Gå til innhold

Tunfisk til middag?


Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Gjest Ethereal

Jeg elsker tunfisk, og bruker den til alt mulig. Spesielt god er den i wok, på pizza eller i pasta.

Du kan lage pastasaus av boksetomater, løk, hvitløk, svarte oliven og krydder. Tilsett to bokser avrent tunfisk i vann når sausen har kokt inn litt.

Min favoritt: artisjokkhjerter, kapers, tunfisk, pinjekjerner og pesto. Masse reven parmesan over til slutt. Aller helst til fersk pasta.

På pizza: tomatsaus i et tynt lag på bunnen, deretter tunfisk, løk, svarte oliven og cherrytomater i skiver. Mozarella og enten cheddar eller Jarlsberg på toppen.

Lenke til kommentar
https://forum.kvinneguiden.no/topic/91371-tunfisk-til-middag/#findComment-1367857
Del på andre sider

Lasagne med tunfisk, squash og purre (4 pers.)

250 g hermetisk tunfisk i vann

100 g lasagneplater

1 løk

400 g hermetiske tomater

2 ss tomatpuré

2 hvitløksfedd

1 purre

2 squash

1 ts oregano

100 g revet ost

salt/pepper

30 g hvetemel

3 dl skummet melk

1 ts sennep

1 ts salt

pepper

Hakk løk, tomater, hvitløk og purre. Del squashen på langs og finsnitt den. Fres løk, hvitløk og purre noen minutter i litt olje. Tilsett tomater, tomatpuré, squash og oregano. Kok opp og la småkoke under lokk ca 15 minutter.

Pisk mel og melk sammen og kok opp til en tykk saus. Smak til med sennep, salt og pepper. Rør tunfisk og krydder sammen med tomatsausen. Legg tunfisk. Lasagneplater og hvit saus lagvis i en ildfast form. Avslutt med revet ost. Stek ved 190 grader i 35 minutter.

Pasta med tunfisk (4 pers.)

4 porsjoner pasta

6 tomater

1 purre

3 ss olivenolje

2 ss tomatpuré

2 hvitløksbåter

salt/pepper

frisk oregano

2 bokser tunfisk i olje

2 ss kapers

en håndfull sorte oliven

Kok pastaen etter anvisning på pakken. Flå tomatene og skjær dem i terninger. Fres tynne purreringer og tomatbiter i olje. Tilsett tomatpuré, presset hvitløk og krydder. La småkoke et par minutter. La tunfisken renne godt av seg og vend den inn i sausen sammen med kapers og oliven. La alt bli gjennomvarmt før servering.

Lenke til kommentar
https://forum.kvinneguiden.no/topic/91371-tunfisk-til-middag/#findComment-1367887
Del på andre sider

Min enkleste middag er med tunfisk,-

jeg koker pasta og surrer masse hvitløk og litt løk i olivenolje. Så hiver jeg pastaen oppi oljen og rører det kjapt sammen. Slenger oppi en boks med tunfisk, rører, tar av plata. Dryser reven parmesan over, og vips, middag! Kjempegodt, synes nå jeg da.

Lenke til kommentar
https://forum.kvinneguiden.no/topic/91371-tunfisk-til-middag/#findComment-1370163
Del på andre sider

Annonse

Denne retten har jeg fått mye skryt av, og den er utrolig enkel, tar kort tid selv om du lager til mange.

Til 4 personer:

3 fedd hvitløk

1 ss karri (spørs hvor sterk din karri er...)

1 stor løk

ca.300 gram champinjong

2 bokser tunfisk

1,5 boks med lettrømme/creme fraiche, evt. en boks og et par desiliter med matfløte.

Evt. en boks mais, litt paprika eller brokkoli.

La karrien surre godt i litt olje før du putter oppi løk og hvitløk. (Karri skal alltid tilsettes først for å gi mest smak). Tilsett så sopp og tunfisk og la alt surre ett minutts tid. Ha i rømme og evt. fløte. La dette småkoke i ca.5 minutter. Smak til med krydder, kanskje en liten dæsj sennep og litt ekstra karri.

Server med spagetti. Mektig og godt!

Lenke til kommentar
https://forum.kvinneguiden.no/topic/91371-tunfisk-til-middag/#findComment-1374909
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...