AnonymBruker Skrevet 28. januar 2015 #1 Skrevet 28. januar 2015 Hei.. Håper noen her har en enkel oppskrift på gratinerte poteter? :-) Takker Anonymous poster hash: 1eb0b...597
AnonymBruker Skrevet 28. januar 2015 #2 Skrevet 28. januar 2015 Skreller bare poteter og skjærer de i skiver med ostehøvel, har det i en ilfast form, med fløte, salt og pepper. Steker på 200grader midt i ovnen i tja 25min til de er nesten ferdig og har på ost på slutten. Pleier også somregel å ha hvitløk i og halvringer med løk mellom potetlagene, syns det blir mye bedre da.Anonymous poster hash: 188b2...02a 1
Gjest Ennasus Skrevet 28. januar 2015 #3 Skrevet 28. januar 2015 http://www.mytaste.no/click/index/544389/?site=radiojente.wordpress.com Den bruker jeg
AnonymBruker Skrevet 28. januar 2015 #4 Skrevet 28. januar 2015 Jeg smelter smør i en gryte, tilsetter en spiseskje eller to med mel, litt vann og revet ost til konsistensen blir riktig. Myye ost Heller det over potetene i en form, tar enda mer ost på toppen, og setter det i ovnen til osten er gyllen og sprø på toppen. Nam! Anonymous poster hash: 6d057...52c
AnonymBruker Skrevet 28. januar 2015 #5 Skrevet 28. januar 2015 Jeg smelter smør i en gryte, tilsetter en spiseskje eller to med mel, litt vann og revet ost til konsistensen blir riktig. Myye ost Heller det over potetene i en form, tar enda mer ost på toppen, og setter det i ovnen til osten er gyllen og sprø på toppen. Nam! Anonymous poster hash: 6d057...52c Jeg mente melk, ikke vann! Anonymous poster hash: 6d057...52c
Maximillian Cohen Skrevet 28. januar 2015 #6 Skrevet 28. januar 2015 Fres litt sjalottløk (og eventuelt hvitløk) i smør i en gryte, tilsett de skivede potetene (som på forhånd har ligget i kaldt vann), fløte og melk. Kok opp og smak til med salt og pepper. Hell deretter hele greien i en form og sett den i ovnen på rundt 200 grader, vend potetene av og til. Toppes med ost når det gjenstår rundt 15 minutter.
AnonymBruker Skrevet 29. januar 2015 #7 Skrevet 29. januar 2015 Når eg tidligere har laget fløtegratinerte poteter så har det alltid blitt for vannete. Selv om det jo egentlig skal være veldig enkelt! Så jeg lager denne ostesausen i stedenfor; (da er du garantert fin konsistens og fyldig smak) *Skrell og kutt ca 5 poteter i skiver. Kokes. *3-4ss smør smeltes i gryte *Ca 3ss hvetemel røres inn i smøret *Spe med ca 4-5dl melk, småkokes i ca 5min *Tilsett 2dl revet ost og 2egg mot slutten av koketiden + litt salt og pepper. Legg skivene lagvis i en ildfast form og hell sausen over, strø på ost og stek til osten er gyllen Anonymous poster hash: ec130...327
Aviale Skrevet 29. januar 2015 #8 Skrevet 29. januar 2015 (endret) Jeg syns det enkleste er: Skrell og skjær potetene i tynne skiver, helst uten å vaske de for mye. Legg de lagvis med litt ost, salt og hvit pepper mellom, gjerne også litt hvitløk. Hell over fløte (evt blandet med melk) til kanten og stek i minst 1 time på 200 grader. Om du har en rund ildfast form kan du koke det opp i mikroen først, det er litt raskere Edit: og ost på toppen såklart! Endret 29. januar 2015 av Aviale
Arkana Skrevet 30. januar 2015 #9 Skrevet 30. januar 2015 Skivet løk og hakket hvitløk stekes i en gryte. Ha i skivede poteter, salt, pepper og kremfløte til det nesten dekker. Legg på lokk, kok opp og la småkoke 15 minutter. Hell over i en ildfast form, dryss over revet ost og stek på 200 grader i ca 20 minutter, til osten er gyllen. Du kan droppe forkokingen og bare ha alt i en ildfast form, men da må du steke alt minst en time.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå