Imax Skrevet 9. august 2004 #1 Del Skrevet 9. august 2004 Skal ha westernparty til helgen, med tilhørende b-b-q. Noen tips? Har tenkt følgende: Hjemmelaget potetsalat En grønn salat og en rød salat Grille litt forskjellig kjøtt, marinert Grille maiskolber Grille pølser og hamburgere Ha hjemmelagede rundstykker til m/smør Er det noen tips til andre ting man kan ha ved siden av (som ikke krever så mye ordnings)? Tenkte kanskje også noen grønnsaksspyd for vegetarianerne. Tar gjerne i mot litt tips (grilltips også!) Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Myumi Skrevet 9. august 2004 #2 Del Skrevet 9. august 2004 Hjemmelaget grillsaus må du jo ha med og tykke skriver fersk ananas som også legges på grillen (Cajun style). Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Arkana Skrevet 9. august 2004 #3 Del Skrevet 9. august 2004 Bytt ut en av salatene med f.eks. couscous-salat, nydelig til grill. Kryddersmør er godt til. Og gode dressinger til salatene. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Lea Skrevet 9. august 2004 #4 Del Skrevet 9. august 2004 Hvis du er litt usikker mht vegetarianere og sånt, så kan du jo lage rene kjøtt/kylling-spyd og egne grønnsaks-spyd. Potetene kan du jo også legge på grillen. Pakk dem inni folie og bak dem på grillen. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Eline ikke pålogget Skrevet 9. august 2004 #5 Del Skrevet 9. august 2004 Caesar salat er jo veldig amerikansk da! Eller hva med Coleslaw, waldorfsalat, fylte bakte poteter/loaded potato eller potato skin. Hva med f.eks. maisbrød.Kjøtt t-bone f.eks. marineres gjern med hvitløk og olje. Det var noe. Vi har forøvrig fått fullstendig dilla på spareribs vi da, men maken til de vi har fått tak i hos slakter har jeg ikke sett i noen butikk enda (bortsett fra jacobs på holtet da). Lykke til! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Thomasine Skrevet 10. august 2004 #6 Del Skrevet 10. august 2004 Del vaskede poteter i 4 båter. Bland de i en "marinade" hvor du bruker samme krydder du bruker til kjøttet og stek i ovnen i langpannen. På den den måten sparer du plass på grillern og disse potetene er kjempegode!! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Espera - i.i. Skrevet 10. august 2004 #7 Del Skrevet 10. august 2004 Skal ha grillings om et par helger. Vi har ikke noe 'tema' som dere, så dette blir kansjke helt på jordet - men jeg skal servere: - Indrefilet av svin, sambos spesial-marinade med masse hvitløk - Honningmarinert (ferdig marinade på flaske)kyllingbryst, surret med bacon - Grillspyd med biffbiter, sopp, løk, squash, paprika - Hasselbackpoteter - Vannmelon/fetasalat (fått helt dilla i sommer) - Fattoush (midtøsten-inspirert salat med tomat, agurk, løk, persille, mynte, biter av sprøstekt pitabrød, olivenolje/sitronsaft) - Tzatziki - Chili&Mangosaus - genial krydderblanding man får kjøpt på pose, blandes bare med rømme - Hjemmebakt rosmarinbrød Til dessert/kaffe serverer jeg brownies med vaniljeis og friske jordbær/bringebær - om det er å få tak i enda! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Tex Skrevet 10. august 2004 #8 Del Skrevet 10. august 2004 Del vaskede poteter i 4 båter. Bland de i en "marinade" hvor du bruker samme krydder du bruker til kjøttet og stek i ovnen i langpannen. Hvor lenge skal de stå i ovnen da...? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest gjest1 Skrevet 10. august 2004 #9 Del Skrevet 10. august 2004 Hvor lenge skal de stå i ovnen da...? Kommer litt an på størrelsen på båtene, hvis det er bakepoteter blir båtene rimelig store og da bør du beregne 30-40 min på 225grader. Jeg bruker å kjenne på dem med en spiss kniv, og lar de stå litt ekstra sånn at de blåser seg opp. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Tex Skrevet 10. august 2004 #10 Del Skrevet 10. august 2004 Takk for svar! Høres skikkelig digg ut, må prøve...... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest gjest1 Skrevet 10. august 2004 #11 Del Skrevet 10. august 2004 Takk for svar! Høres skikkelig digg ut, må prøve...... Sånne sprengte poteter er virkelig digg. er minb favoritt til grillet kjøtt. Helst med hjemmelaget aïoli til Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Arkana Skrevet 10. august 2004 #12 Del Skrevet 10. august 2004 Å ja, ovnsbakte krydrete potetbåter er nydelig, og som pulverheksa sier er det veldig godt med aïoli til (og den skal selvsagt være hjemmelaget). Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Thomasine Skrevet 10. august 2004 #13 Del Skrevet 10. august 2004 Kommer litt an på størrelsen på båtene, hvis det er bakepoteter blir båtene rimelig store og da bør du beregne 30-40 min på 225grader. Jeg bruker å kjenne på dem med en spiss kniv, og lar de stå litt ekstra sånn at de blåser seg opp. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
jossa Skrevet 12. august 2004 #14 Del Skrevet 12. august 2004 Å ja' date= ovnsbakte krydrete potetbåter er nydelig, og som pulverheksa sier er det veldig godt med aïoli til (og den skal selvsagt være hjemmelaget). Aioli er jo kjempegodt! Er det noen som vil dele oppskrift? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Arkana Skrevet 13. august 2004 #15 Del Skrevet 13. august 2004 Er det noen som vil dele oppskrift? Det høres komplisert ut, men er egentlig veldig enkelt. I en bolle har du to eggeplommer, 1 teskje god sennep (jeg bruker sennepspulver, for det gjør konsistensen bedre), salt, pepper og så mye presset hvitløk som du liker/tåler. Så visper du med en elektrisk mikser (ikke bruk blender eller foodprocessor, det gir en rennende og fæl aïoli) mens du heller i ca 2,5 dl av en 50/50 blanding av olivenolje og en nøytral olje (jeg bruker maisolje). Hell oljen i først dråpevis og etterhvert i en tynn stråle. Til slutt har du i en god skvett sitronsaft og smaker evt til med mer salt og pepper. Holder seg i kjøleskap i flere dager og er nydelig til det meste. (Jeg elsker f.eks. ovnsbakt torsk med aïoli til.) Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Thomasine Skrevet 13. august 2004 #16 Del Skrevet 13. august 2004 (ikke bruk blender eller foodprocessor' date=' det gir en rennende og fæl aïoli) [/quote'] Hva er forskjell på blender,foodprocessor og elektrisk mikser?! :klø: Jeg har en stavmikser og så har jeg en bolle til samme motoren ( ..om du skjønner hva jeg mener... :-? ) og så har jeg mitt favoritt "verktøy":vanlig hånd-mikser!! Hva er best å bruke til aiolien?! :klø: :-) Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Arkana Skrevet 13. august 2004 #17 Del Skrevet 13. august 2004 En blender er en sånn høy "mugge" med noen små kniver i bunnen. En foodprocessor er en slags kjøkkenmaskin. Når det gjelder elektrisk mikser glemte jeg å skrive håndmikser, da skjønner du nok bedre hva jeg mener. Personlig synes jeg sistnevnte er best, en stavmikser (om du har en visp til den) går også bra. De to andre er ubrukelige, da visper jeg heller for hånd. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Thomasine Skrevet 13. august 2004 #18 Del Skrevet 13. august 2004 Ok, takk da skjønte jeg og vi er enige!! :) Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Anonymous Skrevet 13. august 2004 #19 Del Skrevet 13. august 2004 Hotte amerikanske kyllingvinger er et must - likeså baked beans av den hjemmlagede typen! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå