Gå til innhold

oppskrift på tykk/høy og luftig omelett?


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

AnonymBruker

Det er sikkert mange oppskrifter på nettet, men jeg vet ikke helt hva jeg skal søke etter.

Jeg har flere ganger fått servert tykk/høy omelett (minst 3-4 cm "høy"). Omeletten er gjerne litt kremet og luftig.

Jeg har massevis av egg og purre og litt bacon, så fikk lyst på prøve meg på en "høy" omelett i dag!

Noen som har en oppskrift eller fremgangsmåte?



Anonymous poster hash: 8a654...7d5
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Mine blir ganske "luftige", har i ca en litt stor spiseskje vann per egg, ser ut som om de "sveller" litt mer da.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ett tips jeg fikk fra en pensjonert kokk var å ha littegranne bakepulver i røra. Jeg gjør det og den puffer seg opp og blir aldeles nydelig! Bare pisk eggene godt så ikke bakepulveret klumper seg.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Peanut

Jeg lager av og til denne omeletten som står beskrevet her:

http://eggs.ab.ca/recipes/puffy-omelette/

Ingredients for 1; 2 eggs.

* Separate yolks and whites. To yolks, add1 tsp ( 5 mL) water per yolk. With electric beater, beat egg yolks until thick and lemon coloured. If for a main course omelette, season with salt and pepper.

* Beat egg whites until soft peaks form. If for a dessert omelette, gradually beat in 1 tbsp (15 mL) sugar per egg. Continue beating until whites are stiff but not dry. Fold yolk mixture carefully into whites.

* Pour omelette mixture into moderately hot, well buttered pan; level surface gently. Cook over low heat on top of stove until puffy and lightly browned on bottom, about 5 minutes. Lift.

* Bake in 350 F (180°C) oven for 8 to 10 minutes or until knife inserted in center comes out clean.

* To serve, score omelette just off center, fold and serve at once. Try it plain or with a tasty filling or sauce.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Er det ikke vann i eggerøre og melk i omelett?

Jeg tar sikkert litt for mye melk, men jeg får superluftige omeletter iallefall. Tar bare en "dæsj" (hater når folk sier det, men har ikke peiling på hvor det er - kanskje 1-3 dl).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg bruker vann i omeletten, har den på middels varme og med lokk på. Da blir den høy og luftig.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Er det ikke vann i eggerøre og melk i omelett?

Jeg tar sikkert litt for mye melk, men jeg får superluftige omeletter iallefall. Tar bare en "dæsj" (hater når folk sier det, men har ikke peiling på hvor det er - kanskje 1-3 dl).

Hvor mange egg har du til 1-3 dl væske? Det er jo ganske relevant for resultatet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvor mange egg har du til 1-3 dl væske? Det er jo ganske relevant for resultatet.

Hehe, no shit. Tenkte på det, så forsvant det igjen. Utifra min (muligens sviktende) gjetting, vil jeg tro 2 dl til 6 egg.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 år senere...
På Friday, January 09, 2015 den 13.21, Nerdemamma skrev:

Ett tips jeg fikk fra en pensjonert kokk var å ha littegranne bakepulver i røra. Jeg gjør det og den puffer seg opp og blir aldeles nydelig! Bare pisk eggene godt så ikke bakepulveret klumper seg.

Nettopp.   😀

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Akkurat nå, AnonymBruker skrev:

ørlite hornsalt. Brukes i fransk bondeomelett

Anonymkode: f0a0c...b47

Ja, dette også.  Men man bør prøve seg frem forsiktig.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ikke minst er størrelsen på pannen viktig, mindre panne=høyere omelett.

Beskrivelsen av hva du er ute etter minner meg for så vidt om japansk omelett, og da gjerne laget i en mindre, rund panne, og flippet med pannesiden opp når den skal serveres, smooth, fluffy perrfection.

Anonymkode: aaabb...398

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Samboern min pisker godt sammen først. Så steker han på lav varme i bare 1-2 min og setter hele panna inn i stekeovnen på øverste rille med grill på 270-300 grader i er par min. Den blir super luftig 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Et tips jeg fikk er å bruke rømme i omeletten. Så steker du den i ovnen.

Anonymkode: 5a42d...031

Lenke til kommentar
Del på andre sider

På 11.1.2015 den 0.50, masekopp skrev:

Er det ikke vann i eggerøre og melk i omelett?

Jeg tar sikkert litt for mye melk, men jeg får superluftige omeletter iallefall. Tar bare en "dæsj" (hater når folk sier det, men har ikke peiling på hvor det er - kanskje 1-3 dl).

Jeg har lært en spiseskje veske per egg. 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse
37 minutter siden, Forundret.. skrev:

 Jeg har lært en spiseskje veske per egg. 

 

Nå er innlegget fra januar 2015, men om noen bryr seg: Jeg tar mer melk enn det for å få den luftig iallefall.
Bruker en spiseskje vann per egg i eggerøre.

Anonymkode: fba44...e5b

Lenke til kommentar
Del på andre sider

18 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Nå er innlegget fra januar 2015, men om noen bryr seg: Jeg tar mer melk enn det for å få den luftig iallefall.
Bruker en spiseskje vann per egg i eggerøre.

Anonymkode: fba44...e5b

Det fikk jeg ikke med meg.. Hvem er det som gidder å styre med å dra frem alle de gamle tråden i dag? 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Som peanøtten skriver: stivpiske eggehvitene og blande forsiktig inn i resten er bankers.

Anonymkode: f680d...2e3

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg bruker så mange egg jeg vil, deretter tar jeg litt vann/melk/fløte i røra også. Tenk ca 1 dl væske, deretter tar jeg oppi ca 1-2 ts bakepulver :) 

Anonymkode: 0ec70...6d8

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...