AnonymBruker Skrevet 1. februar 2015 #1 Del Skrevet 1. februar 2015 2e^2x+3e^x-2=0 Kan noen hjelpe meg med utregningen på denne? Hvis jeg setter u=e^x får jeg 2u^2+3u-2=0, men hva gjør jeg så videre? Anonymous poster hash: 4ef82...b7b Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Skrevet 1. februar 2015 #2 Del Skrevet 1. februar 2015 du har 2e2x+3ex-2=0 substituerer for ex=u gir: 2u2+3u-2=0 = (u+2)(2u-1)=0 <=> u+2=0 v 2u-1=0 <=> u1=-2 v u2=1/2 setter inn u1 og u2 i ex=u: ex=-2 => x=ln(-2) ikke definert ex=1/2 => x=ln(1/2) svaret ditt 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Skrevet 1. februar 2015 #3 Del Skrevet 1. februar 2015 (endret) skal du i tillegg løse ex=-2 må du inn på komplekse tall. Antar at det er et emne det ikke kreves at du skal kunne noe om for å svare på oppgaven i og med at det er noe man lærer på universitetet. Endret 1. februar 2015 av lakrispia 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå