AnonymBruker Skrevet 15. februar 2015 #1 Skrevet 15. februar 2015 Hva bruker dere rødbeter til? Jeg har smakt det som en del av ovnsbakte rotgrønnsaker (veldig godt) og som suppe (ikke veldig godt), men kjenner ellers ikke til hva rødbeter kan brukes til. Noen tips? Anonymous poster hash: e1659...d8d
Luckiness Skrevet 15. februar 2015 #2 Skrevet 15. februar 2015 Jeg har ovnsbakt dem og laget egne rødbeter. Ellers har jeg ingen gode tips. Vet at noen restauranter rasper de slik man får lange krøllete strimler i salaten/til pynt. Men synes ikke det gir så mye smak da.
Pawn Hearts Skrevet 15. februar 2015 #3 Skrevet 15. februar 2015 En vanlig variant er å ha rødbeter på brødskiva sammen med leverpostei. I Hellas (og kanskje andre middelhavsland) serveres kokte rødbeter som en egen smårett med en hvitløkssaus. Egentlig trenger du ikke sausen, du kan bruke presset eller finhakket hvitløk isteden og kanskje en liten klunk jomfruolje. Det gjør seg godt til flere stekte kjøtt- og fiskeretter. 2
AnonymBruker Skrevet 15. februar 2015 #4 Skrevet 15. februar 2015 Som en del av ovnsbakte grønnsaker, i suppe, i gryteretter, i rotmos, kokte skiver til kjøtt, kalde kokte i salat og syltede. De trenger lang koketid, og når de kokes for seg selv er det viktig at de ikke skrelles for at ikke all fargen skal lekke ut. Anonymous poster hash: 24a8c...525 1
Brunhilde Skrevet 15. februar 2015 #5 Skrevet 15. februar 2015 Jeg rasper og har i salat sammen med kål, eple, kålrot og ristede sesamfrø. Lager dressing av litt olje med sitron og ørlite sukker (eller balsamicosirup). Det er godt, mettende og - innbiller jeg meg - sunt. Ovnesbakt eller kokt rødbete er også veldig godt. Det bruker jeg som tilbehør til hva som helst, egentlig.
Gjest Haaploes Skrevet 15. februar 2015 #6 Skrevet 15. februar 2015 Masse bra tips her! http://www.bama.no/eway/default.aspx?pid=241&trg=Content_6140&Main_4489=6177:0:10,2551&Content_6140=6178:0:10,3156
AnonymBruker Skrevet 15. februar 2015 #7 Skrevet 15. februar 2015 Sjokoladekake. Anonymous poster hash: 9bca5...c01
Tirkes Skrevet 15. februar 2015 #8 Skrevet 15. februar 2015 Mange ting, men en ting jeg må ha rødbeter til er hjemmelagde kjøttkaker. Finhakket rødbeter, løk, og dersom mannen får bestemme: litt finhakket sylteagurk, ned i deigen før jeg former og steker dem.
Gjest Lille-pus Skrevet 15. februar 2015 #9 Skrevet 15. februar 2015 Ukrainsk røbetesuppe, borsch/borsjtj, med påfølgende styr med opprinnelig hvite skjærefjøler - jeg synes den suppen er så urimelig god.
AnonymBruker Skrevet 16. februar 2015 #10 Skrevet 16. februar 2015 Ukrainsk røbetesuppe, borsch/borsjtj, med påfølgende styr med opprinnelig hvite skjærefjøler - jeg synes den suppen er så urimelig god. Gjør som meg - kjøp sorte skjærefjeler. Perfekte til rødbeter. Anonymous poster hash: 86882...27d
AnonymBruker Skrevet 17. februar 2015 #11 Skrevet 17. februar 2015 Sjokoladekake. Anonymous poster hash: 9bca5...c01 Å? Spennende. Har du en oppskrift, kanskje? Anonymous poster hash: e1659...d8d
AnonymBruker Skrevet 17. februar 2015 #12 Skrevet 17. februar 2015 Jeg skjærer i biter og koker i mikroen. Kjempegodt i salat. Eller du kan ha i paier (kyllingpai med brokkoli og rødbete f.eks.). Anonymous poster hash: ca1f1...613
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå