Kok dem i vann med sukker til de er møre og såvidt begynner å mose seg. Fyll den varme mosen på varme glass, som skrus tett til med det samme. Oppbevares mørkt og kjølig. 2 ss revet ingefær er også veldig godt i denne mosen. Eller lag forskjellige eplekaker som du fryser, f.eks. denne: Eplemoskake 7,5 dl eplemos 325 g smeltet smør 400 g sukker 5 dl rosiner 3 dl mandler 4 ts bakepulver 900 g hvetemel Bland alle ingrediensene og fyll røren i godt smurt og papirkledt langpanne. Stek kaken ved 170 grader i ca 1,5 timer, til den er fast og gjennomstekt. Avkjøl kaken på rist og del den i passe stykker. Kaken er saftig og holdbar.
diddi Skrevet 12. august 2004 #5 Skrevet 12. august 2004 Gi en god oppskrift på sånn "smuldrekake". Det er fantastisk til is.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå