Gå til innhold

Enkel middag til hyttetur?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Hei! Skal på hyttetur til helgen, og skal lage middag fredagskvelden til fire voksne. Vi kommer opp ganske sent på kvelden, og hytta har kun gass-ovn med fire plater og en stekeovn - noen som har noen gode tips til en kjapp, enkel og god fredagsmiddag? 😊

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Bacalao er ikke så kjapt, men veldig enkelt og ekstremt godt om gjort riktig :) Bare et forslag

Gjest Veritaserum
Skrevet

Fløtegratinertepoteter og en valgfri stek (kan lages i forveien, varmes opp i ovnen når dere kommer frem)

Skrevet

Pose-lasagne gikk veldig fort når vi var på hytta i helga. Lite oppvask var det også. :)



Anonymous poster hash: 1f18f...de1
Skrevet

Lag en kjele med lapskaus på forhånd, enkelt å varme og god hyttemiddag.

  • Liker 2
Gjest Ennasus
Skrevet

Kjøp ferdig pizzabunn (eller lag selv på forhånd) og lag pizza! Det pleier vi å gjøre på hytta :)

Skrevet

Suppe på boks:

Skjær opp poteter og gulerøtter i terninger og purre i ringer. Legg i en isboks sammen med noen pølser og et par buljongterneinger.

Når dere kommer frem til hytta legger dere grønnsakene og buljonterning i ei gryte sammen med vann og kok opp. Mens grønnsakene koker deler dere opp pølsene, og legger den oppi når suppa er nesten ferdig.

Det kan gjøres mer avansert hvis dere har med litt meljevning på en tett boks, den er det bare å riste og tilsette for å gjøre suppa til lapskaus.

Det blir enda enklere om dere kjøper frosne grønnsaker.



Anonymous poster hash: f68d7...5c5
Skrevet

Biff, ovnsbakte amandines og babyleafsalat med litt vinaigrette. Evt også tomater/cherrytomater i klase til å bake i ovnen samtidig med potetene.

Kjøp med en pakke/pølse hvitløkssmør og skjær skiver av til å ha over biffene = saus.

Biffene stekes på noen få minutter, potetene trenger ikke skrelling, bare litt olje og skyfles i ovnen (saltes med havsalt etter steking), og salaten kan tas rett fra posen og få litt olivenolje, sitron ++ over seg. Kjappere og enklere ift smak får man det ikke.

Og en god rødvin til, selvsagt. :vin:



Anonymous poster hash: 3359d...c5b
Skrevet

Noen forslag: Betasuppe med pølsebiter og loff ved siden av - spekemat og eggerøre (evt. potetsalat) - krepsehaler med loff, avokado, majones, salat - taco, da kan du ha kuttet alt på forhånd og trenger bare å varme kjøttdeigen - lag viltgryte av rein/elgskav på forånd, bare å varme

  • Liker 1
Skrevet

fire gassbluss + stekovn = det samme som hjemme. Forskjellen er kun elektresitet vs gass?

Jeg ser ikke hva som er problemet. Tiden det skal ta å lage middag?

Fredagstaco? Pizza, lag bunnen og tomatsausen hjemme dagen før og ta med.



Anonymous poster hash: 42a27...759
  • Liker 3
Skrevet

Gryterett. Enten kjøp noen ferdigposer på butikken eller lag fra bunnen. Har du jerngryte kan du bare steke kjøtt og grønnsaker i den, ta over i en skål, lage gryta også helle kjøttet oppi igjen.

Så har du ris, pasta eller potetmos ved siden. Og kanskje noe salat, brød:)

Anonymous poster hash: d47dc...06a

Skrevet

Pose-lasagne gikk veldig fort når vi var på hytta i helga. Lite oppvask var det også. :)

Anonymous poster hash: 1f18f...de1

Pose-lasagne er ikke godt.

Anonymous poster hash: fdebf...654

Skrevet

Biff, ovnsbakte amandines og babyleafsalat med litt vinaigrette. Evt også tomater/cherrytomater i klase til å bake i ovnen samtidig med potetene.

Kjøp med en pakke/pølse hvitløkssmør og skjær skiver av til å ha over biffene = saus.

Biffene stekes på noen få minutter, potetene trenger ikke skrelling, bare litt olje og skyfles i ovnen (saltes med havsalt etter steking), og salaten kan tas rett fra posen og få litt olivenolje, sitron ++ over seg. Kjappere og enklere ift smak får man det ikke.

Og en god rødvin til, selvsagt. :vin:

Anonymous poster hash: 3359d...c5b

Ah. Får vann i munnen av dette.

Anonymous poster hash: fdebf...654

  • Liker 1
Skrevet (endret)

Lapskaus, kjøttsuppe eller en viltgryte med tyttebær/ripsgele og hjemmelaget potetmos eller ris til.

Endret av Atea
Skrevet

Hei! Skal på hyttetur til helgen, og skal lage middag fredagskvelden til fire voksne. Vi kommer opp ganske sent på kvelden, og hytta har kun gass-ovn med fire plater og en stekeovn - noen som har noen gode tips til en kjapp, enkel og god fredagsmiddag?

Siden du sier hytte, og ikke leilighet regner jeg med at du bare har enkel gassovn eller lignende.

Trondhjems sodd er skikkelig god hyttetur-mat :)

Skrevet

Tusen takk for mange gode tips - her var det mye godt! 😊😊

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...