Gjest LoisLane Skrevet 11. august 2004 #1 Skrevet 11. august 2004 Å! jeg har mistet den supergode sennepssaus-oppskriften min! Fant den på internett, det var kraft, maisenna og ganske mye soyasaus. Skal ha svinekam i dag, og ønsker meg sånn sennepsssaus! Er supertakknmelig for hjelp asså!
Gjest gjest1 Skrevet 11. august 2004 #2 Skrevet 11. august 2004 Kan noen av disse hjelpe? sennepsaus 1 sennepsaus 2 sennepsaus3 sennepsaus 4 sennepsaus 5
Gjest LoisLane Skrevet 11. august 2004 #3 Skrevet 11. august 2004 Du er supersnill, Pulverheksa! Det var nok Aperitif-oppskriften som kom nærmest, men likevel er den ikke hetl den samme. Det demrer for meg at det er en hel haug med fløte i den... Kanksje derfor den var så god?
Gjest gjest1 Skrevet 11. august 2004 #4 Skrevet 11. august 2004 Det er ikke en sennepsabayonnesaus du tenker på? en litt fluffy saus med pisket eggeplomme og fløte?
Gjest LoisLane Skrevet 11. august 2004 #5 Skrevet 11. august 2004 Njæei... Det var ikke eggeplomme i min oppskrift, skal helst ikke ha egg til minsten i huset. Har saumfart nettet, men oppskriften jeg fant så enketl forrige gang er og blir borte! Men har snart alle ingrediensene klare: Soyasus, sennep, smør (?), fløte, hønsebuljong - får prøve meg fram litt. Er det noe i slekt med sennepsbayonnesaus, tror du?
Arkana Skrevet 11. august 2004 #6 Skrevet 11. august 2004 Sennepsaus 120 g sjalottløk 20 g smør ½ dl hvitvin 2 dl grønnsaksbuljong 2 dl kremfløte 1 klype sukker 2 ss sennep Skjær løk i terninger og stek gyllen i litt olje. Hell over vin, buljong, fløte og sennep. Krydre med salt, pepper og sukker. La sausen koke uten lokk i 5 minutter.
Gjest gjest1 Skrevet 11. august 2004 #7 Skrevet 11. august 2004 Ikke helt, men jeg tenker selvsagt på mousselinesaus ikke sabayonne. I mousselinesaus blandes stivpisket kremfølte for fluffy konsistens. Kanskje du kan bruke denne oppskriften? Mousseline Mustard Sauce: 4 medium shallots, chopped 1 cup dry white wine 1 tablespoon champagne vinegar Pinch salt Pinch white pepper 1 tablespoon heavy cream 1 cup butter, softened 2 tablespoon whole grain Dijon mustard Combine in a saucepan, shallots, white wine, vinegar, salt and pepper. Reduce to 10 percent of its original volume. When reduced, add heavy cream. Slowly whisk in soft butter, spoon by spoon. Fold in mustard. Adjust seasoning, to taste. I stedet for champagneeddik kan du bruke sherry, eller hvitvinseddik.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå