AnonymBruker Skrevet 9. januar 2015 #1 Skrevet 9. januar 2015 Det er sikkert mange oppskrifter på nettet, men jeg vet ikke helt hva jeg skal søke etter. Jeg har flere ganger fått servert tykk/høy omelett (minst 3-4 cm "høy"). Omeletten er gjerne litt kremet og luftig. Jeg har massevis av egg og purre og litt bacon, så fikk lyst på prøve meg på en "høy" omelett i dag! Noen som har en oppskrift eller fremgangsmåte? Anonymous poster hash: 8a654...7d5
PPM Skrevet 9. januar 2015 #2 Skrevet 9. januar 2015 Mine blir ganske "luftige", har i ca en litt stor spiseskje vann per egg, ser ut som om de "sveller" litt mer da.
Nerdemamma Skrevet 9. januar 2015 #3 Skrevet 9. januar 2015 Ett tips jeg fikk fra en pensjonert kokk var å ha littegranne bakepulver i røra. Jeg gjør det og den puffer seg opp og blir aldeles nydelig! Bare pisk eggene godt så ikke bakepulveret klumper seg.
Gjest Peanut Skrevet 9. januar 2015 #4 Skrevet 9. januar 2015 Jeg lager av og til denne omeletten som står beskrevet her: http://eggs.ab.ca/recipes/puffy-omelette/ Ingredients for 1; 2 eggs. * Separate yolks and whites. To yolks, add1 tsp ( 5 mL) water per yolk. With electric beater, beat egg yolks until thick and lemon coloured. If for a main course omelette, season with salt and pepper. * Beat egg whites until soft peaks form. If for a dessert omelette, gradually beat in 1 tbsp (15 mL) sugar per egg. Continue beating until whites are stiff but not dry. Fold yolk mixture carefully into whites. * Pour omelette mixture into moderately hot, well buttered pan; level surface gently. Cook over low heat on top of stove until puffy and lightly browned on bottom, about 5 minutes. Lift. * Bake in 350 F (180°C) oven for 8 to 10 minutes or until knife inserted in center comes out clean. * To serve, score omelette just off center, fold and serve at once. Try it plain or with a tasty filling or sauce.
masekopp Skrevet 10. januar 2015 #5 Skrevet 10. januar 2015 Er det ikke vann i eggerøre og melk i omelett? Jeg tar sikkert litt for mye melk, men jeg får superluftige omeletter iallefall. Tar bare en "dæsj" (hater når folk sier det, men har ikke peiling på hvor det er - kanskje 1-3 dl).
LeaMichele Skrevet 10. januar 2015 #6 Skrevet 10. januar 2015 Jeg bruker vann i omeletten, har den på middels varme og med lokk på. Da blir den høy og luftig.
fruBeist Skrevet 11. januar 2015 #7 Skrevet 11. januar 2015 Er det ikke vann i eggerøre og melk i omelett? Jeg tar sikkert litt for mye melk, men jeg får superluftige omeletter iallefall. Tar bare en "dæsj" (hater når folk sier det, men har ikke peiling på hvor det er - kanskje 1-3 dl). Hvor mange egg har du til 1-3 dl væske? Det er jo ganske relevant for resultatet.
masekopp Skrevet 11. januar 2015 #8 Skrevet 11. januar 2015 Hvor mange egg har du til 1-3 dl væske? Det er jo ganske relevant for resultatet. Hehe, no shit. Tenkte på det, så forsvant det igjen. Utifra min (muligens sviktende) gjetting, vil jeg tro 2 dl til 6 egg.
AnonymBruker Skrevet 13. august 2018 #9 Skrevet 13. august 2018 Var det noen av disse tipsene som fungerte godt? Anonymkode: 5330d...5be
AnonymBruker Skrevet 13. august 2018 #10 Skrevet 13. august 2018 ørlite hornsalt. Brukes i fransk bondeomelett Anonymkode: f0a0c...b47
Jerry Lee Skrevet 13. august 2018 #11 Skrevet 13. august 2018 På Friday, January 09, 2015 den 13.21, Nerdemamma skrev: Ett tips jeg fikk fra en pensjonert kokk var å ha littegranne bakepulver i røra. Jeg gjør det og den puffer seg opp og blir aldeles nydelig! Bare pisk eggene godt så ikke bakepulveret klumper seg. Nettopp. 😀
Jerry Lee Skrevet 13. august 2018 #12 Skrevet 13. august 2018 Akkurat nå, AnonymBruker skrev: ørlite hornsalt. Brukes i fransk bondeomelett Anonymkode: f0a0c...b47 Ja, dette også. Men man bør prøve seg frem forsiktig.
AnonymBruker Skrevet 13. august 2018 #13 Skrevet 13. august 2018 Ikke minst er størrelsen på pannen viktig, mindre panne=høyere omelett. Beskrivelsen av hva du er ute etter minner meg for så vidt om japansk omelett, og da gjerne laget i en mindre, rund panne, og flippet med pannesiden opp når den skal serveres, smooth, fluffy perrfection. Anonymkode: aaabb...398
Mynona Skrevet 14. august 2018 #14 Skrevet 14. august 2018 Samboern min pisker godt sammen først. Så steker han på lav varme i bare 1-2 min og setter hele panna inn i stekeovnen på øverste rille med grill på 270-300 grader i er par min. Den blir super luftig
AnonymBruker Skrevet 14. august 2018 #15 Skrevet 14. august 2018 Et tips jeg fikk er å bruke rømme i omeletten. Så steker du den i ovnen. Anonymkode: 5a42d...031
Forundret.. Skrevet 14. august 2018 #16 Skrevet 14. august 2018 På 11.1.2015 den 0.50, masekopp skrev: Er det ikke vann i eggerøre og melk i omelett? Jeg tar sikkert litt for mye melk, men jeg får superluftige omeletter iallefall. Tar bare en "dæsj" (hater når folk sier det, men har ikke peiling på hvor det er - kanskje 1-3 dl). Jeg har lært en spiseskje veske per egg.
AnonymBruker Skrevet 14. august 2018 #17 Skrevet 14. august 2018 37 minutter siden, Forundret.. skrev: Jeg har lært en spiseskje veske per egg. Nå er innlegget fra januar 2015, men om noen bryr seg: Jeg tar mer melk enn det for å få den luftig iallefall. Bruker en spiseskje vann per egg i eggerøre. Anonymkode: fba44...e5b
Forundret.. Skrevet 14. august 2018 #18 Skrevet 14. august 2018 18 minutter siden, AnonymBruker skrev: Nå er innlegget fra januar 2015, men om noen bryr seg: Jeg tar mer melk enn det for å få den luftig iallefall. Bruker en spiseskje vann per egg i eggerøre. Anonymkode: fba44...e5b Det fikk jeg ikke med meg.. Hvem er det som gidder å styre med å dra frem alle de gamle tråden i dag?
AnonymBruker Skrevet 14. august 2018 #19 Skrevet 14. august 2018 Som peanøtten skriver: stivpiske eggehvitene og blande forsiktig inn i resten er bankers. Anonymkode: f680d...2e3
AnonymBruker Skrevet 14. august 2018 #20 Skrevet 14. august 2018 Jeg bruker så mange egg jeg vil, deretter tar jeg litt vann/melk/fløte i røra også. Tenk ca 1 dl væske, deretter tar jeg oppi ca 1-2 ts bakepulver Anonymkode: 0ec70...6d8
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå