Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Skrevet

Noen som har god oppskrift på rundstykker? Mine har så lett for å bli så tørre......

Videoannonse
Annonse
Gjest Anonymous
Skrevet

Disse synest jeg er gode. Blander av og til inn grovere mel(litt) og valnøtter(hakkede).

Havreboller

1 pose tørrgjær

3 dl havrekli

2 dl havregryn

1 ss sirup

1-2 ts salt

1 liter vann eller melk (eller en blanding)

Hvetemel

Kjør det i foodprcessoren og ha i hvetemel til en passe deig, sikkert et par liter.

Hev en times tid.

Kjevle ut til en leiv på 1 1/2 - 2 cms tykkelse og stikk ut runde kaker med et glass.

Etterhev en halv times tid og stek så på 225 - 250 grader i 8 minutter.

Blir knallgode!

Og så kan man servere dem med en god del bedre samvittighet enn hveteboller. :o)

Klem Katrine

Skrevet

Takk!

Det skal prøves en dag. :)

Skrevet

Slik lager Fisken rundstykker:

Først litt hvetemel, salt og en pakke gjær.

Deretter blir det morro: kanskje litt havregryn, kornblanding, linfrø, solsikkekjerner, valnøtter, helkorn, rugmel, kruskakli, hvetekli, semulegryn, gulrot, banan, yoghurt, ost, og/eller krydder. Også selvgølgelig bitte litt olje, og vann, melk eller kulturmelk.

DEretter følger det vanlige, heving, bla bla bla.

Skrevet

Rundstykkoppskriften til gjest (jeg kaller dem havreboller da) er veldig god. Ellers har jeg to gode oppskrifter:

Rundstykker med havregryn (12 stk)

125 g havregryn

100 g solsikkefrø

3 dl kokende vann

25 g smeltet smør

2 ts salt

1 ss honning

3 dl lunkent vann

50 g gjær

100 g grovt sammalt hvete

500 g hvetemel

Bland havregryn og solsikkefrø og hell kokende vann over. Avkjøles til det er fingervarmt. Rør ut gjær i det lunkne vannet. Tilsett salt, smør og honning. Hell det i blandingen av havregryn og solsikkefrø. Rør inn mel. La heve til dobbel størrelse. Elt deigen og del den i 12 emner. Form dem og sett på stekebrett. Pensle med egg og stek ved 225 grader i 10-15 minutter.

Grove seter-rundstykker (35-40 stk)

200 g smør

1 liter melk

75 g gjær

3 ts salt

2 ss sukker

200 g havregryn

300 g sammalt hvete

900 g hvetemel

Smelt smøret og hell i melken, varm til 37 grader. Rør gjæren ut i litt av væsken. Tilsett resten av ingrediensene og elt til en blank og smidig deig. Dekk bollen med plast og la heve til dobbel størrelse. Elt deigen lett og del i 35-40 emner som trilles til rundstykker. Sett på stekebrett, dekk til og etterhev ca 20 minutter. Pensle med egg, og stek på midterste rille ved 225 grader i ca 15 minutter. Avkjøl på rist.

Skrevet

Erstatt halvparten eller mer av væsken med tomatjuice og du får en frisk farge og de blir ikke så tørre.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...