Gå til innhold

Hjemmelaget lasagne, god oppskrift?


79kreps

Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Vet ikke hvor nøyaktig det blir, men hadde 12stk på innflytningsfest for ikke så lenge siden og det ble veldig godt. Skal prøve å skalere det ned litt.

1 gul løk

3 fedd hvitløk

1-2 gulrot

1ss tomatpure(ikke nødvendig)

1/4 sellerirot

ferske urter(vi brukte timian). Kan benytte oregano og timian syns jeg, men blander de som regel ikke.

2 bokser hermetiske tomater, av den gode sorten. Gjerne Mutti eller lignende.

salt

pepper

olivenolje

600g kjøttdeig

1pk bacon

50g parmesan

H-melk

Mel

Smør

Revet ost av eget ønske til topping, typisk gulost.

Hakk løk, gulrot, hvitløk og sellerirot i grove biter. Stek løk, gulrot og sellerirot i en litt stor kjele med godt med olivenolje til de blir litt myke, tilsett hvitløk helt til slutt og stek i 3-5 min til på svak varme. Hell over de hermetiske tomatene og kok opp, kok på svak varme i 30-60min mens du rører av og til. Til slutt tar du i tomatpure, begynn med 2ss ferske urter og smak deg til etter det. Salt og pepper må i på dette tidspunktet. Smak på retten, tilsett krydder etter behov. Er det for syrlig, noe jeg tviler på pga gulroten tilsetter sødme, men er det så tilsett 0,5ts sukker. Når dette er gjort kjører du det med en stavmikser eller det du har av kjøkkenutstyr så det blir en jevn saus.

Hvit saus, lag en hvit saus hvor du smelter 2ss smør og tilsetter 3ss mel og rører sammen. Tilsett 0,5L melk mens du rører underveis. Sausen skal bli tykne litt. Tilsett salt, pepper og revet parmesan. Smak til med evt mer salt, pepper og permesan. Juster sausen med mer melk eller mel for å få en passe konsistens.

Hakk bacon og stek det sprøtt, stek så kjøttdeig med litt pepper og evt salt om nødvendig. Tilsett dette til tomatsausen du jevnet tidligere.

Smør en grei form med litt olje og legg lagvis kjøttsause, ostesaus og pastaplater i denne rekkefølgen. Jeg pleier alltid å ende opp med 2 lag pastaplater, avslutter med kjøtt og ostesaus toppet med ost av eget ønske.

Serveres med godt brød, hvitløksbaguetter er jo en slager! Frisk salat og rømme, da er jeg solgt.

Ikke ta målene så nøye. Ingen krise om man putter i 3 gulrot, 1/2 sellerirot og 2 løk. Det blir så godt uansett!

Alkohol kan gjøre mye med mat og heve smakene så har dere en flaske rødvin tilgjengelig som er åpen, ja da skader det ikke med en slump rødvin i tomatsausen som kokes inn sammen etter at kjøttet er tilsatt! :D :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Noe av det viktigste i hjemmelaga lasagne er pastaen, synes jeg. Lag platene selv, så ufattelig mye bedre enn med tørre plater.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

  • 4 uker senere...
  • 2 uker senere...

Det er godt med skivet squash (ostehøvel) inni i tillegg til pastaplatene. Også pleier jeg å lage hvit saus med urtekremost i ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg bruker denne oppskriften;

1 gul løk og 1-3 fedd hvitløk, finhakket

4 skiver bacon i små biter

Stekes i en gryte til løken er myk

Stek 400-500 gram kjøttdeig etter eget ønske (bruk mer grønnsaker om du ønsker mindre kjøtt) og ha i gryta

1-2 gulrøtter i små biter

1 stangselleri i små biter

1 boks hakkede tomater

1-2 ss tomatpuré

1/2-1 dl rødvin

1 dl melk

Ha i gryta alt i gryta og la småputre i minst en time.

Lag hvit saus fra bunnen av.

Smør en stor form og begynn med kjøttsaus og så lasagneplater. Ha så i kjøttsaus, hvit saus og plater til formen er full. Siste lag avsluttes med hvit saus og revet parmesan evt en blanding av oster.

Serverer som regel med gresk salat og nybakt brød/focaccia!

Edit; steker på 210 grader i 30+ minutter avhengig av ovn

Endret av peppermyntete
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...