Gå til innhold

Hva putter du i salaten?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Når venner av meg sier "jeg bare lager en salat jeg" så betyr det alltid at vedkommende lager sin faste vri på en helt vanlig salat. Men det varierer sånn hva folk mener skal være i en "vanlig" salat. Ei venninne av meg sverger til: isberg, mais, tomat og agurk. Ei anna venninne lager med rødløk, champignon og fetaost.

Hva bruker du i salaten?

(Tenker ikke på de gangene man lager en spesiell salat, ala gresk salat eller potetsalat osv)

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Isberg, tomat og skinke.



Anonymous poster hash: 46a36...242
Skrevet

Til vanlig bruker jeg crispi- eller hjertesalat, agurk, cherrytomat, smårettskinke, avokado, fetaost og pasta eller krutonger

Skrevet (endret)

Jeg pleier å ha diverse grønne blader (i hvert fall 2 forskjellige typer), rødløk, agurk, paprika, tomat (gjerne soltørkede), fetaost, solsikkefrø (eller gresskarkjerner), krutonger, salt, pepper og extra virgin olivenolje...i tillegg til hva enn jeg måtte ha av diverse liggende.

Endret av Maximillian Cohen
Skrevet

isberg, agurk, rødløk, paprika, fetaost og knust nachos eller krutonger er ''basic'', så legger jeg enten til kylling+pastaskruer/stekt spekeskinke/eggerøre



Anonymous poster hash: 43816...325
Skrevet

Min faste salat inneholder egentlig bare isberg og sukkererter! Så varierer jeg med det andre..



Anonymous poster hash: b3d89...8e3
Skrevet

Jeg skjønner ikke slike tråder - det har vært flere før.

"Salaten", men ikke en "spesiell salat"? :klo:

Alle salater jeg lager er spesielle. Noen er en middagssalat i seg selv, noen er tilbehør til noe annet. Noen har salatblader (av ulik sort) som basis, noen couscous, noen speltgryn, noen småpoteter, noen div. bønner... and the list just goes on.

I dag skal jeg lage thai-inspirert salat med risnudler, dressing av fiskesaus, lime og chili, div. grønnsaker+urter og grillet entrecôte i tynne skiver.

Så ja - jeg forstår rett og slett ikke at det går an å ha en salat på repetoaret som er "salaten", og som man (later det til) putter alt man kan finne på oppi.



Anonymous poster hash: 8de62...9c0
  • Liker 7
Skrevet

Rucola,spinat, tomat og løk :)

så varierer jeg med nøtter, skinke, fetaost, mais, agurk. Og alltid bittelitt balsamico

Anonymous poster hash: 871e9...9e5

Skrevet

Dette består min salat av for tiden, men det er veldig sesongbasert:

Vårsalat/mâchesalat, quinoa, olivenolje+salt+pepper+vann+balsamico. Eventuelt mozarella eller raspet Parmesan.

Helt egentlig spiser jeg salat "as it is" (vaskede salat-blader, og det er alt), så jeg har abonnert meg på en "salat-tavle" på Pinterest for å få litt inspirasjon ^^

Skrevet

Hjertesalat, ruccola, agurk, cherrytomat, paprika, fetaost.

med olivenolje, ferskpresset sitron og salt over.

Skrevet

Ruccola, diverse salat, rødløk, agurk, halloumi/feta, limejuice, paprika

Ja det er vel det jeg bruker i min vanlige hverdagssalat.

Anonymous poster hash: 40069...b46

Skrevet

Ah, krutonger var smart. Det skal jeg lage i min neste salat. Knust nachochips var også et spennende forslag.



Anonymous poster hash: 12cbf...a0a
Skrevet

Som tilbehørssalat:
Eple, sukkererter, crispi, cherrytomat, agurk, rødløk og fetaost.

Som lunsj/kveldsmat/måltid bytter jeg ut crispi med pasta og kylling.

Skrevet

Babyleaf-blanding, couscous, paprika, dulcitatomater, agurk, feta, avokado og stekt laks eller kylling med godt krydder. Bruker feta fra glass, og oljen som dressing.

Skrevet

Hvis jeg skal ha litt grønt til den vanlige middagen(en salat som jeg kaller det) så er basisen isberg, hjerte eller crispisalat, sammen ned det som finns i kjøleskapet. Det er som oftest purreløk, rødløk eller vårløk, rød eller grønn paprika, tomat, avokado, kanskje mais, men orker som regel ikke å åpne en hel boks bare til meg. Prøver å ha salat til de fleste middager, bortsett fra når det ikke passer, ala grøt eller pannekaker. God middag 😊

Skrevet

Jeg lager mange forskjellige salater, men starter stort sett alltid med crispi/hjerte/ruccola, agurk, cherrytomater, rødløk, paprika og mais og tilsetter annet etter smak og lyst.

Skrevet

Salat til middag?

Pizza/pasta= Ruccola

Ellers= Crispisalat, paprika, rødløk og agurk og diverse dressing/oljen.

Lunsjsalat; Kan variere så mangt. En salat jeg er veldig glad i er; Forskjellige grønne blader, avokado, kokt egg, pastaskruer, oliven, ost,agurk, paprika, mais, vårløk. Og en dressing. Med hvitløksbaguett til. Mmm :)

Skrevet

Varierer litt da, men liker dette i salaten.

Kylling eller laks

Salatblader

Tomat

Fetaost

Squash/agurk

Mais

Rømme eller hvitløksdressing. Hjemmelaga.

Gjest Ennasus
Skrevet

"Den vanlige salaten" min endres etter hva slags grønnsaker vi har i hus. Men disse grønnsakene er de jeg ser på som "vanlig" i en salat. (Ikke alle på en gang da..)

Salat eller kinakål

Paprika

Agurk

Reddik

Rødløk

Vårløk

Tomat

Sukkererter

Bønnestenger

Basilikum

Squash

Purre

Sitronsaft/limesaft

Skrevet

Isbergsalat, fetaost, cherrytomat, mais, paprika. Evt også med pasta og kylling og gresk dressing (kjøper pose på butikken og blander med creme fraiche).

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...