Gå til innhold

Enkel middag til hyttetur?


FruFiolett

Anbefalte innlegg

Hei! Skal på hyttetur til helgen, og skal lage middag fredagskvelden til fire voksne. Vi kommer opp ganske sent på kvelden, og hytta har kun gass-ovn med fire plater og en stekeovn - noen som har noen gode tips til en kjapp, enkel og god fredagsmiddag? 😊

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Gjest Veritaserum

Fløtegratinertepoteter og en valgfri stek (kan lages i forveien, varmes opp i ovnen når dere kommer frem)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Pose-lasagne gikk veldig fort når vi var på hytta i helga. Lite oppvask var det også. :)



Anonymous poster hash: 1f18f...de1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Suppe på boks:

Skjær opp poteter og gulerøtter i terninger og purre i ringer. Legg i en isboks sammen med noen pølser og et par buljongterneinger.

Når dere kommer frem til hytta legger dere grønnsakene og buljonterning i ei gryte sammen med vann og kok opp. Mens grønnsakene koker deler dere opp pølsene, og legger den oppi når suppa er nesten ferdig.

Det kan gjøres mer avansert hvis dere har med litt meljevning på en tett boks, den er det bare å riste og tilsette for å gjøre suppa til lapskaus.

Det blir enda enklere om dere kjøper frosne grønnsaker.



Anonymous poster hash: f68d7...5c5
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Biff, ovnsbakte amandines og babyleafsalat med litt vinaigrette. Evt også tomater/cherrytomater i klase til å bake i ovnen samtidig med potetene.

Kjøp med en pakke/pølse hvitløkssmør og skjær skiver av til å ha over biffene = saus.

Biffene stekes på noen få minutter, potetene trenger ikke skrelling, bare litt olje og skyfles i ovnen (saltes med havsalt etter steking), og salaten kan tas rett fra posen og få litt olivenolje, sitron ++ over seg. Kjappere og enklere ift smak får man det ikke.

Og en god rødvin til, selvsagt. :vin:



Anonymous poster hash: 3359d...c5b
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Noen forslag: Betasuppe med pølsebiter og loff ved siden av - spekemat og eggerøre (evt. potetsalat) - krepsehaler med loff, avokado, majones, salat - taco, da kan du ha kuttet alt på forhånd og trenger bare å varme kjøttdeigen - lag viltgryte av rein/elgskav på forånd, bare å varme

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

fire gassbluss + stekovn = det samme som hjemme. Forskjellen er kun elektresitet vs gass?

Jeg ser ikke hva som er problemet. Tiden det skal ta å lage middag?

Fredagstaco? Pizza, lag bunnen og tomatsausen hjemme dagen før og ta med.



Anonymous poster hash: 42a27...759
  • Liker 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gryterett. Enten kjøp noen ferdigposer på butikken eller lag fra bunnen. Har du jerngryte kan du bare steke kjøtt og grønnsaker i den, ta over i en skål, lage gryta også helle kjøttet oppi igjen.

Så har du ris, pasta eller potetmos ved siden. Og kanskje noe salat, brød:)

Anonymous poster hash: d47dc...06a

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Pose-lasagne gikk veldig fort når vi var på hytta i helga. Lite oppvask var det også. :)

Anonymous poster hash: 1f18f...de1

Pose-lasagne er ikke godt.

Anonymous poster hash: fdebf...654

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Biff, ovnsbakte amandines og babyleafsalat med litt vinaigrette. Evt også tomater/cherrytomater i klase til å bake i ovnen samtidig med potetene.

Kjøp med en pakke/pølse hvitløkssmør og skjær skiver av til å ha over biffene = saus.

Biffene stekes på noen få minutter, potetene trenger ikke skrelling, bare litt olje og skyfles i ovnen (saltes med havsalt etter steking), og salaten kan tas rett fra posen og få litt olivenolje, sitron ++ over seg. Kjappere og enklere ift smak får man det ikke.

Og en god rødvin til, selvsagt. :vin:

Anonymous poster hash: 3359d...c5b

Ah. Får vann i munnen av dette.

Anonymous poster hash: fdebf...654

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Lapskaus, kjøttsuppe eller en viltgryte med tyttebær/ripsgele og hjemmelaget potetmos eller ris til.

Endret av Atea
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei! Skal på hyttetur til helgen, og skal lage middag fredagskvelden til fire voksne. Vi kommer opp ganske sent på kvelden, og hytta har kun gass-ovn med fire plater og en stekeovn - noen som har noen gode tips til en kjapp, enkel og god fredagsmiddag?

Siden du sier hytte, og ikke leilighet regner jeg med at du bare har enkel gassovn eller lignende.

Trondhjems sodd er skikkelig god hyttetur-mat :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...