LittleJ Skrevet 9. januar 2015 #1 Skrevet 9. januar 2015 Er ute etter brød/loff/rundstykkeoppskrifter, noen som vil dele?
Frk. Belle Skrevet 9. januar 2015 #2 Skrevet 9. januar 2015 Det beste brødet jeg har laget så langt må nok være surdeigloff etter oppskrift fra bloggen Pain de Martain. http://paindemartin.se/2013/04/annu-enklare-brod/ Har du ikke surdeig er det godt mulig du kan få bra resultat med å bruke samme mengde væske og mel og så bare brukke litt fersk eller tørr gjær..
LittleJ Skrevet 9. januar 2015 Forfatter #3 Skrevet 9. januar 2015 Det beste brødet jeg har laget så langt må nok være surdeigloff etter oppskrift fra bloggen Pain de Martain. http://paindemartin.se/2013/04/annu-enklare-brod/ Har du ikke surdeig er det godt mulig du kan få bra resultat med å bruke samme mengde væske og mel og så bare brukke litt fersk eller tørr gjær.. Hmmm... Hvordan lager man surdeig?
Frk. Belle Skrevet 12. januar 2015 #4 Skrevet 12. januar 2015 Tror det står beskrevet på bloggen hvordan man gjør det.. Jeg startet min med en starter bestilt på nettet (http://www.amazon.com/Fashioned-Francisco-Sourdough-Starter-Packets/dp/B000VY8MK0). Blander den med mel og vann og fortsetter å "mate" den over noen uker. Jeg mått ha min på et varmt sted for å få det til... Når den er godt i gang oppbevarers den i kjøekspaet og "fôres opp" hver gang du skal bruke den. Jeg har ca 2ss surdeig i kjøeskapet og tilsetter 100g mel og 100g vann og lar den stå på benken i ca 8 timer. Da er den klar til baking. Kanskje noen du kjenner har en starter klar som du kan få avlegger av? Jeg har gitt min til mange.. Det finnes også en Norsk blogg om surdeig: http://www.surdeig.no/surdeigsstarter/
Thorn Skrevet 13. januar 2015 #5 Skrevet 13. januar 2015 Denne blir alltid vellykket her, og er fryktelig enkel: 6 dl vann 1 pakke gjær 1/2 ss salt 1/2 dl olje Ca 1 kg mel, enten blanding av grovt eller fint, eller bare fint Følg vanlig fremgangsmåte for brødbakst. Jeg har alltid laget rundstykker av denne oppskriften, og da steker jeg dem på 225 grader i ca 13 minutter. Ellers er jeg fan av eltefrie rundstykker, som finnes ørten oppskrifter av hvis man googler, og grovbrødet til matpakkebloggen 1
pulverheksa Skrevet 13. januar 2015 #6 Skrevet 13. januar 2015 Jeg anbefaler å kjøpe boken til Martin Johansson, han som har bloggen nevnt i et innlegg over her. Den boka har åpnet en helt ny verden for meg. http://www.bokkilden.no/SamboWeb/produkt.do?produktId=6256981&rom=MP Boka har veldig gode forklaringer på hvordan du lager en starter og mange gode oppskfter. Oppskrifter som er lette å endre litt på selv etter hvert som du blir vant og vil prøve nye ting. Surdeig virker som en veldig omstendelig bakeprosess. Det tar tid, men i praksis så bruker jeg bare 20 minutter på en brøddeig. Resten ordner den selv på et lunt sted og brødene blir helt fantastiske. Jeg baker hver uke nå og syns det er kjempegøy å eksperimentere.
Gjest Zeitgeist Skrevet 13. januar 2015 #7 Skrevet 13. januar 2015 Hmmm... Hvordan lager man surdeig? Her forklares det ned i minste detalj: http://gryhammer.blogspot.de/2015/01/hvordan-lage-din-egen-surdeigsstarter.html
LittleJ Skrevet 13. januar 2015 Forfatter #8 Skrevet 13. januar 2015 Får høre om noen jeg kjenner har starter da, hadde vært moro å prøve noe nytt :D
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå